Merhabalar.

Malumunuz dini baramlarımızın ikincisi olan Kurban bayramına sayılı günler kaldı. Kurban fiyatları el yakıyor. Kurban kesmek isteyen emekli, memur ve işçi kardeşlerimiz, bir aylık maaşını kesceği kurbanlık hayvana ödemesi gerekiyor. Kurban bayramında ibadet niyeti ile kurban kesmek hür, mukim, (yolcu olmayan), müslüman ve zengin kimseye vacibtir. Zenginden maksat, temel ihtiyaçlarından başka, artıcı olsun veya olmasın; en az iki yüz dirhem gümüş değerinde bir mala sahip ve fitre vermekle yükümlü olan kimselerdir.

Kurban, yakınlık, yakın olma, yakınlaşma anlamındaki Arapça kelime "kurbiyet" ten türemiştir. Buna rağmen, Araplar bu bayrama, kurban bayramı demezler; kuşlukta kesilen hayvan anlamında "dahiye" den Adha Bayramı adını verirler.

Kurban bayramı, kurban kesmeyi kutlamak için değildir. Bayram olduğu için kurban kesilmektedir. Bu bayramda asıl olan hac ibadetidir. Kurban kesmek de ancak haccın bazı durumlarında gerekli kılınmıştır. Hac, Mekke'nin belli yerlerinde yapılacağı için, Mekke'de bulunmayan bütün müslümanlara bulundukları yerlerde bu bayramı kutlamaları için iki şart koşulmuş oluyor: Bu şartlardan biri bayram namazı, diğeri ise gücü yetenin kurban kesmesidir.

Kurban bayramınızı kutlar; tüm sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmenizi dilerim. Cenab-ı Hakk, şimdiden kesceğiniz kurbanlarınızı mübarek kılsın ve kabul etsin inşAllah.

Selam ve dualarımla.