Merhabalar.
Dizde ağrı, kilitlenme, takılma, merdiven inip çıkamama… Vücudumuzun tüm yükünü taşıyan dizlerimiz artık genç yaşta da yıpranıp, yaşam kalitemizi düşüren birçok soruna yol açabiliyor. Halk arasında "kireçlenme" olarak adlandırılan "osteoartrit", günümüzde giderek yaygınlaşıyor.
Ben 2019 yılından bu tarafa (64 yaşımda iken) pedal çevirdim, çok yol yürüdüm, bahçe belledim, ceviz bahçesinde çalıştım, taş taşıdım, demir doğrama atölyesinde çalıştım, diz çökerek ve çömelerek çok çalıştım ve sonunda dizlerimdeki kıkırdak dokular kireçlendiği (deforme olduğu) için hiç kesilmeyen ve sürekli ağrıyan diz ağrıları ile karşılaştım.
Kireçlenmiş Kıkırdak Dokunun Röntgen Görüntüsü |
Nisan 2022 yılında ortopedi polikliniğinde muayene oldum. Dizlerimin röntgeni çekildi. Röntgen grafiklerini tetkik eden doktor bana yaşıma (68) göre kemiklerimin çok iyi olduğunu, ancak dizlerimdeki kıkırdak dokularda kireçleme başladığı için dizlerimi artık korumak zorunda olduğumu söyledi. Dizlerin en büyük düşmanı fazla kilolar olduğu için, kilo almamaya dikkat etmem gerektiğini, yemek için yer sofrasına değil, masaya oturmam gerektiğini, alaturka tuvaleti değil alafranga tuvaleti kullanmam gerektiğini, namaz kılıyorsam, namazı ayakta değil, oturarak kılmam gerektiğini, dizlerimi bükmemem gerektiğini, ayakta fazla kalmamam gerektiğini, fazla yol yürümemem gerektiğini, dizlerime yük bindirmemem gerektiğini ve dizlerle ilgili verdiği broşürdeki fizik hareketlerini de yapmam gerektiğini anlattı. Velhasılkelam, işte benim yaşam konforum ve yaşam kalitem dizlerimin kireçlenmesi sayesinde bozulmuş oldu.
2023 yılı Kasım ve Aralık aylarında diz ağrılarım arttı ve artık yürümede zorlanır hale geldim. O kadar zor bir durum ki, anlatamam. Tekrar doktora gittim. Doktor bir takım devletin karşılamadığı ücreti mukabilinde yapılan tedavilerden (PRP, Kök Hücre, Kortizon İğneler, Hidrojel, Ozon vs.) bahsetmekle birlikte bana reçete ettiği jel türü bir solüsyon ilacı dizlerime sabah akşam sürüyorum. Bu jel beni biraz rahatlattı, yani iyi geldi. Dizlerimizdeki kıkırdak dokularda oluşan kireçlenmenin tedavisi yoktur. Sadece kireçlenmeyi yavaşlatabiliyoruz. Kıkırdak dokuda, sinir yok, kan damarları da olmadığı için bu doku tamir edilemiyor. Kireçlenme son evresine geldiği zaman da ameliyatla dize protez takılıyor. Kemik kemiğe sürtmeyecek, iki kemik arasındaki kıkırdak doku (kireçlenme) deforme olunca kemik kemiğe sürtünüyor, diz ağrıları ve yürümede zorlanma başlıyor.
Kireçlenen Diz ve Protez Ameliyatlı Diz |
Sonuç olarak, şu anda yürümekte zorlanıyorum. Ağırlık taşıyamıyorum. Bisiklete binemiyorum. Fazla yürüyüş yapamıyorum. Dizlerime yük binecek her türlü hareketlerden kaçınıyorum. Vücudumun tüm yükünü taşıyan dizlerime esir oldum. Aman ha, dizlerinize gereken ihtimamı gösterin ve dizlerinizi koruyun. Kireçlenmeyi ne kadar geciktirirseniz bu sizin için o kadar iyi olur.
Sağlıklı günler dilerim.
30 Yorumlar
Geçmiş olsun. Benim de dizlerimde bıçak girir gibi ağrı oluyordu merdiven inerken , çok şükür pilatese başladığımdan beri azaldı. Belli yaştan sonra pilates herkesin naşlaması gereken bir spor olabilir.
YanıtlaSilMerhabalar Handan.
SilZiyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun efendim. Evet, evde pilates sporunun orta yaş aralığında herkesin yapabileceği ve yapması gereken bir spor dalı olduğuna ilişkin tespitinize katılıyorum.
Sizin kireçlenmeniz başlangıç safhasında olabilir. Ben, bırakın merdivenleri çıkmayı; düz yolda yürümekte zorlanıyorum.
Diz eklemi içine yapılan enjeksiyon tedavilerinden Hidrojel ile ilgili araştırma yapıyorum. Edindiğim bilgilere göre: Hidrojel sıvısının yüzde 97,5'i sudan, yüzde 2,5'i de poliakrilamid denilen vücut tarafından emilemeyen bir dolgu malzemesinden oluşuyormuş. Bu dolgu malzemesi estetik sektörü başta olmak üzere birçok tedavide yıllarca kullanılmış. Bu sıvı vücut tarafından emilmiyor, vücut bunu yok edemiyor, dizin içinde ömür boyu kalıyor ve kemiklerin birbirine sürtünmesini de önlüyormuş.
Sağlıklı günler dilerim.
Çok geçmiş olsun Recep Bey. Benzer sorunları uzun süre yaşadım, son dönemde artık yürüyemeyecek hale gelmiştim. Bir cesaret ameliyat dedim, dr önce bir diz, seneye ikincisi dese de inatla her iki diz dedim ve bir hafta sonra ameliyat masasındaydım. 2021 Haziran'da iki dize de protez takıldı. Tabii ağrılı ve zor bir süreç iyileşme aşaması ama benim ameliyatım oldukça başarılı ve dr un umduğundan daha çabuk sonuç verdi. Yalnız neredeyse bir yıl boyunca düzenli olarak egzersiz yaptım dizler için, onun çok faydasını gördüm. Şu an dünya varmış diyorum. Çok rahat yürüyorum artık, ağrılarım kalmadı, merdiven çıkmak biraz zorluyor ama bu yaşta zaten kolay iş değil o ama önceki halimle kıyas kabul etmez. Günde 20 bin adım attığım bile oldu deyim siz anlayın. Bence şikayetleriniz arttığında vücudunuzdaki sistemik rahatsızlıklar (tansiyon, diabet, kalp sıkıntıları gibi) başlamadan, çünkü onlar ameliyatı zorlaştırıyor, ameliyat olun gitsin, çok rahat edeceksiniz. Tabii kararı doktorunuz ve siz vereceksiniz. Ben sadece başından geçen biri olarak tecrübelerimi ilettim. Tekrar geçmiş olsun diyorum...
YanıtlaSilMerhabalar Leylak Dalı.
SilZiyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Demek sizin de zamanında bu tür şikayetleriniz oldu ve siz hem de iki dizinizden birden ameliyat bile oldunuz. Çok büyük geçmişler olsun, Allah şafi sıfatıyla size sağlık, sıhhat ve afiyetler ihsan eylesin.
Hani Nasreddin hoca damdan düştükten sonra, "bana damdan düşeni getirin" demiş ya, işte benimkisi de öyle oldu ve siz de benim imdadıma yetiştiniz.
Her ne kadar yolda zor yürüdüğümden bahsetsem de, her zaman aynı şiddetinde ağrı ile karşılaşmıyorum. Şu ara jeli sürüp fizik hareketleri yapıyorum ve beni öyle çok rahatsız eden bir ağrı ile karşılaşmıyorum. Ancak, jel sürmeyi bırakıp, hareketlerimi de bırakınca yine yürürken zorlanıyorum.
Öyle bir garip durum ki, sağ dizimde şu anda bir sorunum yok, ama bu ileride ve belki de yakın bir zamanda olmayacağı anlamına da gelmeyebilir. Demek ki, sol dizimi daha çok üzmüşüm.
İnternette yaptığım araştırmalarda doktorun biri, eğer her iki dizde de sorun ameliyatlık sevideyse, her iki dizin birden ameliyat edilmesini öneriyor. Çünkü biri yapılıp, diğerinin bir müddet sonraya ertelenmesini doğru bulmayan hekimler de var.
Protezlerin ömrü 10 yıl diyorlardı, ancak yeni protezlerin ömrü için 15-20 gibi bir rakam telaffuz ediliyor.
Vücudunuzda kalp, tansiyon, diabet, gibi hastalıklar çıkmadan bu tür ameliyatları olmak fikri elbette doğru ve kabul ediliebilir bir öneridir.
