Merhabalar Kıymetli Okuyucularım.

Canınızı daha fazla sıkmamak, sizi daha fazla üzmemek, bulunduğunuz ortamdaki kasvetli havadan çıkartarak nefes almanızı ve birazcık da olsa rahatlamanızı sağlamak amacıyla gündem dışı bir konuyu sizlerle paylaşmamın daha yararlı olacağını düşündüm. 

"Düşünceler insan beyninde NÖROPEPTİT üretimini tetikler. Neş'eli insan ile kederli insanın nöropeptitleri birbirinden farklıdır. İyi şeyler düşünürsen iyi nöropeptitler üretirsin. Bunlar kan yoluyla tüm vücuda yayılıp bağışıklık hücrelerini çalıştırır. Bir tür enerji parçacığı gibi..."

"İnsan vücudu bir gemi gibidir. Emirleri kaptan verir, makine dairesi emirleri yerine getirir. Bizde de kaptan beyindir. Bilinçaltı da makine dairesi... Telkin de çok önemli. Oturup günde on kere "bugün çok iyiyim şükür" de; karaciğerin, dalağın, akciğerin ona göre çalışır. Kaptan iyiyiz derse, beyin iyi endorfin salgılar..."  (Prof. Dr. Bülent Berkarda)

Hani yarışma öncesi yarışmacıların heyecanını gidermek için, tanışma faslından sonra havadan sudan karşılıklı bir konuşma yapılır ya, işte benim yazımdaki giriş kısmı da gündemin tatsız konularından birazcık uzaklaştırmak ve heyecanınızı yatıştırmaktı.  Şimdi asıl konumuza dönebiliriz herhalde.

Takip edeceğimiz blog sayfasını kendimiz seçebiliyoruz. Ancak, kendi sayfalarımızı kimlerin takip edeceğini seçme gibi bir şansımız yoktur. Sayfamızı takip etmesini istemediğimiz üyeleri engellemek için bir uygulamadan bahsetmek istiyorum. Konuyu bilenler vardır, bilmeyenler vardır. Ben bu uygulamayı bilmeyenler için açıklıyorum. 

Kumanda paneline girdikten sonra sol menüde bulunan ayar seçenek listesinden İSTATİSTİKLER linkine tıklıyoruz ve açılan pencerede yer alan tablodan takipçi sayımızı gösteren metne tıklıyoruz. Ekranda bizi takip eden üyelerin profil resimleriyle birlikte sol tarafa listelendiğini görüyoruz. Burada sayfamızı takip etmesini istemediğimiz üyenin sağ tarafındaki "Engelle" komutunu tıklıyoruz. Engellediğimiz üyenin aşağıda engellenen üyeler kısmına kaydırıldığını görmekle birlikte "Engellenen kullanıcılar bu blog'u bir daha takip edemez." uyarısını görüyoruz. İlerleyen zaman içinde söz konusu engellenen kullanıcının tekrar engelini kaldırmanın da mümkün olduğunu söyleyerek yazımı tamamlıyorum.

NOT: Blogger arkadaşımız Bücürükveben ile karşılıklı birbirimizi engellememize rağmen, söz konusu engellemenin bir işe yaradığını göremedik. Yani Engelleme olayı gerçekleşmedi. 

Selam ve saygılarımla.