Merhabalar.

Bu yazımı Şubat ayına girmemize rağmen, hepimizin özlediği kış mevsiminin kar yağışlarının hala görülmemesi üzerine iklim değişikliği ve küresel ısınma konusu üzerine hazırladım. İklim değişikliği ve küresel ısınma konusu, bugün iklim bilimcilerin (klimatolog) hemen hemen hepsinin üzerinde ittifak ettikleri bir sorundur. 

Küresel ısınma, insan kaynaklı faaliyetler nedeniyle atmosfere salınan sera ve benzeri gaz dağılımının bozulması nedeniyle yapılan ölçümler neticesinde dünya üzerinde yıl genelinde kara, deniz ve havadaki ortalama sıcaklıkların arttığı tespitine dayanmaktadır. Bunun doğal bir sonucu olarak da birtakım iklim değişiklikleri, kavurucu sıcaklar, artan orman yangınları, yangınlara bağlı olarak azalan nem oranı, yağmurlardaki değişiklikler ve bu yağmurların ani sellere sebep olması, küresel ısınmanın insan yaşamını ve yeryüzündeki doğal nizamı tehdit eden ciddi bir sorun olduğunu göstermektedir. Bu durum, sadece bir bölge halkını değil, tüm insanlığı ilgilendirmektedir. 

İklim değişikliği ve küresel ısınmanın sorumlusu olarak tabiata hoyrat bir tüketici tavrıyla yaklaşan insanı gösterebiliriz. Dolayısıyla iklim değişikliğinin asıl sorumlusu doğa değil, insanın ta kendisidir. Hal böyle iken ne acıdır ki; insanlar yeryüzünü imar değil, istismar ederek imha etmeye devam etmektedir. 

Selam ve saygılarımla.