Merhabalar Blogger Arkadaşlarım.
22 Ekim 2024 Salı gecesinden itibaren ne kendi blog sayrfama, ne de takip ettiğim blog sayfalarına giremedim. TFF tarafından Blogspot.com'a yapılan erişim engelini ertesi günü öğrendim. Bu engeli sizler de yaşadınız mı? Bu engeli fark edebildiniz mi?
Türkiye Futbol Federasyonu, neden bu engeli koydu bilmiyorum. Ancak, anladığım kadarıyla TFF, bir ya da birkaç blog sayfası yayını yüzünden bu engelin uygulanmasını istemiştir diye düşündüm. Ancak, şunu anlamakta zorlandım. Neden o bir kaç sayfaya erişim engeli konulmadı da, tüm blogspot.com uzantılı sayfaların erişimine bu engel konuldu?
Konuyu enine boyuna internet üzerinden araştırmayı, vaktim olmadığı için yapamadım. Erişim engeli konusunda bilgisi olanlar varsa, bir yorum marifetiyle paylaşırlarsa memnun olurum.
Selam ve saygılarımla.
32 Yorum:
Futbol federasyonu manyaklardan oluşuyor herhalde.
Ne isterler? Wattpad hâlâ yasak...hâlâ açılmıyor aylar oldu.
Bugün yavru minicik bir kedi buldum ona Facebook'ta ilan açayım resimlerini çektim koyayım da ücretsiz bir yuva bulayım dedim Facebook da açılmıyor ama açılmadan birkaç saat önce ben kediciğin resimlerini koydum bilgilerini de verdim. Twitter da açılmıyor...valla bu ülkede yaşamak çok can sıkıcı en hafif deyimiyle...
Ben bloğuma girebiliyorum, sizin bloğunuza da girebildim, yorum da yazdım an itibarıyla.
Selam ve saygılarımla.
Merhabalar bücürükveben.
Ziyaretiniz ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Herhalde siz de 22 Ekim 2024 gecesinden ertesi günü yani 23 Ekim 2024 sabahında sayfalara erişememişsinizdir. Kendi sayfanızın ayarlar ve kayıtlar bölümüne girebilmişinizdir. Ancak, tarayıcıların içinde çalışan (okunabilen ve ve yorum yazılabilen) kendi sayfanız da dahil diğer arkadaşlarınızın sayfalarına girememişinizdir. Ben giremedim. Ben konuyu Ekşi Sözlük'ten öğrendim. blpgspot.com uzantılı sayfalar hariç diğer sayfalara giriliyordu. Erişim engeli sadece "blogspot.com" uzantılı sayfalara yapılmış.
Sizin bahsettiğiniz Facebook, Twitter vs. yapılan erişim engeli, büyük bir ihtimalle, PKK terör örgütünün TUSAŞ'a yaptığı hain saldırıdan (23 Ekim 2024 Çarşamba saat 15:30'dan sonra) dolayı olabilir. Bilgi kirliliği yapılmasın diye erişimleri engellenmiş olabilir.
Wattpad'ın da erişim engeline takıldığını bilmiyordum. Çünkü, Wattpad'a hiç girmiyordum. Demek hala açılmadı. Peki Wattpad neden erişim engeline takıldı? Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararıyla mı erişimi engellendi?
"Bu ülkede yaşamak çok can sıkıcı" söyleminize aynen katılıyorum.
Selam ve saygılarımla.
Kaçak maç yayını yapan varmış ondan dolayı koymuşlar engeli :/
hiç haberim olmadı. Blogger a son zamanlarda pek girmediğimden olacak.
Blogspot uzantılı pek çok blogdan kaçak maç yayını yapıldığı için TFF böyle bir karar aldırmış. İnternet çağında yasaklar getirerek bunu engelleyemeyeceklerini ne yazık ki öğrenemediler. Blogspot olmaz, Wordpress'den yayın yaparlar ya da başka platformlardan...
Erişim yasağı getirmek, yayın yasağı getirmek işin en kolay tarafı. Ben de dün Youtube'a giremedim.
Özgürce yaşayacağımız, günün akışının yormadığı günlerin bir an önce gelmesi dileğiyle...
Merhabalar *mehtap.
Ziyaretinize ve açıklama içeren değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
Selam ve saygılarımla.
Merhabalar Cafe Tigris.
Ziyaretinize ve erişim engeli için katkı içeren değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
Selam ve saygılarımla.
Merhabalar Evde Yazar.
