Pc Net bu ay ki (Nisan) sayısının 46,47,48, ve 49. sayfalarında “Dünyayla paylaşmak istediğiniz her şeyi Tumblr ile birkaç dakikada kolayca paylaşabilirsiniz” sloganıyla adım adım Tumblr Mikroblogunu kurmayı ve dünyaya bağlanmayı anlatan güzel ve Tumblr’u merak edenler için yararlı bir konuya yer vermiştir.

Her ne kadar şu anda Tumblr’a üye olan mikroblogcular bu konuyu çok iyi bilseler de aralarında Tumblr ile ilgili bazı ayrıntıları görmek ve bilmek isteyenlerin olabileceğini düşünerek paylaşmak istedim.

Tumblr’a yeni başlayacaklar için, Tumblr’a nasıl kaydolunacağından başlayarak; ilgi alanları, Beğenilen Bloglar, Bağlantıları Kurmak, Kişilik Kazandırmak, Bloğu Oluşturmak, Fotoğraf Gönderisi Hazırlamak, Kişisel Kolajın Yaratılması, Açıklama ve Etiketler, Göndermek, Blog Bulmak, İyi Blogları Takip Etmek, Kişiselleştirmek, Daha Güzel Bir Görünüm, Diğer Ağlarda Paylaşmak ve İşte Bu, başlıkları altında yeterince açıklamalar yapılmıştır.

Pc Net dergisi konuyu Özetle: “Tumblr sayfanızı, yani mikroblogunuzu oluşturdunuz! Artık istediğiniz gibi yazı ve farklı içerikler paylaşabilir, Tumblr topluluğuyla bağlantı kurabilirsiniz. Ana konular hakkında size yeterince bilgi verdik ama asıl iş size düşüyor:İnsanların blogunuzda gezmesi için çekici içerikler hazırlamak sizin göreviniz. Bunu yaparken eğlenmeyi de unutmayın!” şeklinde açıklayarak tamamlamıştır.

Meraklılarına duyurulur.

Recep Altun-yazblogcu@gmail.com