Kamuoyunun bütün dikkati Fransız Ulusal Meclisi’ndeki soykırımı inkar edenlere dönük hapis ve para cezası öngören yasaya dönükken TBMM Genel Kurulu’nda parmaklar, emekli milletvekili maaşlarında yapılan zam önergesi için kalktı. Meclisin sosyalist kökenli vekillerinden  BDP’li Sırrı Süreyya Önder’in de kuliste yer aldığı katmerli zam önergeleri, bütün partilerin anlaşmasıyla, üzerinde hiçbir konuşma yapılmadan jet hızıyla kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu’nda gece yarısı 3 saat süren operasyonla, 3-5 bin lira arasında değişen emekli maaşları, önce eşitlendi, ardından da zamla 7.7 bin TL’ye çıkartıldı. Bu rakamlar, cumhurbaşkanının maaşına endeksli olarak her yıl otomatik artacak. Bu operasyon, mevcut milletvekillerinden emekli olanlara da yansıdı. Böylece hem emekli hem milletvekili olanların maaşı 19.7 TL’ye çıkarken, sadece milletvekili olanlar 12 bin lira maaş alacaklar.

TBMM Genel Kurulu’nda önceki gece yapılan operasyon, milyonlarca dar gelirliyi yakından ilgilendiren ilaçta 3 kutuya kadar 3 TL., ilave her kutu için 1 TL. katkı payı getiren yasada gerçekleştirildi.     

Zavallı vatandaş ta, “vay şu benim partim, vay şu senin partin” diye birbirleri ile kavga ede dursunlar; milletine hizmet için yarışa giren milletvekillerinin, kimlere hizmet etmek için vekil oldukları belli oluyor.

Recep Altun