Merhabalar.

Güzel ülkemizin gerçek vatanseverlerinden biri olan değerli Uğur Mumcu'yu, haince ve gaddarca bir saldırı sonucu 24 Ocak 1993 tarihinde kaybedişimizin 31. yılında rahmet, sevgi ve saygıyla anıyoruz. Saygıdeğer Uğur Mumcu, bir araştırmacı gazeteci olarak, sanki kendi yaşamının bir özeti sayılan "Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz" özdeyişini bizlere armağan etmiştir. 

Yaptığı araştırmalarla, güzel ülkemizin ulusal çıkarlarını gözeten ve korumaya çalışan değerli Mumcu, MOSSAD ile Barzani arasında 70'li yıllardan beri süregelen ilişkiyi açıklayan 7 Ocak 1993 tarihli yazısından sonra öldürülmüştür. Birçok araştırmacı da, ABD emperyalizminin gerçek amacını ortaya koyan ve bugün de geçerliğini koruyan bu yazı nedeniyle onun hayatını kaybettiğini ileri sürmektedir.

Bu çağda, ulusal birlik ve beraberliğimizi korumak amacıyla yaptığı bir araştırma ve inceleme sonucunu içeren kendi yazısının, yazarının hayatına mal olması ne kadar acı ve kaygı vericidir!

Ne yazık ki bugüne kadar, bu hain ve gaddarca saldırının katilleri hala bulunamamıştır. Muammer Aksoy (1990), Çetin Emeç (1990), Turan Dursun (1990), Bahriye Üçok (1990), Uğur Mumcu (1993), Eşref Bitlis (1993), Ahmet Taner Kışlalı (1999)  ve Necip Hablemitoğlu (2002) gibi ulusal değerlerimizi, faili meçhul cinayetlere kurban ettik. Eğer onların katillerini bulamazsak, birilerinin cesareti giderek artacak ve ülkemizin daha birçok önemli değerini yitireceğiz.

Yine Uğur Mumcu'nun gerçek değerini ve amacını bilmeyenlere veya unutanlara yeniden hatırlatmak için Köy Enstitüleri'nin ülkemizin geleceği açısından ne kadar önemli olduğunu vurgulayan bir konuşmasını da hatırlatmak isterim. Umarım, değerli Mumcu'nun bu önemli uyarısı sonucunda, güzel ülkemizin ulusal birliği ve bütünlüğü, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti yapısı için kaygı duyan tüm vatanseverler; gereken değerlendirmeyi yaparak, güç birliği zamanının geldiğini ve geçmek üzere olduğunun farkına varırlar. 

Selam ve Saygılarımla.