Malumunuz olduğu üzere 2 Haziran 2016 Perşembe günü Almanya Federal Meclisi, 1915 olaylarını, sözde "soykırım" olarak niteleyen tasarıyı kabul etti. 

Medyadan izlediğim kadarıyla utanç tasarısı, Ermenistan'daki soykırım anıtına çelenk koyan tek Türk olarak bilinen Cem Özdemir'in başkanlığındaki parti tarafından Parlamento'ya sunulmuş.
Oylamadan kısa süre önce sosyal medya üzerinden 'ret' oyu kullanacağı üzerinde ilk sinyalleri veren Hristiyan Demokrat Partisi (CDU) Milletvekili Bettina Kudla, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve partisinin diğer milletvekillerine karşın dik durarak, bu oylamanın anlamsız ve Alman Parlamentosu'nun görevi olmadığını savunmuş. Adı geçen milletvekilini bu doğru kararından ve davranışından dolayı tebrik ediyorum.

Almanya, ülkesinin üzerindeki ilk soykırımı yapma iddiasını Türklerin üzerine yıkmaya çalışıyor. Tarihte hukuken tescillenmiş ilk ve tek soykırım, Almanlar tarafından Yahudilere yönelik olarak yapıldı. Almanya, Hitler Almanyası'nda gerçekleşen bu soykırımın yükünü, parlamentoda aldıkları karar ile Türkiye üzerinden hafifletmek istiyor.

Bu karar öncesinde Almanların şunu da kabul etmeleri lazım. O dönemde savaş sırasında İttihat ve Terakki’yi yönetenler Alman komutanlarıydı. İddia edildiği gibi, 1915 yılında Ermenilere uygulanan tehcir, şayet bir soykırım ise, Almanlar yine bu işin içindeydi. Demek ki, soykırım Türklerin icadı değilmiş.

Almanya Parlamentosu'nda utanç tasarısını oylayan 12 Türk milletvekilinden hiç biri tasarıya ne yazık ki ret oyu vermemiştir.

Ben de bu oylamanın, anlamsız ve Alman Parlamentosu'nun görevi olmadığını savunmakla birlikte, tek yanlı tasarıyı hazırlayanları, parlamentoya sunanları ve kabul oyu verenleri özellikle Türk kökenli milletvekillerini esefle kınıyor ve Alman Parlamentosunun bu mesnetsiz ve tek taraflı utanç kararını şiddetle protesto ediyorum.