Hasan Hüseyin Altun- Kırşehir / Kaman

Stüdyo Gaye, 1978 ' lere ait küçük bir ilçenin sınırları içinde bir ekmek teknesinin ismidir. Fotoğrafın siyah ve beyaz çizgileri arasına gizlenmiş, hatırlandığında insanı mutlu edebilecek çok güzel anıların yer aldığı ilçenin nadide müesseselerinden biriydi. 

1978 ' li yıllarda: Bülent Ersoy "Kumrular Gibi", İzzet Altınmeşe "Esmerim", İbrahim Tatlıses "Ayağında Kundura", Ferdi Tayfur "Huzurum Kalmadı" ve Şükran Ay "Sevemedim Kara Gözlüm",  şarkı ve türküleriyle kasetlerde, 45 liklerde ve "long-play" dediğimiz uzun çalarlar da yerini almışlardı.

Bu şarkı ve türkülerin,  herkesin kendi dünyasında ayrı bir yeri vardı. Kiminin hayallerini süslüyor, kimilerinin de sevdalarını anlatıyordu.  

O zamanın delikanlılarının saç ve favorileri uzun, ispanyol paça pantolon ve ucu sivri yumurta topuk iskarpinleri olurdu. Küçük ilçelerdeki tüm insanların eğlence kaynakları; sinema, müzik ve evlerindeki televizyonlardı. O zamanlar müzik ön plandaydı. Hemen hemen herkesin evinde ve arabasında bir kaset çaları vardı. İhtiyaçları olan müzik kasetlerini de fotoğrafta gördüğünüz stüdyo Gaye'den temin ederlerdi.

Baş döndürücü bir hızla gelişen teknoloji; kasetlerin, 45 liklerin ve uzun çalarların pabucunu dama atınca, stüdyo Gaye'nin de kapsısına kilidi vurdurmuş oldu. Stüdyo Gaye; bu ilçede adından hep övgüyle bahsedilmiş ve herkesin mazisinde güzel bir anı olarak yerini almış ender ekmek teknelerindendir. 

Recep Altun