Bir süredir geçici olarak kapatılmış olan “Kürt Açılımı”nın tekrar başlayacağının ilk işaretini; Kürt İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı: “Dört aydır devam eden Kürt kapalımı ve PKK’ya ders verme harekatının sonuç verdiğini ve elde edilen askeri başarıdan sonra açılımın tekrar başlayacağını ve Habur’u savunduğunu” söyleyerek Beşir Atalay vermişti.

Son dört ayda yeteri kadar PKK’lı öldürürlünce kırılan gururun onarıldığını ve engellerin aşıldığını düşünen hükümet kabinesinden Başbakan yardımcısı sayın Bülent Arınç Kürt açılımında yeni bir perde aralayarak: “Dil, eğitim, kimlik hakkı ne varsa vereceğiz, bu cebimizden verdiğimiz bir şey değil” demiştir.

Hal böyle olunca bu demeçlerden kuvvet alan Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana: “Kürtlerin diğer milletlerde olan haklarını istediğini” ve buna ilaveten “Kürtler artık özerkliğin yetersiz olduğunu düşünüyor” diyen Zana, sonuç olarak : “Bir millette olması gereken hakları istiyoruz.” Diyerek çizmeyi aşmıştır.

Herkes emin olmalıdır ki Türk Milleti var olduğu sürece,  hiç kimse vatan topraklarından pay alamayacak. Federasyon ve demokratik özerklik özlemlerine ulaşamayacak, milli ve üniter devlet yapısını bozamayacak ve Türkiye’yi yabancıların insafına terk edemeyecektir.

Recep Altun