Zaman çalmaya devam ediyor. Neyimiz var, neyimiz yok alıp götürüyor. Yeniden bahara merhaba demeye hazırlanan ağaç, yaşamak için mücadele eden serçe, kış uykusuna yatmış toprağı örtüsüyle hem korumaya, hem de bahar geldiğinde eriyerek beslemeye çalışan kar; işte gerçeklerimiz bunlar...

Koca bir yılı geride bırakmanın hüznü ile yeni bir yıla başlamanın heyecanını yaşarız. Aslında değişen bir şey yoktur. Dönen bir devranın bize yansıyan yüzüdür bu görüntüler.

Önce koca bir yılın ömrümüzden çaldıklarının hesabını yapar, labirente dönen yaşam serüvenindeki hedeflerimize ulaşıp ulaşmadığımızı inceler ve nerede yanlış ya da nerede doğru yaptığımıza bakarız. Ya da bizim dışımızda gelişen olayların bizlere nasıl yansıdığını ve bizleri nasıl etkilediğini düşünürüz.

365 güne sığdırdığımız bu koca bir yılın getirileri ile götürülerinin her anını hatırlamak çok zor olduğu için, hafızamızda yer edinenleri hatırlayabiliriz ancak. Bu vesileyle tüm sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu nice seneler dilerim. En Güzel'e emanet olun ve sağlıcakla kalın.

Recep Altun