Doktorum bana şimdilik ameliyat önermedi, 75 yaşına gelince olursun diyor.
Size de tekrar geçmişler olsun. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Çok sağolun.
Sağlıklı günler dielrim.
Recep Bey doktorum bana yeni protezlerin ömrünün 35 yıl olduğunu söyledi, çok zorunlu bir durum olmadıkça 65 yaştan önce ameliyat yapmıyorlarmış. Eh, 100 yaşına kadar yaşayamayacağımıza göre bu protezler bizi (beni) ölene kadar idare eder. Doktorunuz 75 dediyse ve o yaşa kadar idare edebilirseniz dizleri o daha güzel tabii ki. Ama öncesinde gerekirse de hiç çekinmeyin, 1-2 aylık sıkıntılı bir süreçten sonra dünyaya yeniden gelmiş gibi oluyorsunuz. Ben o sözkonusu jellerden defalarca enjekte ettirdim, yetmedi prp denilen şeyi de yaptırdım. Dünyanın parasını harcadım ama en ufak bir etkisi olmadığı gibi dizlerimde ödeme sebep oldu. Her seferinde yarım bardak sıvı çekiyordu dr. Çareyi Ankara'da ve buranın bu konuda meşhur bir özel hastanesinde buldum. Doktoruma minnettarım. Size idare edebileceğiniz yere kadar kolaylıklar diliyorum. Belki de ameliyata gerek kalmadan hayatınızı idame ettirirsiniz ufak tefek sıkıntılarla. Bu işte biraz da genetiğin rolü var, benimkini ona bağladı. Baba tarafımın kadın bireylerinin çoğunda kemik dejenerasyonu vardı maalesef. Sağlıklı bir ömür diliyor, geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ediyorum...
YanıtlaSilMerhabalar Leylak Dalı.
SilZiyaretiniz ve katkı sağlayan değerli yorumunuz için çok ama çok müteşekkirim. Sağolun. İşte blog dünyasında ortak sorunlarımız üzerinde karşılıklı yapılan paylaşımlar sonucu hem aydınlanıyor, hem de bilgileniyoruz. Ben de sizin gibi ortak sorunlardan bir paylaşım gördüğüm de yaşadığım tecrübelerimi hemen paylaşırım.
Daha ciddi bir şekilde hastaneye gidip doktorla görüşemedim. Çünkü bu rahatsızlığımın hikayesi henüz bir aylık yani yeni başladı. Geçenlerde bir gün o kadar kötü oldum ki, hep böyle devam edecek sandım. Ama zaman zaman hafifliyor. Bazen olmuyor. Bazen de hızlanıyor. Cilt üzerine sürdüğüm SULİDİN PLUS %1 %5 Likit Jel isminde sarı renkli bir solüsyon var onu sürüyorum ve fizik hareketlerimi de yapınca rahatlıyorum. Aksatınca hemen ağrılar meydana çıkıveriyor.
Siz ne güzel kurtulmuşsunuz. Hastanede (Fizik Tedavi ve Reh.) 67 yaşında bir bayan ile karşılaştım. Merak ettim ve dizlerini sordum hemen. Bayan da her iki dizinden ameliyat olduğunu, protez takıldığını ve çok memnun olduğunu söylemişti.
Sizin dediğiniz gibi, eğer sıkıntı artar ve yaşam kalitemi çok bozarsa, ben de hiç düşünmeden ameliyat olurum. Zaten alıştım artık ameliyatlara. Şu anda prostat ameliyatı sonrası oluşan kasık fıtığından ameliyat olmak için gün bekliyorum. Cerrah bana aynen şunu söyledi: "o kadar çok kanserli hastamız var ki, onun için senin ameliyatını sıraya alacağız ve uygun bir zamanda çağıracağız." İki ayı geçti hala çağırmadılar.
Size sağlık, sıhhat ve afiyetler dilerim. İnşAllah bundan böyle sağlıkla ilgili hiçbir sorunla karşılaşmaz ve yaşam kalitenizi aynen böyle devam ettirirsiniz.
Selam ve saygılarımla.
Geçmiş olsun acil şifalar dilerim.
YanıtlaSilMerhabalar Yüreğimin İklimi.
