Merhabalar.

Plansız ve proğramsız yapılaşma ve şehirleşmenin getirdiği sıkıntıların hangi birine değineceğiz? hangi birini ele alıp tartışacağız? O kadar çok ki, saymakla tükenmez! Ancak yaşanılan sıkıntı bir cana mal olduğu zaman, günü geçiştirmek babından konuyu ele alıp tartışıyoruz, ama sorun bir türlü çözülmüyor. 

Yer Ankara-Altındağ, Rüzgarlı Sokak. Paralı otopark uygulamasına yeni caddelerin dahil edildiği günün ertesinde, eli silahlı otoparkçılar bir can aldı. 21 yaşındaki Mehmet Karagöz isimli bir genç kardeşimiz, Rüzgarlı Sokak'ta katıldığı eylemde otoparkçıların silahından çıkan kurşunla yaşamını yitirdi. Hayatının baharında yaşamını yitiren genç kardeşimize Cenab-ı Hakk'tan rahmetiyle muamele eylemesini, acılı ailesinin ve Rüzgarlı Sokak esnaflarının acılarının dindirilmesini ve ailesine sabr-ı cemil ihsan eylemesini niyaz ediyorum. Ankara otoparklarındaki değnekçi terörünü de şiddetle ve esefle kınıyorum. 

Ankara otoparklarındaki yaşanan sorunları görmezden gelen başta Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melik Gökçek'e ve meclis üyelerine, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'a, Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal'a ve diğer yetkililere sesleniyorum. Sizin yönettiğiniz Başkent'in sokaklarında henüz hayatının baharında olan 21 yaşındaki Mehmet Karagöz'ün canına kıydılar. Bu zamana kadar mafyalaşan otopark konusunda şikayetçi olan kentin sesini duymadınız. Duymanız için illa bir kurban mı vermek gerekiyordu. Tıpkı Somali ve Ermenek maden ocaklarındaki facialar gibi... Bu genç kardeşimizin acısı da kısa zamanda unutulur ve her şey güllük gülistanlıkmış gibi siz yine bildiğinizi okumaya devam edersiniz. Çünkü burası, en az benim de sizler kadar suçlu olduğum, kadrini ve kıymetini bilmediğimiz memleketimiz Türkiye!

Selam ve dualarımla
Recep Altun