Merhabalar. 
Hürriyet gazetesi köşe yazarlarından Ertuğrul Özkök'ün 24 Aralık 2016 Cumartesi günkü "SAYIN CUMHURBAŞKANIM HANİ 'GÜN TÜRKİYE OLMA GÜNÜ'YDÜ" Başlıklı köşe yazısını aynen paylaşıyorum.
"IŞİD denen vahşi sürüsü 16 evladımızı kalleşçe öldürmüş, ayrıca görüntülere göre 2'sini vahşice katletmiş, biz burada Rus Büyükelçi'yi öldüren FETÖ'cü mü Nusra'cı mı kavgasındayız.
Bitmedi...
Orada 16 yiğidimiz Suriye toprağında,  karda kışta can veriyor, bayrağımız ayaklar altında...
Burada Rize'li belediye başkanı, bu kaostan, bu fırsattan, bu acıdan istifade, yangından mal kaçırır gibi Atatürk heykeli kaçırıyor.  
Neymiş, yerine 15 Temmuz heykeli dikecekmiş...
Yahu arkadaş hiç düşünmedin mi heykelini kaldırdığın o insan kim...
Hiç mi vefa duygusu, tarih şuuru yoktur sende...
Bilmez misin ki...
Bugün başkanı olduğun şehirde, hala 5 vakit ezan okunuyorsa, oturduğun binanın tepesinde hala Türk bayrağı dalgalanıyorsa, oturduğun koltukta, O'nun kurduğu cumhuriyet sayesinde oturuyorsan...
Bu O'nun ve arkadaşlarının yaptığı Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Şavaşı sayesindedir...
İnsan bu kadar mı vefasız olur yahu... Minnet damarları bu kadar mı kurur...

Sayın Cumhurbaşkanım... 
"Gün milli seferberlik günüdür" demiştiniz.
Biz de aynı duygularla o seferberliğine nefer yazıldık.
Ama milli mücadeleyi bu ıstırap fırsatçısı kafalarla mı yapacağız?
Suriyedeki yiğidimizi unutarak, Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarının heykellerini, onunla birlikte Kurtuluş Savaşı şehitlerimizin aziz hatıralarını da hoyratça damperli kamyonlara fırlatıp, ölen polisimizi, askerimizi bir kenara bırakıp, bundan siyasi rant çıkarma peşinde koşarak mı?
Siz "Gün Türkiye olma günüdür" dediğiniz gün, bu adamlar Türkiye'yi Türkiye yapan en büyük değerlerimize bu muameleyi yapıyor, milletin seferberlik bayrağını çekeceği, gönül direklerini kırıyor...
Lütfen siz el koyun buna... "
Ertuğrul Özkök
eozkok@hurriyet.com.tr