Merhabalar,

Blogger arkadaşlarımızdan blog sayfalarındaki eklenti (Widget) uygulamaları ile ilgili bazı sorunları olduklarına ilişkin aldığım duyumlardan sonra, kullandığımız şablonların HTML kodlarını görebileceğimiz ve üzerinde ayarlar yapabileceğimiz bölüme geldim ve kendi blog sayfamda kullandığım şablonun HTML kodlarını açtığım da kod sayfasının görünümünün tamamen değiştiğini gördüm. Söz konusu kodlara satır numaraları verilmiş ve kodlar işlevlerine göre renklendirilmekle birlikte sayfamıza eklediğimiz tüm widgetlerle ilgili kodların en alta taşındığını gördüm. Kod sayfasının üzerindeki komutlara da ilaveler yapıldığını gördüm. Gözlemlediğim tüm bu değişiklikler; Blogger'in son zamanlarda şablon kodlaması ile ilgili bir yenilik yaptığını göstermektedir.  Bu değişiklik aynı zamanda bazı arkadaşlarımızın widgetlerinin işlevlerini olumsuz yönde etkileyebileceği sonucunu da doğurmaktadır. 

Blogger arkadaşlarımızdan "Destiny" şablonunda kullandığı "İzleyiciler" eklentisinin kendine görünmediğini bildirmesi üzerine, kendisine şablonunu değiştirmesini salık verdim, o da şablonunu değiştirdikten sonra sorunun ortadan kalktığını bildirdi.  Buna benzer "Duygusal Komedi Sevenler" rumuzlu blogger arkadaşımızın da sayfasına eklediği yeni bir yazının kendisini takip eden diğer bazı blogger arkadaşlarının takip listelerine yansımadığından şikayetçi olmuştu. "Duygusal Komedi Sevenler" arkadaşımıza da bazı önerilerde bulunmuştum ama, o sorunun hala çözülemediğini bildirmiştir. Oysa,   "Duygusal Komedi Sevenler"in benim sayfamdaki "Takibimdekiler" listesinde en son güncellenmiş haliyle görülebildiği, sol tarafa yerleştirdiğim kırmızı çerçeveli görüntüsünden anlaşılmaktadır. 

Bu ve buna benzer konulardan şikayetleri olan blogger arkadaşlarımın ayarlar bölümünden şablon HTML kodları sayfalarını bir kez ziyaret ederek "HTML'yi Düzenle" komutuyla kod sayfasını açıp, tekrar hiç bir ek işlem yapmadan sadece sayfayı güncellemek amacıyla "Şablonu Kaydet" komutuyla sayfalarını kaydettikten sonra söz konusu sorunların devam edip etmediğini kontrol etmelerini öneririm. Buna rağmen hala sorunları devam eden blogger arkadaşlarıma aynı yerdeki şablon düzenleme bölümünde "Widget Şablonlarını Varsayılana Döndür" komutunu çalıştırdıktan sonra "Şablonu Kaydet" komutuyla işlemi tamamlamalarını salık veririm.

Recep Altun