Halâ Ne Duruyoruz?

Merhabalar.

Özlemini çektiğim toprağın yeşiline kavuşmak için gün sayıyorum. Güzün bin bir umutla toprağa saçılan o buğday tanelerinin toprağın altında ne eziyetler çektiğini de merak etmiyor değilim. Bu sene doğru dürüst ne yağmur, ne de kar yağdı. Kardan yorganı olmadığı için, toprağa saçılan buğday taneleri kış boyu üşüdü. Ama toprağa saçılan o buğday taneleri, birileri gibi nankör olmadığı için, yine hasretle beklenen yeşil rengiyle kara toprağı boyadı. Aslında umutlarımızı yeşertti o taneler. Yarın büyüyüp boy atacak ve sam yelinin şarkısında tıpkı bir balerin gibi dans edecekler. Derken boy atan sapların en tepesinde başaklar çıkacak ve her birinde onlarca buğday taneleri dizilecek. Tıpkı bir kız çocuğunun saçlarından örülen belikler gibi. Taneleri görünce, bizlerin sevincine diyecek olmayacak. 

Ne Firavunun rüyasından, ne de Yusuf gibi bir peygamberin yorumundan kimse ders almadığına göre, halâ ne duruyoruz? Başımızın çaresine bakmanın zamanı gelmedi mi? Eğer gerçeklerle yüzleşecek gücümüz varsa, bundan kaçınmayalım. Çünkü o buğday tanesi, her seferinde serpildiği o kara topraktan çıkmayacaktır.

Selam ve muhabbetle.

Yorum Gönder

21 Yorumlar

  1. Söylediğiniz gibi kara bir topraktan yemyeşil filizlerin çıkması, çeşit çeşit yiyeceklerin yetişmesi Rabbimizin lütfu, sübhanallah.
    Bahar ayını çok seviyorum, daha umutlu daha iyimser yapıyor beni .
    Selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Senay Bn.
      Bahar ayını çok büyük bir özlemle, hasretle bekleriz. Tabiatın ve doğanın uyanışıdır. Acaba bu uyanış bizlere de tesir eder mi diye umutlanıyoruz hepten.
      Cenab-ı Hakk, yeryüzünü bize hizmet etsin diye, bizleri de kendine kul olsun diye yaratmış. Allah'a hamd-û senalar olsun ki; yeryüzü her şeyiyle Rabbimizin bir lütfudur.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  2. Buğdaylar nankör değiller gerçekten, yağmur çok az yağdı, kar neredeyse hiç yağmadı yine de yeşermelerine sevindim Recep Abi, umutlarla yaşıyoruz, umutlarımız gerçekleşince mutlu oluyoruz. Evet gerçeklerle yüzleşmeli, başımızın çaresine bakmalıyız. Aynı fikirdeyim.
    Sağlıcakla kalın, saygılar, selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Bücürükveben.
      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete, paylaşıma katkı ve destek sağlayan değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
      Yaşlı küremiz, artık sorunlar yumağı olmaya başladı. Onu sorunlu hale getiren biz insanlarız. Başımızdaki yöneticiler olsun, milletimiz olsun, hep günü kurtarmanın arayışı içinde oluyoruz. Oysa, günü kurtarmanın anlık verdiği rahatlık, ileride daha büyük bir diken olup canımızı çok daha acıtacağını hiç hesap etmiyoruz. Bencil ve bireysel yaşama tarzından bir an önce kurtulmamız ve eskisi gibi birbirimize kenetlenip sorunlar için ortaklaşa mücadele etmemiz gerekiyor.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  3. Güzel bir paylaşım olmuş Recep bey...
    Baba erenlerin dediği gibi, "atı alan yokuş yukarı çıkıyor", atı alamayan ise yokuş aşağı iniyor...
    Geride kalanlara bakıp yutkunmamak elde değil ki...
    ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Hüseyin Güzel.
      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete, paylaşıma yaptığınız katkı ve desteğe çok teşekkür ederim. Baba erenlerin söylemi de çok güzeldi.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  4. Bu kısa ve öz yazınızda oluşları ne güzel dile dökmüşsünüz Recep Bey. Tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Yıldız.
      Paylaşımı beğendiğiniz için çok memnun oldum. Ziyaretiniz ve değerli yorumunuz için de çok teşekkür ederim.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  5. Bahar ayının güzelliği bu olsa gerek. Her yeri yeşile boyamasıdır. Umarım yeşilden vazgeçmez ve bizi kuru toprak ile bir başımıza bırakmaz. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Peliş.
      Bahar ayı ile ilgili dua ve temennilerinizi okudum ve kabul olunması için amin diyorum. Kaleminize ve gönlünüze sağlıklar dilerim. İnşAllah Cenab-ı Hakk, bahar ayını zarar ziyan görmeden tamamına erdirir.
      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim. Size güzel, huzurlu ve mutlu bir bahar dilerim.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
    2. Rica ederim. Ben de teşekkür güzel dilekleriniz için. Sevgiyle kalın. 😊