Ziyaretinize, erişim engeli konusuna katkı ve destek içeren değerli yorumunuza çok teşekkür ederim. Demek pek çok blogdan kaçak yayın yapıldığı için TFF böyle bir karar alarak, Blogger'e erişim engelini koydurmuş. Erişim engelini ayırt etmeden blogspot.com uzantılı tüm sayfalara koymak yerine, kaçak yayını yapan blog sayfalarına koydurmak daha adaletli bir uygulama. İşlerine kolay geldiği için hiç uğraşmadan tek tıkla tüm Blogger'e erişim engelini uygulayarak, bizleri de mağdur ediyorlar. Yani kurunun yanında yaş da yanıyor.
Selam ve saygılarımla.
erişim engelini blog için hissetmedim ama sanırım mobilden girişi etkilenenler olmuş . yapan tek kişiyi değil tüm alemi cezalandıralım , ceplerine giren para aman azalmasın ,açlık zor şey doymuyor insan kişisi...
engel bir gün bile sürmedi :)
O gün Instagram üzerinden bu konu üzerinde haber paylaşımı yapılmış, o zaman fark ettim. Kimi blog arkadaşlarımız da Instagram hikayelerine bloglara erişemediklerini bildirmişler. O gün ve sonrasında ben hiçbir problem yaşamadım nedense. VPN açık olmamasına karşın birçok bloğa yorum bırakmış, hatta yeni bir gönderi bile paylaşmıştım. Sonra merak edip Instagram hikayeme siteme girip giremedikleri hakkında anket yapmış ve kimisinin girebilip kimisinin giremediğini öğrenmiştim.
Çok anlamlandıramadım açıkçası. Dediğiniz gibi bu maç yayınını yapan siteleri kapatıp ceza vermeleri daha mantıklıdır. Ama son zamanlarda birçok sosyal medya platformlarına, sitelere yasak geldiği ya da erişim engeli getirildiği için bunun arkasında da başka neden olduğunu düşünmekteyim.
Merhabalar Ra 55,
Yorgun bir günün sonunda Salı akşamı erken yatmıştım. Çarşamba sabahı Bloğumu erişemeyince büyük üzüntü yaşadım doğrusu. İnstagram'dan ağzı yanıp yoğurdu üfleyerek yiyen biri olarak yeni bir çalıntı mı diye düşünmeden edemedim. Oysa blogda çok severek, güvenerek yazıyordum.
Neyse sorun çabuk çözümlendi. Nedenleri tam bilinmeyen yasaklar can sıkıntısı yaratabiliyor.
Selamlar.
Durum düzeldi bugün
Yasaklar ülkesinde yaşıyoruz.
Merhabalar uzmanamator.
Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim. Erişim engeli ile ilgili verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim.
Selam ve saygılarımla.
Merhabalar Deeptone.
ziyaretiniz ve bilgi içeren değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Bir dakika bile olsa, engel, engeldir. Yani bahsetmeye değer bir şeydir. Bu engelin yasal olmadığını ve mahkeme kararıyla uygulanması gerekir diye konuşuyorlar. Tabi mahkemeden karar çıkartıncaya kadar, "atı alan Üsküdar'ı geçecek" bir şeye yaramayacak. Sonuç olarak olan, tüm biz masum Bloggerlere oluyor.
Selam ve saygılarımla.
Merhabalar Hüseyin Güzel.
Ziyaretiniz ve bilgi içeren değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ben, engelin mesajını göremedim, yani o kadar uzun bekleyemedim. Baktım sayfa açılmıyor, kursör fırıl fırıl dönüyor, hemen anladım ki, bir aksilik var. Alıştık ya!
Selam ve saygılarımla.
Merhabalar Makbule Abalı.
Ziyaretiniz ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Siz de, demek Çarşamba sabahı öğrendiniz. Efendim, sayfa açılmıyor kursör de fırıl fırıl dönüyorsa, erişim engeli var demektir. Çalınan sayfanın belirtileri daha değişik oluyor.
Nedenini öğrendim. TTF'nin ücretli spor müsabakalarının şifrelerini kıran blogspot.com uzantılı sayfa sahibi açıkgözler, maçları sayfalarında yayınlıyorlarmış.
Evet sizin de dediğiniz gibi hem de çok can sıkıcı bir durum.
Selam ve saygılarımla.
Merhabalar Yüreğimin İklimi.
Ziyaretiniz ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Evet, yasaklar ülkesinde yaşadığımızın en belirgin örneğidir.
Selam ve saygılarımla.
Merhabalar Kayıp Fısıltı.
Ziyaretiniz ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Erişim engeli yasal da değil, biliyor muydunuz? Mahkeme kararı olmadan sosyal medya platformuna erişim engeli koyamazsınız. Ama, TFF mahkeme kararı çıkarıncaya kadar maç yayınlanır ve biter.
