Merhabalar.
Her ne kadar derin sorgulama çoğu kez insanı anlamsızlığa götürüyor olsa da, benim kafamda hep böyle derin sorgulamalar oluşmaya devam ediyor. İşte yine öyle sorulardan birini sizlerle paylaşmak ihtiyacını duydum.
Hayat ve hayatınız; bir anlamı olduğu için mi, yoksa bir anlamı olmadığı için mi yaşamaya değerdir?..
Selam ve saygılarımla.
57 Yorumlar
Değişik bir soru olmuş:) Hayatın bir anlamı yok aslında ama Yaradan nasip etmiş ve dünya imtihân yeri o yüzden de yaşıyoruz bence:) Benim inancıma göre dünya hepimiz için bir imtihân yeri, hayatı dört dörtlük ve gülistanlık olan hiç kimse yok.Nasıl ki sınava girmeden iyi not alamazsak,dünya imtihânını veremezsek işimiz zor.Sevgi ve saygılarımla, iyi hafta sonları diliyorum.
YanıtlaSilMerhabalar Gülten, Hoş Geldiniz.
SilBlog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
Paylaşıma yaptığınız katkı ve desteğiniz için ayrıca teşekkür ederim.
Selam ve saygılarımla.
isteğimiz dışında geldiğimiz bu hayata nasıl bir anlam yükleyebiliriz? Ya da anlam yüklemek nedir ki. Başını hatırlamadığımız ,zamanı bilinmeyen bildiğimiz sonu bekleyerek geçen zaman .Acı tatlı geçen bir yol gibi.
YanıtlaSilMerhabalar Mehtap, Hoş Geldiniz.
SilBlog sayfama yapmış olduğunuz ziyaret ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Paylaşıma yorumunuzla yaptığınız katkı ve desteğiniz için ayrıca teşekkür ederim.
Selam ve saygılarımla.
Merhabalar,
YanıtlaSilKendi bakış açımıza göre hayatı nasıl konumlandırdığımıza bağlı olarak hayatın anlamı değişmektedir bence. Kimine göre anlamsız, kimine göre anlamlıdır ama var olduğumuza göre yaşamanın bir sebebi vardır.
Merhabalar Duygu Emanet, Hoş Geldiniz.
SilBlog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
Paylaşıma yapmış olduğunuz desteğiniz ve katılımınız için ayrıca teşekkür ederim.
Selam ve saygılarımla.
Bence bir rüya aleminde bile olsak yaşadıklarımızın ve hatta yaşayamadıklarımızın bir anlamı olmalı. Ve hayatı anlamlı, yaşanası kılacak olan yine kendimizden başkası değil.
YanıtlaSilMerhabalar YILDIZ, Hoş Geldiniz.
SilBlog sayfama yapmış olduğunuz ziyaret ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Yazıma yapmış olduğunuz desteğiniz ve katılımınız için ayrıca teşekkür ederim.
Selam ve saygılarımla.
Merhabalar Recep Bey,
YanıtlaSilBu konu hakkında kendi düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.
İnsan fıtratı gereği düşünen, sorgulayan ve eleştirebilen bir varlıktır.
Bence hayat ve hayatımız bir anlam olmadığı için yaşamaya değerdir.
İnsan o zaman bir anlam arayışı içine girer. Ve bu süreç devam edeceği için yaşam, yaşamayı değer kılar. İnsan yapar bunu. Temelini o sağlar.
Anlamlı olan şeyler bir şeyleri yaşanmış kılar. Yaşamaya değer kılamaz bence.
Çok güzel bir soruydu. Bu soru hakkında düşünmek kendimi iyi hissettirdi. :) Benim düşüncelerim bu yönde.
Teşekkürler.
Merhabalar Kendi Dünyasında, Hoş Geldiniz.
SilBlog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
Paylaşıma yaptığınız destek ve katkınız için ayrıca teşekkür ederim.
Selam ve saygılarımla.
bazen seçim yapamıyoruz sanırım...
YanıtlaSil:)
Merhabalar Ahmet Ozan-Entlovin.com, Hoş Geldiniz.
SilBlog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
Paylaşıma yaptığınız katkı ve yorumunuza ayrıca teşekkür ederim.
