Merhabalar.

Sizlerden ayrılmadan önce, Blogger'in eski klasik şablonlarını benim gibi kullanmak isteyip de bulamayanlar için,  içerisinde Blogger'in eski şablon kodlarını barındıran aşağıdaki link adresini paylaşmak istiyorum.

Blog sayfanızla ilgili bir değişiklik yapmadan önce kullandığınız eski şablonunuza geri dönmek isteyebileceğinizi düşünerek, sizlere eski şablonunuzun bir yedeğini almanızı salık veriyorum. Şablonunuzun yedeğini nasıl mı alacaksıınız? Kumanda panelinizden "ŞABLON" komutu seçili iken sağ üst tarafta "Yedekle/Geri Yükle" komutuna tıkladıktan sonra açılan pencereden "Tam Şablonu İndir" komut sekmesini tıklayın, bu komut şablon kodunuzu tekrar blog sayfanıza yüklenmek üzere şablonunuzun bir yedeğini bilgisayarınıza indirir. Yaptığınız değişiklikleri beğenmediğiniz ve eski şablonunuza dönmek istediğinizde tüm yapacağınız aynı şekilde "Yedekle Geri Yükle" komutuyla açılan pencereden bu sefer de "Dosya Seç" komutuyla önceden indirdiğiniz dosyanın yerine ulaşıp dosyanızı seçtikten sonra "Yükle" komutuyla tekrar yükleyeceksiniz, bu kadar.
Yukarıdaki adrese girdikten sonra "DOWNLOAD" komut linkine tıklıyorsunuz, Blogger'in 38 adet eski klasik şablonları sıkıştırılmış şekliyle bilgisayarınıza iniyor. Daha sonra sıkıştırılmış dosyayı "WINZIP" ile açıyorsunuz, 38 adet dosya yukarıdan aşağıya doğru satırlar halinde sıralanıyor. Dilediğiniz şablon satırının üzerine sağ tıklayıp "birlikte aç" komutuyla bir editöre yüklüyorsunuz, tümünü seçip kopyalama metodu ile kopyaladıktan sonra, kontrol panelinizdeki "ŞABLON" komutundan "HTML" komut sekmesini tıklayarak açtığınız pencerede oluşan kullandığınız şablon kodlarının tamamını seçip siliyorsunuz ve yeni kodu buraya yapıştırıp kaydettikten sonra diğer işlemlerinizi tamamlıyorsunuz.

Ben örnek olarak eski klasik şablonlardan "Template Tic Tac Blue" isimli şablonunu blog sayfama yükledim. Bakın ne kadar sade, güzel ve nezih duruyor, değil mi?..

Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun efendim, saygılarımla.

Recep Altun