Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı portakal suyu
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Karışımın kıvamına göre un katılacak
15 Adet boş dondurma külahı
Yapılışı:
Yumurtaları (sarısı ve akı) şekerle birlikte mikserle beş dakika çırpıyoruz. Bu karışımın içine ;süt, sıvı yağ, portakal suyu ve rendesini ilave edip bunları da mikserle çırpıyoruz. Unu kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip tekrar mikserle karıştırıyoruz. Külahları normal çay bardaklarının içerisine koyup bir tepsiye diziyoruz. Yaptığımız karışımı külahlardan bir parmak eksik olacak bir şekilde dolduruyoruz ve 160 derecelik ayarda fırına veriyoruz ve 30-40 dakika fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Değirmenden Mektup Var, ilk defa bir mutfak işi paylaşımda bulunuyor. Nedenini açıklayayım. Değişiklik olsun diye. Hani tebdili mekanda ferahlık var derler ya, işte böyle bir şey. Ben bu işi pek beceremem, sakın benim yaptığımı sanmayın. Sevgili eşim (Kamer) yaptı, dikkatimi çekti. İlk defa dondurma külahında kek gördüm. Kendisi bana yardımcı oldu, ve bu keki burada sizlerle paylaşmanın heyecanını yaşadık.
Değirmenden Mektup Var, ilk defa bir mutfak işi paylaşımda bulunuyor. Nedenini açıklayayım. Değişiklik olsun diye. Hani tebdili mekanda ferahlık var derler ya, işte böyle bir şey. Ben bu işi pek beceremem, sakın benim yaptığımı sanmayın. Sevgili eşim (Kamer) yaptı, dikkatimi çekti. İlk defa dondurma külahında kek gördüm. Kendisi bana yardımcı oldu, ve bu keki burada sizlerle paylaşmanın heyecanını yaşadık.
20 Yorumlar
İlk defa mutfak evet..
YanıtlaSilAma çok güzel bir tarif ve sunum
Elinize sağlık
Merhabalar Sibel Özer, Hoş Geldiniz.
SilBlog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
Bu blog sayfasında ilk defa bir mutfak paylaşımı yapıldı.
Ziyaret ve katkınız için ayrıca teşekkür ederim.
çok güzel görünüyor güzel abim Kamer ablamın da ellerine emeğine sağlık aklimda kalsın denerim 😊 selâm ve dua ile sevgiler 😊🌸
YanıtlaSilMerhabalar Sessizkaldım, Hoş Geldiniz.
SilBlog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
Ziyaretin ve katkın için ayrıca teşekkür ederim.
Külahta kek hiç duymamıştım. Merak ettim... Denemeye değer :)
YanıtlaSilMerhabalar Arif Öztürk, Hoş Geldiniz.
YanıtlaSilBlog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
Ziyaret ve katkınız için ayrıca teşekkür ederim.
oleeey saoool yaaa kamer hanıma tişkirler. yaparım tabii. kek delisiyim yanii. bu da muffin gibi bişi olmalıı. hep hazır yerdiim :)
YanıtlaSilMerhabalar Deeptone, Hoş Geldiniz.
SilBlog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim. Kamer hanım da size sevgilerini iletiyor.
Selam ve saygılarımla.
Güzel bir paylaşım Recep Bey, elinize sağlık.
YanıtlaSilAfiyet olsun.
Selam ve saygılar.
Merhabalar Hüseyin Güzel, Hoş Geldiniz.
YanıtlaSilBlog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
Sayın Hüseyin Hocam, bir defaya mahsus olmak üzere, şu mutfak paylaşımlarına bizim de bir tuzumuz biberimiz olsun babından düşündüm ve eşimden de yardım alarak bu paylaşımı yaptık. İnan ben de ilk defa dondurma külahında bir kek yedim. Gerçekten çok güzel oldu. Siz de denerseniz, size de afiyetler olsun sayın hocam.
Selam ve saygılarımla.
İyi fikir, lezzetlide görünüyor :)
YanıtlaSilMerhabalar Web Kenti, Hoş Geldiniz.
SilBlog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
Ben de iyi bir fikir olduğu için paylaştım. Yoksa, mutfak benim branşım ve hobi alanım değil. Beğenmenize sevindim. Sağolun.
Selam ve saygılarımla.
ya çok şirin gözüküyorlar çok beğendim 😊❤️
YanıtlaSilMerhabalar Konuloji, Hoş Geldiniz.
SilBlog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
Beğendiğinize sevindim. Selam ve saygılarımla.
Ahhh nasıl şaşırdım bir an acaba yanlış bloğa mı giriş yaptım deyip tekrardan başlığa baktım yooo doğru yerdeyim.Mutlu oldum kendimden bir benzerlik bulduğum için.Sevgili eşiniz Kamer hanımı kutlarım ellerine emeklerine sağlık yiyenlere de afiyet şifa olsun.Bu arada Kamer ne çok severim bu ismi ve bende anıları çok çok büyüktür geçmişe gittim rahmetli annem babam bir iş uğruna verilen mücadeleler velhasıl gözlerim doldu bir an.Eşinize sevgiler selamlar yolluyor hayırlı geceler diliyorum.
YanıtlaSilMerhabalar Vişnap Macide, Hoş Geldiniz.
SilBlog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
01 Şubat 2019 tarihinde babamı kaybettim. Yorumunuza geç döndüğüm için özür dilerim.
Selam ve saygılarımla.
Çok üzüldüm mekanı cennet olsun Rabb'im rahmet eylesin sizlere de sabırlar versin.Babasızlık büyük acıların en başında gelen bir acı:((Tüm kaybettiklerimizin mekanları cennet olsun.
SilMerhabalar Vişnap Macide, Hoş Geldiniz.
SilBlog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
Evet, maalesef 97 yaşındaki babam, 01.02.2019 Cuma günü Rahmet-i Rahman'a kavuştu. Allah rahmetiyle muamele eylesin.
Taziye ve dualarınız için ayrıca teşekkür ederim. Selam ve saygılarımla.
Merhabalar Recep bey,
YanıtlaSilBen de sayfanızda ilk kez tarif gördüm ve mutlu oldum. Eşiniz Kamer hanımın eline sağlık, çok nefis gözüküyor, afiyet olsun, tarif için de çok teşekkürler. Size de, Kamer hanıma da selamlar, saygılar.
Merhabalar Bücürükveben, Hoş Geldiniz.
SilBlog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
Kamer hanım da çok memnun oldu, size sevgi ve saygılarını iletiyor efendim.
Selam ve saygılarımızla.
*YORUMLARINIZ HEMEN YAYINLANIR*