Selam ve saygılarımla.
Bence yaşamın arkasında büyük bir anlam aramamız boşuna. Hayatın tek amacı var: Yaşamak. Öyle ya da böyle yaşıyoruz. Yapmamız gereken elimizden gelenin en iyisini yapıp dünya üzerindeki kısıtlı zamanımızın tadını çıkarmak. İnsan hayatına öyle büyük büyük anlamlar yüklemek gereksiz. Yok ilahi bir sınavmış, ebedi hayatımızı belirleyecek bir geçiş evresiymiş falan garantisi olmayan rivayetler. Emin olmadığımız şeyler yerine elimizdekilere odaklanıp zamanımızı iyi değerlendirmeliyiz. Yaşam bir deneyimler bütünü. Mümkün oldukça çok şey deneyimleyip sevdiğimiz şeylere daha çok zaman harcayarak zamanımızı kullanmayı öğrenmeliyiz. Yaşam tabi ki yaşamaya değer ama ancak içini değecek şeylerle doldurmayı başarırsak! Mutlu olmak, hüzünlenmek, kızmak, üzülmek, özlemek, sevmek, nefret etmek, başarmak, kaybetmek, korkmak, gurur duymak, işe yaramaz, işe yaramadığımız alanları keşfetmek... Deneyimlenecek bir sürü şey var hayatta :)
YanıtlaSilMerhabalar Manxcat/ KuyruksuzKedi, Hoş Geldiniz.
SilBlog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
Hayatla ilgili soruya yaptığınız destek ve katkınız için ayrıca teşekkür ederim.
Selam ve saygılarımla.
Merhabalar,
YanıtlaSilBu konuda düşündürmek ne güzel. Bazı filozoflar hayata anlam katmaktan söz ederler. Bazı doktorlar hastalıklarda yaşam kalitesini arttırmayı isterler . Hepsinde bir çaba, bir yaşam mücadelesi vardır. İnsanoğlu adeta bir uçurum kenarındaymışçasına hayata dört elle tutunmak ister. Sevdiklerini kaybetmemek, onları da koruma altına almak ister.
Her insanda beklentiler, amaçlar farklıdır. Bazen tarlasına iyi mahsul almak bazen daha verimli hayvan yetiştirmek olur. Amaç hayatı daha yaşanabilir kılmaktır.
Saygılarımla.
Merhabalar Makbule Abalı, Hoş Geldiniz.
SilBlog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
Düşünmek ve düşündürmek amacıyla açtığım soruya yaptığınız destek ve katkınız için ayrıca teşekkür ederim.
Selam ve saygılarımla.
hayatın bir anlamı yok, bu bize korkutucu geliyor ve biz anlam katmak istiyoruz, aile, özel günler, kutlamalar filan işte :)
YanıtlaSilMerhabalar Deeptone, Hoş Geldiniz.
SilBlog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
Hayatın bir anlamı olmadığı için yaşamaya değer diyorsunuz. Paylaşıma yapmış olduğunuz destek ve katkıdan ötürü ayrıca teşekkür ederim.
Selam ve saygılarımla.
Bence hayatı anlamı var. Anlamı olmasa yaşanmaz.
YanıtlaSilMerhabalar Ankarapostası,Hoş Geldiniz.
SilBlog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
Bu konudaki düşüncenizi bizlerle paylaşarak konuya yaptığınız destek ve katkınızdan dolayı ayrıca teşekkür ederim.
Selam ve saygılarımla.
Dünyada hayat milyonlarca yıl önce başladığında bizler yani insanlar yoktuk bile, düşünüyorum önce sularda hayat başladı (yanlış aklımda kalmadıysa) evrile evrile karada yaşayan canlılar, sonunda insanlar. İnsanlar olarak hepsinden daha zeki olunca zaman içinde hayata anlam yüklemeye çalışmış filozoflar.
