Merhabalar.

Emin Özdemir ve Adnan Binyazar tarafından hazırlanan "Yazma Öğretimi ve Yazma Sanatı" isimli kitabın incelemesini tamamladım. Kitap genel olarak; yazma gereksinimi, konu ve konu türlerine göre yazmanın öğelerini, anlatım biçimlerini, öyküleme (hikaye etme), anlatımı etkili kılma ve okuma-yazma ilişkisini kapsamaktadır. Konuyu örneklendirmek için de yerli yazarlarımızın eserlerinden alıntılar yapılmıştır.

Bu kitapta: Yazımızın anlatım gücünü geliştirmek, daha etkili bir duruma getirmek için onu paragraf ve cümle açısından  değerlendirmemiz gerektiği gibi, sözcükler yönünden de değerlendirmemiz gerektiği vurgulanmaktadır. Çünkü paragrafın bir düşünce, cümlenin bir yargı ve sözcüğün de bir kavram birimi olduğu vurgulanarak, yazıda da önemli olan, bu birimler arasındaki dengeyi kurmanın önemi işlenmektedir.

Bu kitap, dil ve yazın öğretimine dönük hem bir yöntem bilgisi; hem de yazmanın kurallarını ve yöntemlerini öğreten kılavuz bir kitaptır.

Bu tür kaynak kitapları araştırmak ve incelemek için yazın sanatına ilgi duymak gerekiyor. Aksi halde, bu tür kitaplar okuyucuyu sıkar. Ancak kitap içinde örneklenen, keyifli ve okuyucuya zevk veren alıntıları okuyabilirsiniz.

İlgilendiğiniz için teşekkür eder, saygılarımı sunarım.