Merhabalar.

23 Nisan, kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkmış Türk milletinin bağımsızlık ve egemenliğini tüm dünyaya ilan ettiği gündür. Yüce meclisimiz, egemenliğimizin, bağımsızlığımızın ve aydınlık geleceğimizin en önemli teminatıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu kutlu günü çocuklarımıza ithaf etmiş, gelecek nesilleri egemenliğimize, demokrasimize ve bağımsızlığımıza sahip çıkmakla görevlendirmiştir. 

Yüce meclisin temsilcilerinin görevi; aydınlık geleceğimizin temel taşı olan çocuklarımıza daha müreffeh, huzurlu ve kalkınmış bir Türkiye bırakmakla birlikte, Parlamento iradesini yok sayanların karşısında güçlendirilmiş parlamenter sistemini yeniden tesis etmek için var güçleriyle mücadele etmektir.

Mustafa Kemal Atatürk'ün TBMM açılışında söylediği gibi, "...Türk milletinin başında yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir. ..." Bu bağlamda hakimiyetin kayıtsız şartsız Türk milletinin olduğu, Anadolu topraklarından tüm dünyaya haykırılmıştır. 

Emperyalizme karşı duran Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhuriyet'e giden yolda en güçlü adımı atmıştır. Bugün halkın egemenliğini hiçe sayanlar bilmelidirler ki, parlamenter sisteminin savunucuları adalet, eşitlik ve hukuk çerçevesinde milletin mutlak egemenliğini yeniden tesis edecek ve Gazi Meclisi hak ettiği konuma getirecektir. 

Selam ve muhabbetle.