Emin Özdemir ve Adnan Binyazar tarafından hazırlanan "Yazma Öğretimi ve Yazma Sanatı" isimli kitabın incelemesini tamamladım. Kitap genel olarak; yazma gereksinimi, konu ve konu türlerine göre yazmanın öğelerini, anlatım biçimlerini, öyküleme (hikaye etme), anlatımı etkili kılma ve okuma-yazma ilişkisini kapsamaktadır. Konuyu örneklendirmek için de yerli yazarlarımızın eserlerinden alıntılar yapılmıştır.
Bu kitapta: Yazımızın anlatım gücünü geliştirmek, daha etkili bir duruma getirmek için onu paragraf ve cümle açısından değerlendirmemiz gerektiği gibi, sözcükler yönünden de değerlendirmemiz gerektiği vurgulanmaktadır. Çünkü paragrafın bir düşünce, cümlenin bir yargı ve sözcüğün de bir kavram birimi olduğu vurgulanarak, yazıda da önemli olan, bu birimler arasındaki dengeyi kurmanın önemi işlenmektedir.
Bu kitap, dil ve yazın öğretimine dönük hem bir yöntem bilgisi; hem de yazmanın kurallarını ve yöntemlerini öğreten kılavuz bir kitaptır.
Bu tür kaynak kitapları araştırmak ve incelemek için yazın sanatına ilgi duymak gerekiyor. Aksi halde, bu tür kitaplar okuyucuyu sıkar. Ancak kitap içinde örneklenen, keyifli ve okuyucuya zevk veren alıntıları okuyabilirsiniz.
İlgilendiğiniz için teşekkür eder, saygılarımı sunarım.
10 Yorumlar
Merhabalar,
YanıtlaSilYazma konusuna hepimiz dikkat etmeliyiz. Hem yazı bütünlüğü hem de dilin düzgün kullanımı önemli. İnsanlar yazılarımızı okuyorsa biz de gerekli özeni göstermeliyiz. Bloglarda herkes daha fazla dikkat ediyor ama sosyal medyada Türkçeyi düzgün kullanan çok az.
Merhabalar Duygu Emanet Hoş Geldiniz.
SilBlog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkkür ederim.
Her nedense sosyal medyada sözcükleri yazarken, bir marifetmiş gibi sözcüklerin ya bazı harflerini atlayarak, ya da değiştirerek kullanıyorlar. Bence şık olmadığı gibi, doğru da değil. Dilimizi doğru ve kuralına uygun bir şekilde kullanarak korumak zorundayız.
Katkınız için çok teşekkür ederim. Selam ve saygılarımla.
Bu kitabı edinmek isterim. Benim için değerli bir kaynak olabilir. Çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık
YanıtlaSilMerhabalar Yıldız Hoş Geldiniz.
SilBlog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
Kitap güzel ama, ne kadar mükemmel ve herkesin ihtiyacı karşılar, o konuda bir şey diyemem. Çünkü kitabın eğitim ve kaynak seviyesi kişilerin bilgi birikimine göre değişir. Ben bu kitaptan istifade ettim. Çünkü, bu kitabın bilgi seviyesi bana göreydi.
Kitabı beğenmemniz ve edinmek isteğiniz, paylaşımın amacına ulaştığı anlamında beni sevindirmiştir.
Selam ve saygılarımla.
emin özdemir hepimizin öğretmeni sayılır türkçemizde :)
YanıtlaSilMerhabalar Deeptone, Hoş Geldiniz.
SilBlog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
Ben Emin Özdemir'i öyle yakınen tanımıyorum, ama Siz tanıyorsunuz herhalde. Yoksa kitabından dolayı mı hepimizin öğretmeni sayılır demek istediniz?
Selam ve saygılarımla.
kitaplarından tanıyorum tabi, çok eskilerden bir amca o ama beş altı kitabını okudum :)
SilMerhabalar Deeptone.
SilAçıklamalarınız için teşekkür ederim. Elbette Emin Özdemir ve onun gibi bilgili ve donanımlı şahsiyetler, hepimizin öğretmeni sayılır. Aslında hepimiz birbirimizden bazı şeyler öğreniyoruz, işte bu nedenle Emin Özdemir gibi, hepimiz birbirimizin öğretmeni sayılırız.
Selam ve saygılarımla.
Kolay gelsin Recep Bey, gerçekten zor okunacak kitaplar, kendinizi geliştirme çalışmalarınız takdire şayan. Çok selamlar ve saygılar.
YanıtlaSilMerhabalar Dikiş Sevdası Hoş Geldiniz.
SilBlog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
Takdiriniz ve katkınız için ayrıca teşekkür ederim. Selam ve saygılarımla.
*YORUMLARINIZ HEMEN YAYINLANIR*