SilZiyaretiniz ve iyi ve sağlık dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Aman dizlerinize iyi bakın. Gerçi hangi organımız sağlığını kaybetse, o organımız hemen kıymete biniyor, bir de böyle bir gerçek var ama, işte neren ağrıyorsa, canın orada ve kıymetli olanda o oluyor.
Selam ve saygılarımla.
Recep bey, o ağrı fecidir bilirim. Ben bir ara 3 katlı bir eve taşınmıştım, katlar arası in çık çok fena hale gelmişti dizlerim pek ağrı yoktu ama hareket kısıtlaması vardı. Bence Leylak Dalı'nın aktardıkları, yaşadıkları, sizinkiyle benzer olduğu için daha iyi fikir verebilir diye düşünüyorum. İnşallah bir an önce tedavi yönünde hızlı gelişme olur da siz de baharda yeni tomurcuklanmış doğa içerisinde yürüyüş yapabilirsiniz. Duacıyım.
YanıtlaSilSağlıklar diliyorum.
Merhabalar Momentos.
SilZiyaretiniz ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Evet benim dizlerimin akıbeti belli. Kireçleme. Çaresi de eninde sonunda operasyonla protez takılacak. Bir bakıyorsunuz yürüyebiliyorum. Bir de aniden kilitleniyor ve kalıyorum. Hayırlısı bakalım. Dua ve iyi dilekleriniz için tekrar teşekkür ederim. Sağolun. Ama ben de herkese "aman ha, dizlerinize dikkat edin, onları koruyun ve kollayın" demekten kendimi alıkoyamıyorum. Çünkü diz demek her şey demek. Vücudumuzun tüm yükünü onlar taşıyor, işte bunun için onlar çok önemli ve ihtimamı hak ediyorlar.
Selam ve saygılarımla birlikte sağlıklı ve hayırlı günler dilerim.
Çok geçmiş olsun, belli bir yaştan sonra maalesef kireçlenmeler vs. başlıyor, doktorun dediği tavsiyelere uyacağınız için eminim ameliyata gerek kalmaz, inşallah kalmaz diyeyim daha doğrusu, ayaklar, dizler, kemikler dediğiniz gibi tüm yükü taşıyorlar iyi bakmak lâzım ama ben hiç bakmadım şimdi çekiyorum ben de. Sağlıcakla kalmanızı diliyorum, tekrar geçmişler olsun.
YanıtlaSilSelamlar, saygılar.
Merhabalar Bücürükveben.
SilZiyaretiniz ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Eğer sizin de dizlerinizde kireçlenme başladıysa, önce geçmiş olsun dileklerimle birlikte acil şifalar dilerim. Tabi bu kireçlenme oranı ve kıkırdak organ kaybı kişilere göre değişiyor. Ben son zamanlarda farkında olmadan dizlerime çok yüklenmişim. Kasım ayında Ankara'ya döndüğüm de hızlı bir şekilde kireçlenme ortaya çıktı. Geçen yıl da ağrılarım vardı, onun için doktora gitmiştim röntgen sonrası doktor dikkat et demişti ve bazı önerilerde bulunmuştu. İşte bu yıl iyice belirginleşti.
Vücudumuzun tüm yükünü çeken organlarımızdan önce dizler tüm ağırlığı yükleniyor, daha sonra kaval kemiklerinden ayağa sirayet ediyor. Bir de topuk dikeni hastalığı var. Eşim de ondan muzdarip. Velhasılkelam, kilometro dolunca arazlar yavaş yavaş ortaya çıkıyor ve bizlerde önce bir hayal kırıklığı yaşatıyor, daha sonra işin ciddiyetinin farkına varıp, kabulleniyoruz.
Size sağlık, sıhhat ve afiyetler dilerim.
Selam ve saygılarımla.
Yok, abi; benim kemik erimesi var. Vaktiyle bakmadım kendime, şimdi kemiklerim güçlü değil, düşmemeye çalışıyorum, düşersem kalçamı kırabilirim; annem de o yüzden ölmüştü...ne yapalım artık gittiği yere kadar Allah sizi de, eşinizi de, beni de elden ayaktan düşürmesin. Bizlerin yerine ülkemize kötülük yapanlar elden ayaktan düşsün. :)))
SilÇok sağolun, size de tekrar sağlık, afiyet diliyorum
Selamlar, saygılar.
Merhabalar Bücürükveben.