YanıtlaSilBuna bir de benim çok yaygın bir tür akıl hastalığı, üçkağıtçılık addettiğim "din" kavramı eklenince yok imtihan filan çıkartmışlar. İmtihan filan yok, kertenkele de imtihan mı ediliyor? Ya da aslanın yediği zebranın ne imtihanı olacak? Üç aylık bebeği işkenceyle öldürüyorlar bebek imtihan mı oluyor? Geriye kala kala bizler bir takım anlamlar yüklemekle kalıyoruz. Benim için önemli olan hayata madem isteğimiz dışında geldik bunu olabildiğince ahlâklı bir şekilde yaşamalıyız ve hayata isteğimiz dışında geldik ama isteyerek son vermek elimizde (yani kendimizi öldürmek) hayatın anlamını bulmak için 2001 A Space Odysse filmindeki gibi bir uzay yolculuğuna çıkarsak belki bulabiliriz. Şu anda hayat benim için hiç yaşamaya değer değil ama kedimin hatırına katlanıyorum. Zaten hayat yaşamaya değer olsa her gün dünya genelinde yüzlerce, binlerce insan intihar etmezdi. Her şeyi bıraktım şu hayvanların çektiği çileleri, işkenceleri gördükçe, okudukça yaşamdan soğuyorum. Keşke Matrix filmindeki gibi sanal bir alemde yaşıyor olsak. Katlanılır bir şey değil çünkü yaşamak. İşte çalışıyoruz katlanmaya mecburen:)
Merhabalar Bücürükveben.
YanıtlaSilYorumda bahsettiğiniz konulara göre hayatın ve hayatımızın katlanılması çok zor bir süreç olduğu ortaya çıkıyor. Yorum ve katkınız için teşekkür ederim.
Selam ve saygılarımla.
Merhaba Recep Bey;
YanıtlaSilAnlamsız başlayıp, süregelen yıllarda anlam kazanan bir hayatımız var gibi:) Yaş aldıkça değerlenen hayat da sanırım kopması zor hale geliyor..
Merhabalar SzgnBsl Bey, Hoş Geldiniz.
SilSizin tespitinize de katılıyorum. Yaş aldıkça değerlenen hayattan ya da hayatımızdan kopmak zorlaşıyor.
Ziyaret ve yorumunuz için teşekkür ederim.
Hayatın anlamı herkese göre değiştiği için, bence doğru soru "hayatıMIN anlamı nedir?" olmalı.
YanıtlaSilAnlam arayışı üzerine çalışan varoluşsal yaklaşıma sahip psikanalistlerin (Rollo May, Irwin Yalom) ve felsefecilerin (Kierkegaard, Nietzche, Sartre) ve hatta yazarların (Dostoyevski) eserleriyle başlanabilir.. Dibi sonu olmayan muhteşem bir düşünce alanı bence.
Sorunuza gelince (çünkü cevapların hepsi yaşamın anlamı var mı yok mu üzerine gelmiş, kimse asıl soruyu cevaplamak istememiş), ben sorunuzun asıl önemli kısmının yani "hayat yaşamaya değer mi?" kısmının altında "peki yaşamaya değer bulunmadığında, anlamsızlık gri bir gökyüzü gibi üstümüze kapandığında, yaşamaya devam edebilmek için ne yapılır?" olabileceğini hissettim..
Yaşadığım coğrafyada bir süredir ötenazi (ölmek hakkı) tartışılıyor ve yaklaşık 14 avrupa ülkesi tarafından bunun bir insan hakkı olduğu kabul edildi. İyileşme umudu olmayan hastalıklar adı altında konuşuluyor ama bazı psikolojik hastalıklarda da insanlar ölme hakkına başvurabilir diye düşünüyorum ben. Hayat bir insan için sürekli acı ve anlamsızlık içermeye başladıysa ve yapılan tedaviler / alınan önlemler de kişiyi bu durumdan kurtaramadıysa, bence bu hak kişiye verilmeli. Her ne kadar mesleğim gereği bunun tam tersini uygulamak zorunda olsam ve kişiyi hayata bağlamanın bir yolunu bulmak benim görevlerimden biri olsa da, kendi şahsi fikrim, ölümü seçmenin bir insanî hak olması gerektiği yönünde.
Yine sizin sorunuzun daha su üzerinde kalan kısmına dönersek, cevabım yaşam anlamı olduğu sürece yaşamaya değerdir.. ve her yaşamın bir anlamı mutlaka vardır..
Merhabalar Sadece C.
