Bugünkü iktidar sahipleri varlıklarını Cumhuriyete borçlu olmakla birlikte, Cumhuriyet başta olmak üzere bütün milli bayramlarımız olabildiğince unutulmaya terk edilmek isteniyor. Milli şuuru zayıf düşürmek, milli bütünlüğü güçsüz hale getirmek ancak bu tip gayretlerle gerçekleşir. Cumhuriyet'in ilanı kolay olmadığı gibi, korunması da güç oluyor.

Milli Mücadele başlangıcında Mustafa Kemal’in “Milletimizin içine düştüğü bu feci durumdan yine kendi iradesi kurtaracaktır.” beyanının bugün içinde geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Milli Mücadeleyi bütün gerçeğiyle anlamak ve anlatmak, Türkiye Cumhuriyeti evlatlarının emperyalizmin oyunlarını bilmeleri için şarttır. Ne yazık ki bugün Türkiye’de Tarih dersi adeta müfredattan kaldırılıyor. Tarih bilgisi kültür kimliğinin temelidir. Kültür kimliği güçlendikçe tarih şuuru gelişir. Tarih şuuru olmadan yaşanan zaman içindeki olayları anlamak mümkün değildir.

Atatürk'ü ve bütün silah arkadaşlarını, Cumhuriyet yolunda şehit düşen kahramanlarımızı,  rahmet ve minnetle anıyoruz. Ülkenin her bir tarafından hep birlikte "Yaşasın Cumhuriyet!" diye haykırıyoruz.

Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Onun liderliğinde Cumhuriyet’in kuruluşunda görev alanların hatıralarını saygıyla yad ediyorum. Büyük milletimizin, esenlik içinde nice Cumhuriyet Bayramlarını idrak etmesi dileğiyle Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.