SilKemik ve kas erimeleri de orta yaşlardan itibaren görülen rahatsızlıklardan bir kaçı. Eğer kemik erimeniz varsa, düşmemeye ve kemiklerinizin kırılmamasına dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle de kalça kemiği, leğen kemiği dediğimiz kemikler. Bizim yörede halk ağzı bu kemiğin adı "HOT"'tur. Cümle içerisinde kullanımı: Deli Ahizer'in banyoda ayağı kaymış düşmüş ve hotunu kırmış!"
Aman ha kardeşim ıslak zeminler, bir de Keçiören'i bilirim, inişli yokuşludur. Yokuş aşağı inerken kaldırım ya da yola dikkat edin üzerinde sizin ayağınızı kaydıracak küçük kum taneleri olmasın. Çünkü eşim öyle bir yerde düştü ve sağ ayak bileğinin hemen üzerinde iki kırığı oldu ve bu kırık için çok sıkıntılar yaşamıştık.
Selam ve saygılarımla.
Merak etme abi, çok dikkat ediyorum, her gün D vitamini damlam var onu alıyorum, eşinize de çok geçmiş olsun, benim en büyük korkum da bu zaten. Selamlar, saygılar.
SilTeşekkür ederim. Sağolun.
Silgeçmiş olsun. büyük akrabalarımda var benzeri şeyler. öncelikle çok yürüyün diyorlar doktorlar, bir de bazı aletler var, top gibi oklava gibi yatakta yatıp onları uyguluyorlar bacaklarına onlar.
YanıtlaSilMerhabalar Deeptone.
SilZiyaretinize ve değerli yorumunuza, çok teşekkür ederim.
Ağrılara göre hareket edeceğiz. Yürürken ağrı oluyorsa yürümeyeceğiz. Ağrının üzerine gitmeden bu işi halledeceğiz. Diğer fizik hareketleri ile bacak kaslarımızı çalıştırarak dizlerimizdeki kıkırdak dokuların beslenmesini sağlayacakmışız. Çünkü dizlerimizdeki kıkırdak dokularda ne sinir sistemi ne de damar sistemi varmış, işte en büyük kaybımız bu. Eğer bu kıkırdak dokularda sinir ve damar sistemi olmuş olsaydı kıkırdak doku kendini tamir edebilecekti. Ancak, ne yazık ki vücudumuzun tüm eklem yerlerindeki kıkırdak dokuların yapısı böyleymiş. Yapacak bir şey yok.
Selam ve saygılarımla.
çok geçmiş olsun. bir akrabam oldu bu ameliyatı gayet memnun yürümesi rahatladı. Şifalar dilerim. Hülya
YanıtlaSilMerhabalar Hülya.
SilZiyaretiniz ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Dizlerinden ameliyat olup da henüz memnun olmayanla karşılaşmadım.
Verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim. Sağolun.
Selam ve saygılarımla.
Geçmiş olsun. Benim ağabeyim iki dizine protez taktırdı 53 yaşında. İhmal etmişti tedavi süreçlerini artık son çareye başvurdu. Dizler çok önemli. Sağlıklı günler.
YanıtlaSilMerhabalar Turgay Aksoy.
SilZiyaretiniz ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Demek ağabeyiniz henüz 53 yaşında iken, dizlerinden protez ameliyatı oldu. Çok geçmiş olsun, sağlık, sıhhat ve afiyetler dilerim.
Evet sizin de dediğiniz gibi dizlerimizin sağlığı çok önemli. Çünkü vücudumuzun yükünü onlar taşıyor.
Selam ve saygılarımla.
Merhaba Recep Bey, çok geçmiş olsun. Allah'tan acil şifalar diliyorum. Sağlıcakla kalınız.
YanıtlaSilMerhabalar Hamiyet Akan.
SilBlog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
Bilmukabele siz de sağlıcakla kalın.
Selam ve saygılarımla.
Diz problem oluyor belli yaşlardan sonra, geçmiş olsun.
YanıtlaSilMerhabalar *mehtap.
SilVücudumuzun tüm yükünü bu zavallı dizler çekiyor. Diğer taraftan birleşen uyluk ve kaval kemiği arasındaki kıkırdak dokunun maalesef ne sinirleri var, ne de kan damarları. İşte bu nedenle zamanla bu kıkırdak doku eskiyor, yaşlanıyor ve kireçlenerek ezilmeye ve yırtılmaya başlıyor. Deforme olmuş bu kıkırdak doku kendini de tedavi edemediği için, kişinin dizlerinde ağrıya ve bazı hareketleri yapmasına (yürümek gibi) engel oluyor.
