Hürriyet köşe yazarı Abdulkadir Selvi, 4 Mayıs 2022 tarihli gazetenin köşesinde bakın bu konuyu nasıl ele almış: " ... 'Suriye'den şehitlerimiz gelince Silivri'de Çatalca'da denize giren Suriyelileri görmek kanıma dokunuyor' şeklindeki şikayetleri dinlediğim için Cumhurbaşkanı'nın açıklaması müjde gibi geldi. Erdoğan, ' 1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz. Azez, Cerablus, Tel Abyad başta olmak üzere 13 ayrı bölgede yerel meclislerde yürüteceğimiz proje bir hayli geniş kapsamlıdır.' dediğine göre belli ki bir proje üzerinde çalışılıyor, çalışılmalı da. Çünkü 2023 seçimlerini etkileyecek başlıklardan biri Suriyeliler olacak. Suriyeliler gönderilecekse işe önce Esenyurt, Fatih, Ankara Altındağ'dan başlanılmalı..."

Türk milleti, Suriyeliler başta olmak üzere, Afganlı, Iraklı, Somalili, Pakistanlı vs, ülkemizde ne kadar yabancı sığınmacı varsa tümünün ülkelerine gönderilmesini istiyor ve bu mesajını da iktidara duyurdu ki, iktidar apar topar Suriyeli sığınmacılardan bir kısmının ülkelerine gönderilmesi ile ilgili bir çalışma başlatacağı algısıyla vatandaşın ağzına bir parmak bal çalmak gayretine girdi. 

İşte yukarıda yazarın konuyu ele alma biçimini ve konuya nasıl yaklaştığını okudunuz. Ne diyor? "2023 seçimlerini etkileyecek başlıklardan biri Suriyeliler olacak." Demek ki, seçim olmasaydı, Türk milletinin acizlendiği bu konuyu göz ardı etmeye devam edeceklerdi. 

Ben bu konuda iktidarın samimi olduğunu hiç sanmıyorum. Bu bir aldatmacadır, bu bir göz boyamadır, bu milletin baskısı sonucu oluşan gergin havanın yumuşatılması ve tehlikeye giren 2023 seçimini kurtarma çabasıdır.