Yine terör, yine ölüm ve kan... Yine gözyaşı ve acı... İçimiz kan ağlıyor, yüreklerimiz yanıyor... Ülkemiz yaşamsal önemde bir süreçten geçmektedir.
Emperyalist güçlerin içeriden ve dışarıdan ülkemizi Suriye gibi bir iç savaşa sürükleme gayretleri çok açık bir şekilde görülmektedir. Üç yönden gelen terör saldırıları, terör örgütlerine verilen dış silahlı ve siyasi destek, sınırlarımızda beliren tehditler, ülkemizin aynı anda bir çok cephede ve çok dikkatli bir mücadele yürütmesini gerektirmektedir.    


Artan ve yaygınlaşan terör süreci, Büyük Ortadoğu Projesi'ne uygun olan ülkemizi istikrarsız bir Ortadoğu ülkesi haline getirmeyi ve siyasi yapımızı bozmayı amaçlamaktadır. Terörün arkasında emperyalist devletlerin desteklediği gizli örgütler vardır. Ülkemizi terör bataklığına dönüştüren olayları önleyecek irade ve yeteneğe sahip yöneticilere her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. 

Ülkemiz çok yönlü saldırı altında kaldığı bu süreci, ancak demokratik sabır, olgunluk, hukukun üstünlüğü ve sağduyulu davranışla aşabilir. Terör bir insanlık suçudur. Hiçbir gerekçe terörü haklı ve meşru kılamaz. İstanbul'daki bu alçakça saldırıyı şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz. Bu hain ve menfur saldırıda şehadete eren 38 vatan evladımıza Cenab-ı Hakk'tan rahmetiyle muamele eylemesini, acılı ailelerine sabr-ı cemil ihsan eylemesini niyaz ederiz. Yaralı gazilerimize de acil şifalar dileriz. Vatan sağ olsun.