Merhabalar.

Blogger'in son zamanlarda yaptığı yenilik çalışmaları çerçevesinde gadgetlerimizden "Blog Listesi" ve "İzleyiciler" gadgetlerinin eskisi gibi sağlıklı çalışmadığı hepimizce malumdur. Şu anda blog sayfalarında bir değişiklik yapmayanların "Blog Listesi" gadgeti eski gadget olduğu için sağlıklı çalışıyordur. Ancak, bu blog listesi gadgetini sayfanızdan kaldırıp, tekrar gadgeti yüklediğiniz de o sağlıklı çalışan gadgete tekrar ulaşamayacaksınız. Çünkü ben bu deneyimi, bizzat böyle yaparak yaşadım. Sayfalarında hala eski blog listesi gadgetini kullananlar varsa, sakın kaldırmasınlar, ya da yeni gadgeti sayfalarına yüklemesinler. Ne zaman Blogger eski gadgetlerin çalışmasını sona erdirirse, o zaman yapacak bir şey yok artık.
Söz konusu blog listesi gadgeti bir bakıyorsunuz çalışıyor, bir bakıyorsunuz çalışmıyor. Ben yeni gadgetin daha önce çalıştığına şahit oldum, ama şimdi çalışmıyor. Çalışmayan blog listesi gadgetini çalıştırabilmek için bir çözüm buldum. Bulduğum bu çözümü gadgete tatbik ettiğim de gadgetin çalıştığını gördüm. Sayfamdaki Blog Listesi gadgetine bakın, söz konusu gadgetin çalıştığını görebilirsiniz. 

Yeni blog listesi gadgetine takip etmek istediğiniz blogcuları ilave ettiğiniz de blogcunun sosyal medya ismi ile birlikte blog sayfasının URL link adresi gadgete yerleşiyor. URL link adresinin son komutu olan "com" un sonuna boşluk vermeden bir sılaş "/" atıyorsunuz ve yine sılaşdan itibaren yine boşluk vermeden "feeds/posts/default" komutlarını yazıp kaydediyorsunuz. Sayfanızı çalıştırdığınız da blog listesinde takip ettiğiniz arkadaşlarınızın son paylaşımlarının yer aldığını göreceksiniz. 

İzleyiciler eklentisine müdahale edemediğimiz için, bu gadgetle ilgili bir şey yapamıyoruz. Bu gadgetin şimdilik tek çözümü ise; herkes kendi sayfasının da takipçisi olacak. Sonuç olarak, kendi ismi de takip ettiği blog listesinde yer alacağından dolayı, bizi takip etmek üzere izleyiciler eklentisinden yeni üye olan blogcuya böylece ulaşmamız mümkün olacaktır. 

Selam ve saygılarımla.