SilZiyaretiniz ve emek vererek hazırlayıp burada paylaştığınız bu güzel ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Nihayetinde hayatın ve ya hayatımızın bir anlamı yok. İyi ki de yok. Ya olsaydı! Belki de hayat, bir anlamı olmadığı için yaşamaya değerdir…
Bence de ölmek isteyip de ölemeyen insanların ölme hakkını kullanmak istemeleri gayet doğal ve bir hak olmalı.
Selam ve muhabbetle. Esen kalın.
Sorunuz çok harika bir soru Recep Bey, teşekkür ederim bu güzel soru için. Cevaba gelirsek: bence her ikisi de kendi içinde anlamlı; Yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan sorusuna benziyor.
YanıtlaSilKendi içimize odaklanırsak, hayatımız çok anlamlı ve yaşamaya değerdir. Yaratıcı gözünden bakacak olursak, milyarlarca insan içinde çok bir anlamımız yok gibi geliyor bana. O yüzden ne kendimizi önemseyerek hayatı başkalarına zehir edelim, ne de kendimizi görmezden gelerek hayatın güzelliklerini pas geçelim. Tam anlatamadım gibi ama neyse...:)
Merhabalar Eğitim Pınarı.
SilZiyaretinize ve değerli yorumunuza çok sevindim. Sorumu beğenmeniz çok büyük bir incelik. Beğeninize teşekkür ederim.
"Ne kendimizi önemseyerek hayatı başkalarına zehir edelim, ne de kendimizi görmezden gelerek hayatın güzelliklerini pas geçelim. " Tespitinize yürekten katılıyorum.
Selam ve muhabbetle.
Mutlu yıllar Recep Bey:)
SilMerhabalar Eğitim Pınarı.
Silİyi yıl dileğiniz için teşekkür eder, bilmukabele ben de size mutlu yıllar dilerim.
Selam ve saygılarımla.
Soruda güzeldi cevaplarda...
YanıtlaSilBirbirinden farklı bakış açıları ve kendince yorumlamalar.
"Hayat sevince güzel,
sevince tatlı günler.
bir kuşu, kelebeği,
bir taşı sevin yeter" şarkısı ile başladım okumaya ve çok sevdiğim şairin şu mirası ile bitirdim...
Sevgili
En sevgili
Ey sevgili
Uzatma dünya sürgünümü benim
Sezai Karakoç.
Kimine göre yaşamak kimine göre sürgün...
Merhabalar Âzâde (Ayşegül)
SilDemek ki, hayat ve hayatımız göreceli bir olgu. Herkesin bakış açısına göre değişebiliyor. Rahmetlik Sezai Karakoç' da hayatını, dünya sürgünü olarak değerlendirmiş.
Paylaşıma yaptığınız yorum desteğiniz için teşekkür ederim.
selamlar,
YanıtlaSilBence hayatına anlamı katan kişinin kendisi
Hayat tümüyle Yaradan'ın bize bir hediyesi
İster bu hediyeyi çöpe atarsın istersen de evinin baş köşesine yerleştirirsin
Bu tamamen senin bileceğin bir iş
Hayata anlam katan ve bu hayat yolunda zarafetle yürüyenden olalım dilerim
sevgiler
Merhabalar MAVİANNE.
SilGörüşünüze saygı duyuyorum ve dilek içerikli duanıza yürekten amin diyorum.
Katkınız için teşekkür ederim.
Bu çok karışık bir soru. Bana göre tamamen anlamsız, bu yüzden değersiz genel olarak baktığımda. Ama bir yandan da -çok dindar bir insan olmayarak söylüyorum bunu- madem gelmişiz hayata, bir şekilde varız, e yaşayalım, tadalım diyoruz. Yani ben böyle diyorum. Dünyanın güzelliklerini tatmaya çalışıyorum. İnsan bir anlam katarsa kendince değerlenebilir bana göre.
YanıtlaSilMerhabalar Kayıp Fısıltı.
