Merhabalar.

Cumhuriyet gazetesi köşe yazarlarından Mustafa Balbay'ın 25 Ocak 2022 Salı günü, "Hepimizi Soydular... Sıra Ruhumuzda!" başlıklı makalesinden bir alıntıyla sizlere merhaba demek istiyorum.

En yeni, en etkili milat 20 Aralık 2021 gecesi. O güne ilişkin gelecekte de çok şey yazılacak, yeni bilgiler, belgeler ortaya çıkacak. Tümü şu gerçeği güçlendirecek: 20 Aralık gecesi tüm Türkiye soyuldu! Daha doğru anlatımla yeni bir soygun düzeni başladı. Zira o gün başlayan yeni soygun devam ediyor. Faturayla soyuluyoruz, evde ısınırken soyuluyoruz, yolda giderken soyuluyoruz. Şu ana dek 84 milyon en az yüzde 30 fakirleşti. Bunun Türkçesi şu: Milletin birikiminin, alın terinin, servetinin yüzde 30'u el değiştirdi. Nereye gittiği belli...

Ekonomideki genel durumu da şöyle özetleyebiliriz: AKP, Türkiye'nin IMF'si oldu! Ekonomimiz zaman zaman IMF'nin kemer sıkma diye özetlenen paketlerine teslim olmuştu. O paketlerde genellikle şunlar olurdu: Zam, maaşlarda reel indirim, kamu harcamalarında kısıtlama...

İlk ikisi halkı bezdiriyordu, üçüncüsü iktidarın yandaş zengin etmesini, seçim ekonomisi uygulanmasını engelliyordu. Bugünün gündemiyle söylersek AKP iktidarının savurganlığına, yandaş müteahhitlerin kollanmasına, millet zam kıskacında iken kamuda 5-10 maaşa dur deniyordu.

AKP, Türkiye'ye IMF politikası uyguladığı için kendisini bundan ayrı tutuyor, Başta elektrik ve doğal gaz olmak üzere halkın belini büken zamları bile kendine pay ayırarak uyguluyor. Dağıtım şirketlerinin payının artarak devam etmesini şöyle yorumluyoruz: O paraların tümünün dağıtım şirketlerine gitmesi mümkün değil. O şirketler kaynağın aktarımında kavşak işlevi görüyor.

Selam ve saygılarımla.