Ne siyaset,  ne de Ortadoğu uzmanıyım Ancak,  ülkemin içinde bulunduğu bu zor durum karşısında,  her Türk vatandaşı gibi ben de son derece rahatsızlık duymaktayım. Her gün değişik bir gazete alarak tüm köşe yazarlarını okumaya ve ülkemin içinde bulunduğu durumu saptamaya çalışıyorum. Hiçbir gazetenin,  hiçbir köşe yazarı, ülkemizin içinde bulunduğu durumu ile ilgili hiç iyi bir tablo çizmiyor. İşte bugün okumak üzere aldığım Aydınlık Gazetesi’nin köşe yazarlarından Türker Ertürk’ün “Ana Hedef” başlıklı makalesinden altını çizdiğim bölümlerden alıntılar:

Suriye İran’a giden yolda bir ara hedeftir. ABD ve İsrail için bölgede çıbanbaşı gerçekte İran’dır. Suriye’nin İran desteği olmadan 1 ay bile dayanması mümkün değildir. Emperyalizmin bölgeye yönelik hegemonyasına direnen ve adına Şii Hilali de denen bu aksın yapıştırıcı gücü İran’dır. Nesnel olarak antiemperyalist olan bu hilalin dayanıklılığını Rusya ve Çin’e borçlu olduğunu söylemek de sanırım yerinde bir tespit olur.

Bölgedeki bu direncin kırılamaması Büyük Ortadoğu Projesi’nin gerçekleşmesini ve onun önemli bir parçası olan kukla Kürt Devleti’nin kurulmasını geciktirmektedir. Kukla Kürt Devleti, ABD ve İsrail’in bölgedeki çıkarları için hatta Yunanistan ve AB’nin Türkiye ile çatışan menfaatlerine ulaşabilmesi için çok önemlidir.

Eğer başarabilirlerse kurulacak kukla Kürt Devleti ABD ve İsrail’in Ortadoğu’da Araplara, Şiilere ve Türkiye’ye karşı en önemli işbirlikçisi, taşeronu ve savaşçısı olacaktır.

Yunanistan’a “Sus, otur ve bekle. Zaman içinde Ege dahil tüm hedeflerine ulaşacaksın” dediler. Ege’de, Akdeniz’de ve Kıbrıs’ta ülkemizin çıkarları Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve onların içinde bulundukları AB ile örtüşmektedir. …”

“… Son günlerde Türkiye ve İran arasındaki tehlikeli tırmanmayı yakından izliyorsunuzdur umarım. Takdir edersiniz ki bu durum sizin tuttuğunuz takımın başarılı olup olmamasından çok daha önemli. Bu durum ülkemiz ve ailelerimiz için yaşamsal değerde öneme sahip. …”

“… Sevgili okurlar İran ana, Suriye ara hedeftir. Ben Suriye’ye savaşa kerhen de olsa varım ama İran’a karşı yokum derseniz kafanıza beyzbol sopasını yersiniz. Sanırım AKP hükümeti mesajı aldı ve İran ile gerginliği tırmandırmaya başladı. ...”

Selam ve dua ile.
Recep Altun