Kıkırdak kireçlenmesi kişilere göre değişiyor. Örneğin benim babam 97 yaşında iken vefat etti, ama daha bir günden bir güne de benim de dizim ağrıyor dediğini ve bu nedenle şikayetlendiğini hiç duymamıştım. Bizler onlara göre daha genç yaşlarda organ rahatsızlıklarıyla muhatap oluyoruz. Onlara neden eski toprak dendiğini şimdi daha iyi anlıyorum.
Selam ve saygılarımla.
Merhaba Recep Bey...
YanıtlaSilSize büyük geçmiş olsun. Bedenin tüm yükünü bacak ve ayaklar çekiyor ne yazık ki. Yaş aldıkça bedende oluşan marazların sıkıntı yaratması ise kaçınılmaz oluyor maalesef.
Annemde de aynı sorun vardı. İki dizinden de oldu ameliyat. İlk diz ameliyatında çok zorluk çektiğinden ikinci dizinin ameliyatını yaklaşık beş yıl sonra oldu. Bu diz ameliyatlarını 70 yaşından sonra olduğunu da belirtmeliyim. Şimdi sağlığı gayet iyi.
Bedeni taşıyan uzuvlar kiloyu hiç sevmez. Kiloluysa kişi belli bir yaştan sonra bedeni artık taşıyamaz oluyor bacaklar. Taşıyamadıkça hareketler kısıtlanıyor. Hareketsiz yaşam bir takım olumsuz durumları ortaya çıkarıyor beden de. Ya da bunun tam tersi çok fazla hareket eklem yerlerinde aşırı sürtünmeye bağlı sorunlara neden olabiliyor. Hayat standardımızı dengelemek gerekir de, gel gelelim kendimize söz geçirmekte zorluk yaşıyoruz.
Umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşur, iyi olursunuz. Şifalar diliyorum size.
Selam ve saygılar...
Merhabalar Nazlı Toaç.
SilZiyaretinize ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim. Dizlerinden ameliyat olarak diz protezi takılan annenize çok geçmişler olsun. Evet, doktorlar da bana diz protezi ameliyatı için 75'nci yaşı gösterdiler. Bu yaşa kadar dizlerini koru ve idare et dediler. Ben de doktorun önerilerine uyuyorum.
Selam ve saygılarımla.
Çok geçmiş olsun Recep Bey. Babam da aynı süreçten geçiyor. Dizlerine önerilen tüm o ücretli işlemleri, iğneleri yaptırdı. Her gün jel sürüyor, dizlik takıyor. Sevgili Leylak Dalı da sizinle benzer şeyleri yaşayıp protez taktırdığı için bu konuda en çok söz sahibi olan o sanırım. Yukarıda bahsetmiş yeni protezlerin ömrü 35 yılmış ama bazen ameliyat da hemen çözüm olmuyor. Ameliyat sonrası iyileşme süreci de sancılı. Doktorun dediği gibi, dayanabildiğiniz kadar dayanmak ve dikkat etmek bir süre daha işe yarayabilir. Ağrısız, sızısız günler diliyorum size. Selamlar, saygılar...
YanıtlaSilMerhabalar, Manxcat / KuyruksuzKedi.
SilÖnce ziyaretiniz, desteğiniz ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Daha dün, tanıdığımız hocaya gittim. Röntgen filmlerinden dizlerime baktı ve "sol diziniz mi" diye sordu. Evet, benim sol dizimdeki kireçlenmeden çok muzdaribim. "Ameliyat için erken" diyor ve "iğne ile dize ilaç şırınga edelim" dedi. Ben de dizimi değerlendirip ona göre bir tedavi yolunu seçeceğim.
Eşimin ameliyatı ve ameliyat sonrası oluşan enfeksiyonu tedavi ettik. Şimdilik iyi. Benim tedavi için bekleyen bir de sol kasık fıtığım var. Sıkıntılar hiç bitmiyor ki, birini iyi edemeden başka bir sıkıntı çıkıyor. Emin olun biz de çok yorulduk. Eşim, 14 yıldır hastanelerde şifa arıyor. Ben daha yeni sayılırım.
Selam ve saygılarımla, sağlıklı günler dilerim.
*YORUMLARINIZ HEMEN YAYINLANIR*