SilEvet gerçekten çok karışık bir sorudur. Zaten öyle basit bir soru olsaydı, sorulmaya bir değeri olmazdı. Demek ki bu soruyu değerleştiren karışıklığı ve zorluğudur. Hayat ve hayatımız da böyle karışık ve zor bir süreçtir. Yani bir başka deyimiyle ne hayatın ne de hayatımızın bir anlamı yoktur. İşte hayatı ve hayatımızı yaşamaya değer kılan anlamsızlığıdır. Bakın herkes hayata ve hayatlarına bir anlam yüklemeye çalışıyor.
Ziyaretiniz ve katkınız için teşekkür ederim.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilMerhabalar herkes ve birkaç kişi.
SilAlbert Camus, konuya çok güzel ve iki seçenekli bir değerlendirme ile girmiş. Doğrusu da bu iki seçeneklerden biridir. Dini inanç ve inanış bakış açılarımızı bir tarafa bırakırsak, "bu çırpınmalardan başka hiçbir şey gerçek olmamakla birlikte hayatı ve hayatımızı yaşamaya değer kılan da bu çırpınmalardır.
Felsefik soruya değerli yorumunuzla yaptığınız katkı ve desteğe çok teşekkür ederim.
Esen kalın.
Merhabalar Herkes ve Birkaç Kişi.
SilBloğunuzu takip etmek üzere "izle" komutunu tıkladığım da "izniniz yok!" mesajı alıyorum. Daha önce takipteydim, çıkarmışsınız. Yazılarınızı okuyorum ama yorum yazamıyorum. Albert Camus ne söylediyse, hiçbir anlamı yokmuş mu diyelim? Çırpınmaların bir anlamı ve değeri olmalı. Siz de çok iyi biliyorsunuz ve inanıyorsunuz ki, çırpınmalarımızdan başka sahip çıkacağımız neyimiz var ki?
Selam ve saygı ile.
Hayat bizimdir; hayatımıza girenler tasvip ettikleri doğrultuda yorum yapabilirler. Bu yorumlar genel itibariyle anlamlıdır ya da değildir. Bizler yaşamımıza bir anlam veya mana katamayız. Hayatında kimsesi kalmamış insan için hayatın anlamı nedir? Boşluktur, hiçliktir, yalnızlıktır. Bu kanıya çevresindekilerin yaşamları bittiği için varabiliyoruz.
YanıtlaSilHayat bir anlam ifade etmediği gibi zaman kavramı inanılmaz hızlıdır. İçine girdiğinizde sizinle de şekillenmez. Gülmeniz, ağlamanız, üzülmeniz sadece sizle yaşanır. Ancak yanınıza birisi geldiğinde o zaman hayat anlama bürünmeye başlar.
Velhasıl kelam, insan yaşamına anlam katamaz ancak yön verir. Hiçbir yön de anlam değildir, tercihtir. Hayatı anlamlı ya da anlamsız yapanlar bizim dışımızdaki insanlardır.
Paylaşımınız için teşekkür ederim, var olun. İyi günler :)
Merhabalar Murat Karakılıç.
SilSiz de hayatı değişik bir açıdan ele almışsınız. Soru, çok ters köşe bir soru oldu farkındayım. Hayatı, yaşamaya değer kılan nedir? Olsaydı, cevaplar çok daha farklı ve makul olacaktı.
Size göre, insanın kendi başına yaşadıkları bir anlam ifade etmiyor; ancak, hayatımıza bir giren olduğu zaman, hayat bir anlam kazanmaya başlıyor. Çok mantıklı bir yaklaşım.
Paylaşıma değerli yorumunuzla yapmış olduğunuz katkı ve destek için teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim.
Bu tarz soruları cevaplamak her zaman zor gelmiştir bana. Hayat ne olursa olsun yaşamaya değerdir.
YanıtlaSilMerhabalar ReHiTu.com.
SilUzun bir aradan sonra tekrar sizi burada görmek beni ziyadesiyle memnun etmiştir. Ziyaretiniz ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Evet, aslında böyle bir soru aklımda bile yoktu. Okuduğum bir blogdan etkilendim ve böyle bir soru sormuş bulundum. Tespitinize aynen katılıyorum. Çünkü, madem bu dünyaya teşrif ettik, o halde her şeye rağmen, hayat yaşamaya değerdir.
Selam ve saygılarımla.
