Merhabalar.

Büyük Türk milletini, iktidarından muhalefine herkesi, Türkmen Dağı çevresindeki Bayır Bucak Türkmenlerine ve Suriye’deki Müslüman Türkmen varlığına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Herkesin bu zulme tepki vermesi gerekmektedir. Devletimizin ve hükumetimizin bu durum karşısında şu ana kadar koyduğu tavrı da yeterli görmüyoruz.


Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükumetinin, PKK'nın ve onun uzantılarının Kobani'deki PYD varlığına sahip çıktığı kadar, Suriye'deki Türkmen varlığına da sahip çıkmalarını istiyoruz. Hükumetimizin, Suriye'deki Türkmen varlığına sahip çıkamayacak kadar acziyet içinde olduğunu asla düşünmüyorum. Türk milletinin, Suriye'de yaşanan katliamları ve iç savaşı reddettiği hepimizin malumudur. Yine Türk milleti olarak, Suriye'deki iç savaşın müsebbiplerini, kandi halkına zulmeden ve onları gözünü kırpmadan katleden Esed'i ve onun destekçilerini de şiddetle kınıyoruz. 


Suriye'deki gelinen son durum, Türk dünyası ve ülkemiz açısından vahim boyutlara ulaşmıştır. Suriye'deki Müslüman Türkmen varlığı büyük bir katliamla, soykırımla ve yok olmayla karşı karşıyadır. Yüreğinde zerre kadar milli duygu ve iman taşıyan ve vicdanı olan hiç kimse, bu saldırıya ve vahşete sessiz kalmamalıdır. Gücü yetenler fiili olarak eylemlerle; buna gücü yetmeyenler sözleriyle, konuşarak, açıklamalarıyla, buna da gücü yetmeyenler kalbiyle dua ederek tepkilerini göstermek zorundadırlar.


İktidarıyla, muhalefetiyle, tüm siyasi partileri;sivil toplum örgütlerini, sendikaları, esnaf odalarını, üniversite camiasını, medya kuruluşlarını, velhasıl herkesi, ağır bombardıman altında olan Türkmen Dağı çevresindeki Bayır Bucak Türkmenlerine ve Suriye'deki Müslüman Türkmen varlığına sahip çıkmaya ve bu zulme tepki vermeye davet ediyoruz. 


Antalya da G-20 zirvesinde ABD Başkanı Obama ve Rusya Devlet Başkanı Putin’le Sayın Cumhurbaşkanımızın çok samimi pozlar içindeki görüşmelerinden sonra, vahşeti andıran bu saldırıların başlatılmış olmasını da anlamak mümkün değil. Halbuki bu liderler tarafından Türkiye kamuoyuna çok olumlu mesajlar verilmişti. Demek ki bunlar da bir kandırmaca ve aldatmacadan ibaretmiş. 


Türk Milleti olarak devletimizin ve Suriye’deki Türkmen kardeşlerimizin yanındayız. Yeter ki siz cesaretle gerekli adımları atın ve oradaki Türkmen varlığını koruyun. Rusya uçaklarıyla gelip Suriye'deki Türkmen kardeşlerimizi bombalıyorsa, biz Türkiye olarak ne yapıyoruz, Allah aşkına? Rusya’ya bir nota verilerek, eğer bu saldırıları durdurmazsa, Türkiye’nin havadan ve karadan askeri operasyonlara başlayacağı, net bir şekilde karşılık verileceği, bu yanlı ve haksız saldırılara göz yumulmayacağı ifade edilmelidir. Bu saldırıların durdurulmaması halinde; Türkiye, NATO’ya ve Birleşmiş Milletler'e çağrı yaparak, saldırılara gerekli karşılığı vermelidir.

Suriye'deki saldırılarda hayatını kaybeden Türkmen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar niyaz ediyoruz. Rabb'im şu anda orada ağır saldırılar altında kalan Türkmen kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun.

Selam ve dualarımla
Recep Altun.