Merhabalar.

Sevinçlerimizi kaybediyoruz. Güzelliklerimizi kaybediyoruz, her şeyden önemlisi insanlığımızı kaybediyoruz. Bunun acısını biliyoruz, yaşadık ve yaşıyoruz. Hayır mübarek üç ayların sonuncusu olan Ramazan geldi çattı, ama yüreğimizdeki o eski heyecanı ve gönlümüzdeki sevinci hissedemiyoruz, duyamıyoruz. Peki ne oldu?.. Neler olmadı ki!..


Olanları işte hep birlikte yaşıyoruz. Bu yaşadıklarımız hepimizin ortak acısıdır. Yüce Yaratıcı’dan ümidi kestik mi ki de böyle yakınıyoruz. Hayır! Asla kesmedik ümidimizi. O’ndan ümit kesilir mi? Kesilmez!.. Ama biz zalimler güruhundaki insanlardan ümidimizi kestik. Nefsi doymak bilmeyen ve hep “ben” diyen ve kendinden başkasını düşünmeyen ve yine kendinden başkasına adam gibi yaşama hakkı tanımayan insanlardan...

Cenab-ı Hakk, Yüce Kitabı kur’an-ı Kerim’de yarattığı insandan nasıl bahsediyor biliyor musunuz? Hiç okudunuz mu, insan nasıl bir varlıkmış? O zaman açalım Kur’an’ı ve okuyalım bakalım, nasıl bir varlıkmış insanoğlu.

Kur’an’ı Kerim’de : İnsanın zayıf yaratıldığı, çok nankör olduğu, pek aceleci olduğu, zalim olduğu, iki yüzlü olduğu, cimri olduğu, fasık olduğu, münafık olduğu, yalancı olduğu, ahdinde durmayan ve ahdini unutan bir varlık olduğundan bahseder. Tüm bu kötü hasletleri nefsinde barındırmayan iyi insanları tenzih ederiz. Bizim lafımız, böyle kendini bilmeyen insanlaradır. Hayatı ve yaşamı bizlere zehir eden insanlaradır. Şu mübarek Ramazan ayının sevincini ve heyecanını bizden esirgemek suretiyle bize yaşatmayan insanlaradır.

Her şeyin doğrusunu ve gaybı Cenab-ı Allah bilir. Bizler her ne kadar bardağın dolu tarafından ve her şeye iyi yanından bakmaya gayret eden birileri olsak da,  gün geçmiyor ki, bir zalimin zulmünden nasibimizi almayalım.

Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun. Yaklaşmakta olan şu mübarek Ramazan ayının feyiz ve bereketinden istifade eden kullarından olmak duamızla birlikte tüm insanlığın hayrına vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ederiz. Ramazan-ı Şerifiniz hayırlı ve mübarek olsun inşAllah.

Selam ve dualarımla.

Recep Altun.