Ne farkeder ki her ikisinde de alıyorsak nefes yaşamaya değer her anı. Anlamı yüklemek yaşayanın kendi elinde ve kendisi için. Ben her koşulda seviyorum yaşamayı, kesinlikle yaşamaya değer.
YanıtlaSilMerhabalar Beyaz Yakalı.
SilPaylaşıma değerli yorumunuzla yaptığınız katkı ve desteğiniz için çok teşekkür ederim.
Anladığım kadarıyla; anlamı olmayan hayata anlamı yaşayanlar yüklüyor. Anlam yüklenen hayat da hayatımız da yaşanmaya ve yaşamaya değer oluyor.
Yaşanmaya değer bir hayat diliyorum.
Merhaba Recep Bey, "bilim bilmeden felsefe yapmak imkansız." Dolayısıyla doğuştan sahip olduğumuz bilgi yoktur. Bütün ideler duyumdan gelir. Yaşamak her canlının içinde vardır ve önceliğidir. Güzel ve önemli bir sorgulama. Saygıyla emeğinize sağlık. Esen kalınız.
YanıtlaSilMerhabalar Tülay Gürdal.
Sil"Bilim bilmeden felsefe yapmak imkansız" tespitinize aynen ve yürekten katılıyorum. Paylaşıma değerli yorumunuzla yapmış olduğunuz katkı ve destek için çok teşekkür ederim.
Selam ve saygılarımla.
Herkesşn yaşamını anlamlı ve yaşanmaya değer kılan bir takım öncelikleri mutlaka vardır. Çoğu insan bunu oturup sorgulamamış olsa bile bir gün şapkayı önüne koyıp bunun hesabını yapar ve farkına varır diye düşünüyorum.
YanıtlaSilBu arada Recep Bey blog ayarkarı ile ilgili düştüğünüz not için teşekkürler, sayenizde farkına vardım ve ayarları düzelttim.
Merhabalar Vladimir.
SilHayatın anlamı ile ilgili paylaşıma değerli yorumunuzla yaptığınız destek ve katkı için çok teşekkür ederim.
Bu aralar blog sayfalarımıza "güvenli değil" ibaresi düşmeye başladı. Ben de gördüklerimiz sizin gibi sadece haberdar ettim. Yaptığınız işlemin sonucu ile ilgili bilgi verdiğiniz için ben teşekkür ederim.
Selam ve saygılarımla.
Düşünülesi soru, bir hayatımız var bu bir gerçek değiştiremeyeceğimiz bir varoluş elimizde olan ona bir anlam katmak ya da çarçur edip anlamsızlaştırmak... Benim fikrim bu yönde
YanıtlaSilMerhabalar Uzmanamator.
SilHayatın anlamı konusundaki düşüncelerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.
Selam ve saygılarımla.
Sağlıklı, mutlu, huzur dolu bir yıl dilerim.
YanıtlaSilMerhabalar Ankarapostası.
SilBilmukabele ben de size sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir yıl dilerim.
Selam ve saygılarımla.
Madem hayattayız hakkını verelim bari:) Bu arada söylediğiniz ayarlamayı yaptım. Teşekkürler.
YanıtlaSilMerhabalar Turgay Aksoy.
SilEvet, hayatın hakkını vermemiz gerekiyor. Er Ryan'ı Kurtarmak filminde yüzbaşının Ryan'a "bunu haket" dediği gibi...
Söz konusu HTTPS protokol ayarının her blog kullanıcısında bu seçeneğin seçili olması şart. Aksi halde Google HTTPS protokolüne uymayan tüm web sayfalarını "Güvenli Değil" uyarısıyla işaretliyor. sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir yıl dilerim.
Selam ve saygılarımla.
Hayat, ona anlam kattıkça değerlenir kendi gözümüzde bence.
YanıtlaSilOysa sevdiklerimizin hayatının değeri onlara duyduğumuz sevgiden gelir. Yani yapıp ettikleri değil kendileri değerlidir.
Merhabalar Unknown.
SilHayata bakış açınızı bizlerle paylaşmak suretiyle yazıma yapmış olduğunuz destek ve katkınız için çok teşekkür ederim.
Selam ve saygılarımla.
*YORUMLAR SONRA YAYINLANACAK*