Merhabalar.

İnternete girdiğinizde kullandığınız tarama proğramı,  blog sayfanızın en sağında bulunan kaydırma çubuklarıyla sayfanızı aşağıya veya yukarıya doğru kaydırmak istediğinizde veya farenizin sol tuşunu tıkladığınızda yapmak istediğiniz işleme müsaade etmeyerek, isteğiniz dışında başka bir web sayfasını açıyorsa, biliniz ki bilgisayarınıza; spyware, trojan (truva atları), logger (keylogger, screen logger, webcam logger, clipboard logger) vb. kötü amaçlı bir yazılım bulaşmıştır. Kötü amaçlı yazılımları bilgisayarınızdan kaldırmanın tek bir yolu vardır, o da Combofix  malvare temizleme proğramını kullanmaktır. 


Ben aynen yukarıda anlatmaya çalıştığım olayla karşılaştım. İnternete girdikten sonra fareyi hareket ettirip herhangi bir yere tıklamamla birlikte hemen isteğim dışında web sayfalarının, reklam sayfalarının ekranıma yerleştiğini gördüm. Açılan sayfaları güç bela kapattıktan sonra, ancak blog sayfama ulaşabildim. Bu can sıkıntısı kötü yazılımlardan kurtulmanın tek yolu http://www.bleepingcomputer.com/combofix/tr/combofix-nasil-kullanilir link adresinden güvenle indireceğiniz Combofix.exe uzantılı dosyayı yine web sayfasında açıklandığı şekilde bilgisayarınızda çalıştırmaktır.

Combofix, ücretsiz bir MALVARE temizleme programıdır. Combofix, içinde barındırdığı yardımcı proğramları; sistem taraması, temizlik ve raporlama aşamalarında pek çok kez kullanmaktadır. Yardımcı programlarla birlikte Combofix virüs, spyware, trojan (truva atları), logger (keylogger, screen logger, webcam logger, clipboard logger) ve diğer casus yazılımlara karşı oldukça etkin ve güçlü bir araç olmuştur.

Combofix bir antivirüs programı değildir. Infect olmuş dosyaları disinfect yapamaz yani virüs bulaşmış dosyaları virüsten temizleyemez. Bu bağlamda Combofix‘i anti malvare sınıfında değerlendireceğimiz küçük bir yazılım olarak bilmeliyiz. Bilgisayarına kötü amaçlı yazılım bulaşmış ve benim gibi can sıkıntısı yaşayan arkadaşlarıma arzu etmeleri halinde yardımcı olurum.

Selam ve dualarımla.