Macaristan’ın Bugac kasabasında 12 Ağustos 2012 Pazar günü başlayan ve 3 gün sürecek olan  2. Dünya Türk-Turan Kurultayı’na 21 ülke katıldı. Dünya Türk-Turan Kurultayı’nın resmi açılışı Macaristan Parlamentosu Başkan Vekili Sandor Lezsak’ın konuşmasıyla başladı. Binlerce ziyaretçinin yer aldığı kurultayın ilk gününde eski Macar-Hun ve Türk kültürlerinin, ayrıca doğudaki bozkır atlı göçebe kültürlerinin tanıtım gösterileri sunuldu.

 
Macaristan Turan Birliği tarafından organize edilen kurultaya bu yıl rekor derecede katılımın olduğunu açıklayan organizasyon başkanı Türkolog ve antropolog Andras Biro, 2010 yılındaki kurultaya 18 ülke katılırken, bu yıl 21 ülkenin katıldığını ifade etti. Orta Asya Türk kökenli 200 otağın kurulduğu, 350 süvarinin savaş sanatlarını sergileyerek Türk kavimlerinin geleneksel özelliklerini tanıttığı kurultayda Türkiye’yi AKP Manisa Milletvekili, aynı zamanda Türk-Macar Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Eşbaşkanı olan Dr. Selçuk Özdağ ve AKP Kütahya Milletvekili Prof.Dr.Vural Kavuncu temsil etti.


Özdağ, Orta Asya Türk kavimlerinin Macaristan’da buluşarak birbirleriyle akraba ve kardeş ilişkisi kurmasının kendisini duygulandırdığını ifade etti. Türklere ve Türk kavimlerine gösterdiği yakın ilgiden dolayı Macar halkına teşekkür eden Özdağ, 21 ülke bayrakları arasında KKTC bayrağının da bulunmasının kendisini ayrıca memnun ettiğini kaydetti.

Bir yanda Avrasya, bir yanda güçlü bir Türk dünyası Hillary'nin işi zor!

Kaynak Haber: Yeniçağ Gazetesi (13.08.2012 Pazartesi)