Merhabalar Değerli Blog Arkadaşlarım.
Daha sıkıntılarımız bitmedi. Yeni başlıyoruz da diyebiliriz. Türkiye, Ortadoğu üzerinde, yeniden iştahı kabarmış emperyalist ülkelerinin önünde bir engeldir.
Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür, yani üniter bir devlettir. Türkiye üniter devlet yapısıyla emperyalist ülkelerin midesine oturur. Türkiye'nin hazmının kolay olması için, önce yutulması kolay küçük lokmalara bölünmesi kaçınılmazdır.  Bunun için de Türkiye'nin mutlaka üniter yapısının bozularak parçalanması gerekiyor ki, Türkiye ile birlikte diğer Ortadoğu ülkelerindeki emellerine kolayca ulaşabilsinler.

Bu zamana kadar olan olaylara hiç değinmeden, bugün Suriye Savaşı'nda gelinen nokta ve Türkiye'ye yansımaları değerlendirildiğinde, Türkiye'yi Şah Fırat Operasyonu'na zorlayan süreçte yaşananların ABD'nin tezgahından başka bir şey olmadığını çok rahat bir şekilde söyleyebiliriz. ABD, terör örgütü PKK/PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde oluşturmak istediği koridorun önünü açabilmek için, Türkiye'nin Süleyman Şah Türbesi'ni taşımasını istiyordu. ABD'nin bu hedefine ulaşabilmesi için Süleyman Şah Türbesi'nin etrafının çatışma alanı haline gelmesi gerekiyordu. Bu zaman diliminde İŞİD ABD'nin imdadına yetişti. Özellikle İŞİD'in yabncılardan oluşan savaşçıları, ABD'nin istediği zaman diliminde Süleyman Şah Türbesi'nin etrafında belirdi. Yine eş zamanlı olarak PKK/YPG militanları da bölgede baş gösterdi. PKK-İŞİD yetmiyormuş gibi uzun yıllar Türkiye'de akıllardan silinen MLKP de sınır hattı ve Suriye Eşmesi'nden başlayarak Karakozak hattına kadar olan bölgede kamplar kurmasının yolu açıldı. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında Türkiye Süleyman Şah Operasyonu'na razı oldu ve Süleyman Şah Türbesi'nin taşınmasıyla Türkiye'nin Suriye'nin içinde operasyon yapmasının önüne geçilmekle birlikte,  ABD'nin desteklediği PKK koridorunun önü açılmış oldu.



1973 yılında Suriye'nin baraj inşaatında yükselen sular nedeniyle Ankara ve Şam'ın ortak çalışmasıyla türbenin yeri değiştirilerek, Halep'in Karakozak köyü yakınına taşınmıştı. Süleyman Şah Türbesi, önce eski yerine yani Karakozak'a, oradan da Misak-ı Milli sınırlarımızın kilometre taşı olan Caber kalesine taşınabilir.

ABD ile artık ilişkilerimiz nasıl devam eder ve nasıl şekillenir bilmiyorum, ama bildiğim tek bir şey var, onun da ABD'nin asla bizim müttefikimiz olmadığıdır.

Selam ve dualarımla.