Merhabalar.

Malumunuz olduğu üzere 07 Eylül 2021 Salı günü yeniayın ilk hilalini görmek için bir maraton başlatmış,  tüm çabalara rağmen, maalesef yeniayın ilk hilalini bir türlü görememiştik. Daha önce de ayın gökteki hareketlerini ve evrelerini takip etmeyi çok sevdiğimi sizlerle paylaşmakla birlikte astroloji ile yakından ve uzaktan ilgilenmediğimi de hatırlatmak isterim. Ancak dolunayın, 21 Eylül Salı günü saat 02:54'te balık burcunda gerçekleşecek olması üzerine; dolunayın burçlara olan etkisinden söz etmeden geçmenin astrolojiyle ilgisi olanlar açısından onlara haksızlık olur düşüncesiyle bir parağraf da olsa, dolunayın burçlara olan etkisinden bahsetmeden geçmek olmaz.   

Güneş'in Başak, Ay'ın Balık burcunda olduğu ve yükseleni Aslan olan bu dolunay, Başak-Balık aksında, haritanın 3. ve 9. evlerinde gerçekleşiyor. Bu aks bizim için arınmayı, hizmeti, sağlığı ifade ediyor. Balık dolunaylarında merhamet ve vicdan duyguları yükselişe geçer. Bu dönemlerde yaratıcılık artar, akıl ve mantık yerine duygular ve sezgiler baş köşeye oturur. Bu nedenle bu dolunayda daha fazla yalnız kalmak isteyebiliriz; daha hassas olabilir ve derinleşebiliriz. 21 Eylül Balık burcu dolunayının genel etkileri ve diğer burçlara olan etkileri konusunda daha fazla bilgi edinmek isteyenler internetten araştırma yaparak öğrenebilirler. 

Tüm maddeler enerjiden meydana geldiği için sürekli olarak titreşimler yayarlar. Ay’dan yayılan frekanslar; bedenimiz ve iç dünyamız üzerinde hemen algılanamayan, ince bir etki yapar. Daha açık olmak gerekirse, Ay’dan yayılan frekanslar bilinçaltımıza olumlu etkiler yaparak bastırdığımız düşüncelerin yüzeye çıkmasına yardımcı olur. Böylelikle kendimizle yüzleşmemiz daha kolay olur ve farkındalığımız artar. Bilinçaltımız temel kişiliğimizi oluşturan en önemli etkenlerden biriyken, çoğu zaman derinliklerindeki düşüncelerin farkında olmayız. İşte bu noktada Ay’ın enerjisi bizden yana olur.

Yeni Aydan 14 gün sonra, bizleri Dolunay karşılıyor. