Merhabalar.

HDP'nin özerklik talebinin doğru ya da yanlış bir talep olup olmadığını değil de onun bu talebi için tercih ettiği yol üzerinde konuşmak istiyorum. HDP'nin özerklik talebinin altında yatan gerçekleri bir başka zamana bırakalım.

HDP özerklik talep ederken, demokratik yolları bir başka tarafa atmakla birlikte eli kanlı bölücü PKK terör örgütünün cebir ve şiddet kullanarak kazdığı hendek ve barikatlarını onaylamak suretiyle bundan fiili bir durum yaratarak ve şiddetten güç alarak özerklik talebinde bulunmaktadır.

Kendisini demokratik usul ve esaslara göre çalıştırması gereken bir siyasi partinin eli kanlı, bölücü PKK terör örgütü tarafından hendek ve barikatlarla oluşturulmuş bir fiili duruma onay vermesi, bu fiili duruma da herkesin destek vermesini istemesi, daha ileri giderek özerkliğin ancak bu fiili durumla sağlanacağını savunması nasıl bir iştir?.. Yolu birdir dediğimiz, aklın alacağı bir iş midir?.. 

Eli kanlı, bölücü terör örgütünün hendek ve barikatlarını o bölgede yaşayan vatandaşlarımız onaylamadıkları gibi, asırlardır yaşadıkları bölgeyi de terör faaliyetleri yüzünden terk etmek zorunda kalmışlardır. Kendisine oy veren ya da vermeyen bölge halkının desteğini arkasına alamayan HDP, ne yapacağını bilemez ve şaşırmış durumdadır. Düşürülen Rus uçağı nedeniyle Türkiye ile arası bozulan Rusya'yı ziyaret ederek, vatandaşı olduğu ülkesinin aleyhinde beyanatlarda bulunması da nasıl bir zihniyete sahip olduklarının resmidir.

HDP'de kendisi gibi siyasi bir kuruluş olan meclisteki diğer siyasi partiler gibi, her türlü söylemlerini ve taleplerini demokratik yollarla dile getirmelidir. Aksi halde kendilerini, eli kanlı bölücü terör örgütünün, onayladıkları gayrimeşru hendeklerinde bulurlar.

Selam ve saygılarımla.