Olan bizlere oluyor. Bizler neden çakalların günahlarının vebalini çekiyoruz? Hangi blog bu işi yapıyorsa onu kapatın. Neden tüm Blogger'in, blogspot.com uzantılı sayfalarına erişim engeli koyuyorsunuz? Bu tür erişim engeli, bazılarının da işine geldiği için, hiç zorluk çıkarmıyorlar ve hemen erişimi engelliyorlar.
Selam ve saygılarımla.
Ben fark etmedim ilk kez burda okuyorum. Neden böyle bir şey yapmışlar belli mi? Blogspotun ne sorunu olabilir ki?
Merhabalar Nesha.
Ziyaretiniz ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Başlangıçta ben de ne olduğunu anlamadım. Konuyu bilen arkadaşlar yorumlarıyla yardımcı oldular.
Türkiye Futbol Federasyonunun şifreli maçlarını kaçak olarak sayfalarında yayılayan blogspot.com uzantılı blogcuların yüzünden bu erişim engeli uygulanmış. Ben bu engeli yaşadım. Çünkü engelin uygulandığı 22 Ekim Salı ve 23 Ekim Çarşamba günlerinde internetteydim.
Selam ve saygılarımla.
En ufak bir fikrim yok ama hayli garip bir durum...
Merhabalar Mai, Hoş Geldiniz.
Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim. Efendim öyle çok uzun süreli bir engelleme olmadı. Engellemenin (22 Ekim 2024 Salı- 23 Ekim 2024 Çarşamba günü belirli saatlerde) olduğu saatlerde siz blog sayfanızda, ya da bloglarda olmadığınız için fark edememiş olmalısınız.
Ben bu ilk günü gecesi ne kendi sayfama, ne de bir başka blog arkadaşımın sayfasına bir türlü erişemedim. Adres satırında kursör sürekli döndü durdu, bir mesaj bile alamamıştım. Uzun süre bekleyemediğim için mesaj alamamış olabilirim. Çünkü öyle durumlarda ya bir engelleme oluyor, ya da internetle ilgili bir sıkıntısı olabiliyor.
Selam ve saygılarımla.
Bu futbol federasyonu da önüne gelene engel atıyor. :)
Merhabalar SinanGCL.
Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
Futbol ilgi alanımın dışında kaldığı için, şifreli yayınlardan bihaberim. Aslında mahkeme kararı alınmadan, hiçbir yayın erişime engellenemez! Ancak TFF, erişime engel kararını çıkarana kadar, doksan dakikalık maç oynanır ve biter. Maçın oynanıp bitmesine kalan, karar da hiçbir işe yaramaz. Bu nedenle TFF'nin aldığı kararı, mahkeme kararı alınmadan hemen uygulamaya sokuyorlar sanıyorum. Belki de mahkeme kararı uygulama tutanağına sonradan bağlanıyor olabilir.
Selam ve saygılarımla.
Merhabalar
Aynen katılıyorum bende söylediklerine abi.
Saygılarımla
Haklısınız, o günler de böyle bir şey yaşandı. Sonradan konuyu öğrenenlerdenim, ayrıca ardından da tüm internet yavaşlatıldı ve bant aralığı iyice daraltıldı. VPN le bağlanabildik o gün.
Merhabalar Momentos.
Ziyaretiniz ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ülkemizin geldiği yer ortada. Birkaç blogcu kaçak maç yayını yapacak diye milyonlarca üyesi olan Blogger platformunun internet erişimine engel koyuyorlar. Blog sayfalarına giremeyince internetten ayrılmıştım. Bant aralığının daraltığını bilmiyordum.
Selam ve saygılarımla.
Merhabalar Sinan GCL.
Saygılar benden. Sağolun.
Selamlar.
Ben hiç farketmedim. Konunun da tam olarak nedenini bilmiyorum ama kesin kaçak yayın yapanlardan dolayı tedbir almışlardır kendilerince
Merhabalar Bilgimsel.Com, Hoş Geldiniz.
Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
Aynen yorumunuzda bahsettiğiniz gibi kaçak yayından dolayı Blogger platformunun internet yayını engellenmiş. Çünkü geçmişte de kaçak yayınlardan dolayı erişimi engellenmiş.
Ben tesadüfen erişim engelinin başladığı saatlerde blog çalışması yapıyordum. Kendi sayfama bile erişemedim. Ayarlar bölümüne girebiliyorsun ama web ara yüzüne giremiyorsun. tarayıcının kursörü pervane gibi dönüp duruyordu. İnternet kesintilerinde böyle manzara ile çok karşılaştığım için hemen anladım. Ertesi günü Çarşamba sabahı hala erişim engeli devam ediyordu. Ne zaman açıldı tam saatini bilmiyorum. Akşam kontrol ettiğim de açılmıştı.
Selam ve saygılarımla.
Yorum Gönder
YORUMLARINIZ HEMEN YAYIMLANIR