Putin yaptığı açıklamada, "Rusya son 30 yıldır NATO’nun doğuya doğru yayılmaması konusunda uzlaşmaya çalışıyor ancak hep aldatma, baskı ve şantaj girişimleriyle karşı karşıya kaldı. NATO’nun savaş makinesi Rusya'nın sınırlarına yaklaşıyor" ifadelerine yer verdi.

Tüm dünya apırsa da köpürse de, Putin, Kırım'ı nasıl ilhak ettiyse, Ukrayna için de aynı şeyi yapacak ve buna kimse de engel olamayacak! Putin nereye kadar ne yapacağını çok iyi hesaplamış durumda, yani bir başka deyişle sınırını biliyor. 

Türkiye'ye gelince, akıllı davranmalı. Burası ne Suriye, ne de Irak. Her iki ülkeyle de ortak çıkarlarımız var. Türkiye'de  diğer ülkeler gibi sadece konuşmakla, ama dikkatli konuşmakla yetinecek. 

Ukrayna yönünü Rusya'dan tarafa değil de Batı'ya dönünce, durum Rusya açısından değişti. Evet Ukrayna'nın ağzına bir parmak bal süren ABD, NATO ve AB nerede?


Ben kendimi şimdi masum Ukrayna halkının yerine koyuyorum. Şu kış da kıyamette ne kadar sıkıntılı bir süreç geçiriyorlar. Hastası var, yaşlısı var, çoluk çocuk var. Gerçekten üzülüyorum. İnşAllah daha fazla sürmez, Rusya yanlısı bir kukla hükümet kurulur da masum sivil halk da kurtulur ve evlerine dönerler.