Merhabalar.

Unutkanlık, odaklanmada zorluk, öğrenme güçlüğü, kararsızlık, kaygılı ruh hali, dikkat dağınıklığı, algılayamama, konsantre olamama, asabiyet, kafayı toparlayamama, zaman zaman sersemlik hissi, anlık hafıza kayıpları gibi bulgularla kendini gösteren beyin sisi, aslında yaşam kalitemizi de oldukça düşüren sağlık problemlerinden biridir. Eğer dikkate alınmaz ise, akıl sağlığımızı da tehdit edebilecek boyutlara ulaşabiliyor. Bu nedenle beyin sisinin belirtilerinin farkında olmanın ve hastalıkla nasıl mücadele edileceğini bilmenin oldukça önemli olduğu konusunda uzman doktorlar uyarıyorlar. 

Eğer, günlük konuşmalarınızda kelime bulmak da zorlanıyorsanız, olumsuz düşünceleriniz arttıysa,  kaygılı bir ruh hali içindeyseniz, karar vermekte zorlanıyorsanız, unutkanlık yaşıyorsanız, uyku sorunları baş göstermeye başladıysa, ani öfke atakları geçiriyorsanız, tükenmişlik hissi yaşıyorsanız ve odaklanmakta zorluk çekiyorsanız, beyin sisi sorunuyla karşı karşıya olabilirsiniz demektir. Bu belirtileri kesinlikle normal bir durum olarak algılamayın. Çünkü beyin sisi sorunu, göz ardı edilir ve tedavi edilmezse, akıl sağlığınızı tehlikeye sokabilir. 

Beyin sisinin ana nedenlerinin başında B6, B1 ve B12 gibi vitaminlerin veya magnezyum, fosfor ve iyot gibi minerallerin eksikliği geliyor. Bu nedenle yukarıda belirtilen bulguları yaşayan kişilerin öncelikle kan değerlerine bakılması ve genel bir muayeneden geçirilmesi önemlidir. Çünkü,vitamin ve mineral eksikliği söz konusu değilse, o zaman vücuttaki hücrelerin kendini onarabilme kapasitesiyle alakalı bir sorun olabileceği düşünmelidir. Böyle bir durum mevcut ise, o zaman devreye beynin senkrenonize çalışmasına, hücrenin kendini toparlamasına ve gençleşmesine destek olan doğal yöntemler (akupunktur, glutatyon ve ozon terapi) girmelidir. 

Uyku, bedensel ve ruhsal sağlık için vazgeçilmez bir ihtiyaçtır. Özellikle yaşadığınız uyku sorunları, zihinsel sağlığınızı olumsuz yönde etkileyerek, dikkat dağınıklığı, motivasyon eksikliği ve iş verimini azaltmak gibi sorunlara neden olur. Bu nedenle uyku hijyenine dikkat edilmeli ve kaliteli bir uyku düzenine geçmelisiniz. 

Şehir hayatının getirdiği en önemli sorunlardan biri de doğadan uzak kalmaktır. Beyin sisi yaşayan bireylerin doğada vakit geçirmesi, yürüyüşlere gitmesi ya da kamp yapmaları inanılmaz faydalıdır. Fiziksel aktivitenizi artırmak, emin olun hem bedensel, hem de ruhsal anlamda size iyi gelecektir. 

Beyin sisi tedavisinde dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri de beslenmektir. Mesela zeytinyağı, meyve ve sebze, kuru yemiş, fasulye ve tam tahıl ile beslenmenin hafıza ve beyin sağlığına önemli katkıları vardır. Omega 3 ve omega 6 bakımından zengin gıdalar tüketmek de sizlere yardımcı olacaktır. Üç ay boyunca glütensiz, şekersiz ve süt ürünlerinin olmadığı bir beslenme proğramını uygulamak, beyin sisi sorunlarınızdan kurtulmanıza destek olacaktır. 

Tüm bunları ben söylemiyorum, Dr. Buğra Buyrukçu söylüyor. Siz de kendinizi, sabredip buraya kadar okuduğunuz bu mektup doğrultusunda kontrol ederek beyin sisi rahatsızlığı belirtilerinizin olup olmadığına karar verdikten sonra gereğini yaparsınız. Size sağlıklı ve hayırlı günler dilerim. 

Selam ve saygılarımla.