Merhabalar.

Bugün günlerden Cuma; Cuma’nız hayırlı ve mübarek olsun ve tüm insanlığa hayırlar getirsin ve hayırlarına vesile olsun inşAllah!

Bu günkü Hürriyet gazetesi, Anneler Günü’nün yaklaşması nedeniyle “Sosyal Medyanın Yeni Fenomenleri: Blog Analar” başlığı altında Ayla Günerhan’ın hazırladığı bir araştırma yazısına yer vermiş. Yazı ilgimi çektiği için, yazıdan aldığım bazı alıntıları aynen sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ayla Günerhan yazısına aynen şöyle başlamış: “...Kimi öğretmen, kimi halkla ilişkiler uzmanı. Ama artık yeni bir meslekleri daha var. Onlar annelik deneyimlerini on binlerce takipçileriyle paylaşan Blogger’lar. Takipçi sayıları sanatçılardan, politikacılardan fazla. Sanal dünyanın ‘meşhurlarını’ beraber tanıyalım."

Esra Demiröz
doulannesra.com

“Esra 38 yaşında bir doğuma hazırlık eğitmeni ve destekçisi. Annelere blog’undan öte doğum esnasında ellerini tutarak ta yardımcı oluyor. 3,5 yaşındaki kızının ismi Derin. Blog’u hamilelik ve doğuma dair her türlü bilgiyi bulabileceğiniz adeta bir kütüphane...”

Banu Özkan Tozluyurt
banunundunyasi.com

“Banu kişisel gelişim eğitmeni. Kızı Duru 10 yaşında, kendisi ise 40. Banunundunyasi adlı blog’u 9 yıldır yayında. Zaman aralığı bu kadar uzun olunca banunundunyasi 0-10 yaş çocuğu olan tüm annelere hitap eden bir nitelik kazanmış...”

Meltem Bıcıoğlu
kokoshanne.com

“O, 29 yaşında profesyonel blog yazarı. 2 yaşındaki kızının adı Alin. On bine yakın takipçisi var. Bakımlı görünme temalı bir moda blog’u olan ‘Kokosh Girl’, anneliği sonrası ‘bakımlı anne nasıl olmalı’ sorusunun yanıtını arayan ‘Kokosh Anne’ oluvermiş.Blog’unda güzelliğini ve şıklığını korumak isteyen annelerin işine yarayacak tarifler veriyor...”


Ece Kumkale
hassasanne.com

“Ece geçmişini profesyonel blog yazarı olarak sağlayanlardan. 38 yaşında ve 3 çocuğu var. Yaklaşık bir buçuk senedir yazdığı blog’u 2 milyondan fazla okundu. Sosyal medyadaki takipçi ise 235 bin. Bir de ziyaretçileriyle oluşturdupu ‘hassas anne’ topluluğu var...”

Beril Bayındır
momsblognote.com

“30 Yaşında bir halkla ilişkiler uzmanı. Oğlu Kuzey 1,5 yaşında. ‘Anne olmak bir kadına verilmiş en güzel hediye’ diyen Beril 2 yıldır deneyimlerini 25 bin takipçisi olan blog’unda paylaşıyor. Anne olarak bu sürecin her anını ölümsüzleştirmek, anılarını oğluna miras bırakmak istedi...

Blog sayfalarını ziyaret etmeyi arzu edenler, Google arama motoruna 'com' uzantılı url adreslerini yazarak ulaşabilirler.

Selam ve dualarımla.

Recep Altun