      Sil
  6. eveet sonra da yaz gelsin de denize gireliim sıcakta bütün sıkıntılarımız erisin gitsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar deeptone.
      İnşAllah deep. Başka türlü bu sıkıntılardan kurtulacağımız yok, hiç olmazsa yazın sıcağında denize girelim ve bütün sıkıntılarımız da bu sıcakta erisin gitsin. Pratik çözümler üreten değerli yorumunuza teşekkür ederim.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  7. Aslında umutlarımızı yeşertti o taneler. Yarın büyüyüp boy atacak ve sam yelinin şarkısında tıpkı bir balerin gibi dans edecekler. Derken boy atan sapların en tepesinde başaklar çıkacak ve her birinde onlarca buğday taneleri dizilecek. Tıpkı bir kız çocuğunun saçlarından örülen belikler gibi..
    Yüreğinize kaleminize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Sonsuzluk ve Ötesi, Hoş Geldiniz.
      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  8. Merhabalar Recep Bey,
    Ağaçlar yapraklarla, çiçeklerle donanıp maviliklere doğru uzanırken o küçücük buğday taneleri de susuz, karsız yaşanan zor günlerin ardından toprak altından boy vermeye çalışıyorlar. Belki her şeye rağmen insanlara bir vefa borcu gibi yeniden ürün verebileceklerini kanıtlamak istiyorlar. Doğayı korumamız, nankörlük etmememiz için bir mesaj gibi...
    Sağlıkla, bereketle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Makbule Abalı Öğretmenim.
      Ziyaretiniz ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
      Evet sayın öğretmenim, aynen dediğiniz gibi, doğayı korumamız ve nankörlük etmememiz için adeta bir mesaj verircesine ahde vefa ederek inatla başını kaldırdı buğday tanesi. İnşAllah tamamına erer.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  9. Bahar en sevdiğim mevsim. Doğayı bitkileri elimin toprağa degmesini hiç bir lükse değişmem ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Derya, Hoş Geldiniz.
      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
      Doğayla iç içe olmak bambaşka bir şey!..
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  10. Merhabalar...
    Başımızın çaresine bakmanın zamanı geldi de geçiyor bile Recep Bey. Gerçeklerle yüzleşecek yüz de kalmadı bence. Bu anlık bir mesele değildir. Hele, bugünü kurtarayım da, yarın nasıl olsa birileri düşünür çaresini, hiç değildir. Bu yıl kış, kışlığını bile yapamadı. Seneye de böyle olursa, gerisini düşünemiyorum.
    Ne iyi ettiniz de paylaştınız bu güzel ötesi haberi. Buğday tanelerinin azmine hayran kalmamak mümkün değil. Umarım doğanın gücü hiç eksilmez.
    Değerli paylaşımınıza teşekkür ediyorum.
    Sağlıcakla ve mutlulukla kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Nazlı Toaç, Hoş Geldiniz.
      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete, değerli yorumunuzla paylaşıma yaptığınız katkı ve desteğe çok teşekkür ederim.
      Emin olun insanların şöyle yüzlerine bakıyorum da çevrelerinden olup bitenler hiç umurlarında bile değil. Ben kendimi yenemiyorum ve hızımı bu blog sayfalarında alıyorum. Çok değil, Firavunun rüyası, Yusuf'un da yorumu tekrar gerçekleşeceğe benziyor. Hani tarih tekerrürden ibaret derler ya!..
      Selam ve saygılarımla birlikte sağlıklı ve hayırlı günler dilerim.

      Sil

YORUMLAR ONAYA TABİDİR