Merhabalar.

Bugünkü paylaşımın konusu, Blogger platformunun "Yorum Konumu" ayarları ile ilgili olacak. Blog sayfalarını ve paylaşımlarını takip ettiğim blogcularımızın bir çoğu paylaşımlarını yoruma açık tutuyorlar. Yorum linki ve konumu, blogcuların sayfalarında kullandıkları temanın arayüzlerine göre de değişkenlik arz edebiliyor. Kimi yorum link ve konumu paylaşımın üstünde yer alırken, kimileri de paylaşımın altında yer alabiliyor. Benim asıl değinmek istediğim konu, yorumun konumuyla alakalıdır. Blogger'in kumanda panelinin ayarlar sekmesini tıkladığınızda sırasıyla yukarıdan aşağıya doğru Temel, Gizlilik, Yayıncılık, Https, İzinler, Yayınlar ve Yorumlar sekmesi görünür. Yorumlar sekmesini seçerek yorumlarla ilgili ayar ve tercih seçeneklerinin ekranda yer almasını sağlayınız. "Yorum Konumu" seçeneğini tıkladığınız da yukarıda görüntüsünü paylaştığım bir seçenek penceresi yer alır. Bu pencerede yer alan seçeneklerden bana göre en sağlıklısı ve kullanışlı olanının "Yerleşik" olduğunu düşünüyor ve ben de blog sayfamda yorum konumu olarak bu seçeneği kullanıyorum.

Sebebine gelince. Okuduğumuz bir paylaşımla ilgili yorum yazarken, yoruma esas olan paylaşım metninden uzaklaşmadan yorum penceresine yorum yazabilmeliyiz. Kafamızın takıldığı, ya da yeniden paylaşıma dönülmek istendiğin de en pratik şekilde sadece bir fare hareketiyle yukarıya doğru kayarak paylaşım metnine ya da görsele dönebiliyoruz. Diğer yorum konumlarında, "Tam Sayfa" seçeneği seçilirse, yorum penceresi paylaşımı yapılan yazı ya da görselin bulunduğu ön sayfayı kapatıyor ve yeni bir pencerede yorum penceresi açılıyor. Bu durum da haliyle benim gibi düşünüp yorum yazanlar için bir zaman kaybı oluyor. "Pop-Up Pencere" yorum konumu seçeneği ise, tam sayfa seçeneğine göre biraz daha kullanışlı. Yorum penceresi paylaşımın yer aldığı ön sayfayı kapatmadan sol tarafta küçük bir pencere açarak yorumun yazılmasına imkan veriyor. Tabi seçim sizindir. Yorum konumu ayarında iki seçenekten birinin tercih edilerek kullanılması halinde, yorum yazarken okuyucuya büyük bir kolaylık sağlamaktadır. 

Yorum konumu ayarlarında "Tam Pencere" seçeneğini kullanan blogcuları aydınlatmak ve bilgilendirmek amacıyla faydalı olacağını düşündüğüm bu yazı dizinini hazırlayarak siz değerli blogcu arkadaşlarımla paylaşmak istedim. 

Selam ve saygılarımla.