Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Şubat ayı kadına yönelik şiddet istatistiklerini açıkladığı ile ilgili haberi, Hürriyet gazetesinden okumuştum. Söz konusu haber üzerine yaptığım araştırma neticesinde: Sadece geçtiğimiz Şubat ayında gün sayısından fazla 30 kadının öldürüldüğünü, 19 kadının ise cinsel saldırıya uğradığını ne yazık ki öğrenmiş bulunmaktayım.

Geçtiğimiz Şubat ayında İstanbul'da 6, İzmir ve Antalya'da 4, Bursa ve Manisa'da ise 2'şer kadının öldürüldüğü kayıtlara geçen sayılardır. Yukarıda yer alan haritadan da görüleceği üzere; Mersin, K.Maraş, Yozgat, Aksaray, Balıkesir, Ağrı, Denizli, Giresun, Isparta, Kayseri, Konya ve Ordu illerinde de 1'er kadın cinayetlerinin istatistikte yer aldığını görmekteyiz. Platformun internet sitesinde, öldürülen kadınların yüzde 37'sinin boşanmak, ilişkisini sonlandırmak ve kendi hayatlarına dair karar vermek isterlerken öldürüldüğü açıklanmaktadır. 

Yine platformun verilerine göre, 2015 Şubat ayında 18, 2016 Şubat ayında 28 ve 2017 Şubat ayında ise 30 kadın kardeşimizin, her yıl artan sayıda öldürüldüğünü görmekteyiz. 

Bizleri karınlarında taşıyan analarımıza duyduğumuz saygının tüm kadınlarımıza yansıması dileğimle birlikte, sebebi ne olursa olsun kadın cinayetlerine artık bir son verilmesini tüm kalbimle diliyor, çilekeş kadınlarımızın 8 mart Kadınlar Günü'nü kutluyorum.