Rapordaki şu haritaya bakınca her şey anlaşılmıyor mu? Sarı alandaki YPG/PKK bölgesindeki koruyucu bayraklara bakın... Amerikan, Rus ve İran bayrağı... Türkiye'nin kara harekatına karşı çıkan üç ülke... 

Dünyanın her noktasında gırtlak gırtlağa olup da, Suriye'de Türkiye'ye karşı birleşen üç devlet... Hayret... 

Kırmızı daire içine aldığım (Deir ez-Zor) bölgede, bu üç devleti yan yana, omuz omuza olduklarını görebilirsiniz.

Ayrıca bu raporun kritik bölümlerinden bir bölümü ise şöyle: "ABD'nin çıkarlarını güvence altına almak ve korumak için Türkiye topraklarının veya hava sahasının doğrudan kullanımına ne ölçüde güvendiği?"

"Türkiye'nin dış savunması ve iç istikrarı için ABD/NATO desteğinin ne kadar önemli olduğu ve bu desteğin ABD çıkarlarına ne ölçüde hizmet ettiği?.."

Her iki soruda da bir ifade dikkatinizi çekti mi? "ABD çıkarları" Elbette ABD Kongresi başka kimin çıkarlarını gözetecek ki? 

O zaman "demokrasi, insan hakları", falan nerede kalıyor?


Raporu aldığım kaynağın yayınlandığı sitenin Profili:
SOF News'in amacı, dünyanın dört bir yanından Özel Harekat Kuvvetleri (SOF) hakkında bilgilendirici makaleler, haberler, analizler ve yorumlar sunmaktır; güncel olaylar ve tarihsel hesaplar dahil. Ayrıca ulusal güvenlik, savunma, terörizm, Irak, Suriye, Libya, Yemen, Somali, Afganistan ve başka yerlerdeki çatışmalar hakkında makaleler yayınlıyoruz. Ayrıca sizi özel operasyonlarla ilgili kitap ve film incelemelerine de bağlayacağız.