Dostumuz zaten hiç olmadıkları gibi, uyuyan bir yılan olan tüm Batılı düşmanlarımızın başları sıkıştığında gündeme taşıdıkları ve Osmanlıyı sözde 'Ermeni soykırımı' yapmış olmakla suçladıkları 1915 Ermeni olayları var. Hollanda ile ülkemiz arasında yaşanan tatsız olaylardan sonra Hollanda Parlamentosunun 1915 olaylarını sözde 'Ermeni soykırımı' olarak tanımaya hazırlandığı haberlerini okuyunca ne yalan söyleyeyim tepemin tası atmıştı.

1915 olaylarını tarihi ve hukuki bağlamından kopararak, siyasileştirmeye yönelik girişimlerin kabul edilmesi mümkün değildir. Ülkemizin 1915 olaylarına ilişkin tutumu, tarihi olgulara ve hukuki normlara dayalıdır. Ülkemizin ve yüce Türk milletinin hassasiyetle yaklaştığı 1915 olaylarının mecrasından çıkarılarak siyasileştirmeye yönelik girişimleri asla kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz de. 

Hollandalı siyasetçileri ülkemize yönelik bu ön yargılı tutumlarını gözden geçirmekle birlikte tarihi siyasallaştırmaktan da vazgeçmeye davet ediyoruz. Hangi ülkeyle aramızda bir sorun çıksa, hemen 1915 olaylarını mecrasından çıkararak adeta bizi bir kaşık suda boğmaya çalışıyorlar. 1915 Ermeni olaylarını, bizim yumuşak karnımız olarak görüyorlar ve her zaman bu noktadan saldırmayı asla ihmal etmiyorlar.