İstiklal Marşı’nı anlamak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve onu bu çerçevede değerlendirmemiz gerekmektedir. İstiklal Marşı, milletimizin mücadele ruhunu ve sahip çıktığı temel değerlerini yansıtmakla birlikte Müdafa-i Hukuk'un da manifestosudur.

Türk Milleti’nin zaferini, yüceliğini ve bayrağımızın kutsallığını en güzel duygularla anlatan İstiklal Marşını, Mehmet Âkif, Türk Milleti’nin eseri olarak kabul ettiği için Safahat’ına koymamış ve Kahraman Ordumuz’a hediye etmiştir. 

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı ve mısralarına “Korkma” sözüyle başlayarak büyük fedakarlıklarla kazanılan İstiklal Mücadelesinde Türk Milletine cesaret ve sabır aşıladığı, hislerine tercüman olduğu, milletimizin bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceğini haykırdığı İstiklal Marşımızın kabul edilişinin yıldönümünde, bizlere bugünleri armağan eden Büyük Önder Atatürk olmak üzere, 

İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy ve bestecisi Osman Zeki Üngör ile bütün kahramanlarımızı minnetle yad ederek Allah’tan rahmet diliyor, bu anlamlı günün yıldönümünde tüm blogger kardeşlerime en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.