Her yıl 24 Nisan öncesinde ve sonrasında, Ermenilerin dünya çapında yaptıktan azgınlıklar doğrusu gına getirdi. Aradan yüz yıl geçmiş hala 1915 olayları... Kesilmiş, mağdur edilmiş ve sürülmüş bir millet ve bunu yapan zalim Türkler masalı...

Arkadaş, işin gerçeği kısa ve öz şu:

Avrupa devletlerinin kışkırttığı, silahlandırdığı Ermeni çeteleri ve onlann Anadolu'da Türklere ve Kürtlere yaptığı zulümler ve katliamlar vb... Türkler de kendilerini korumak için müdafaaya geçtiler.

Ey aydınlar, basın mensupları, Ermeni hayranı akademisyenler, 'saf araştırmacılar' vs. önce ulusal çıkarlarımızı ve devletin onurunu düşünün. Çatışmalardan her iki tarafta  -haklı veya haksız- ölenler de katledilenler de oldu. Yani kısaca Ermeni de Türk'ü katletti, kesti; Türk de Ermeni'yi katletti, kesti.

Ermenilerin en büyük hatası şudur; hiçbir devlet, savaş halinde iken, düşmanla işbirliği yapan, yaşadığı ülkeyi arkadan vuran tebaasını affetmez. O bir haindir... Ve cezasını görür. Ermeniler maalesef Ruslarla işbirliği yapıp, Osmanlıyı arkadan vurdular. Bunu hiçbir devlet bağışlamaz. Kendini savunmaya geçer.

Şapkaları önümüze koyalım ve iyi tefekkür edelim.

Sürgün; Osmanlı devletlerinin çok eski bir yönetim sistemidir. Türk aşiret ve oymakları da zaman zaman çeşitli yerlere sürgün edildiler. Mecburi göçe zorlandılar (tehcir).

19İ5'te Ermeniler, eski bir devlet iskanı ve siyaseti gereği başka yerlere göç etmek zorunda bırakıldılar. Bu arada organizasyon ve teknik imkansızlıklardan bazı nahoş ve insani olmayan olumsuzluklar yaşandı. Ölümler, salgın hastalıklar vb. Kadın, kız, çocuk, yaşlı gibi...

Ermenilere, Türk toplumu insani duyarlılık gösterdi, insani yardım elini uzattı. Birçok Ermeni kızı Türk gençleri ile evlendirildi. Komşu Ermeni aileleri korundu. Bu konuda yüzlerce belge var.

Bir de bizdeki yöneticilerin ikide bir ortaya attıkları konu var; 'Gelin arşivleri açalım, tarihçiler incelesin' efendim...

TÜRK ARŞİVLERİ AÇIK

Türk arşivleri zaten açık. Birçok da yayın yapıldı. Siz (100 ciltlik) Türk'ün haklı davasını ispatlayan bir külliyat - yayınlasanız; Ne Ermenistan ne Avrupa,  ne Amerika inanmaz, itibar etmez. Bu boş hayali bırakın. Ermenistan lobi faaliyetlerinde 'süper'dir. Bir de Hıristiyan gayretini, dayanışmasını unutmayın.

Osmanlı döneminde 1915 olayları ve Ermeni mezalimi hakkında Osmanlıca fotografik kitaplar çıkarıldı; isteyen baksın...

Türkiye dik durmazsa, Avrupa kapılarında, Avrupa Birliği'ne gireceğim diye boyun eğerse daha çok böyle darbeler alır. Dik ve sebatlı duran onurlu Türkiye'ye kimse zorlama ile baskı ile tarihi gerçeğe aykırı gömlek giydiremez.

Ermenilerin bir derdi de, toprak ve tazminat koparmak. Bunu çocuklar bile biliyor. Türkiye'nin büyük tarihçileri neredeler?

                                                                                                        Prof. Dr. Atilla ÇETİN

Kaynak: Hürriyet Gazetesi, Yeter Söz Milletin Köşesi.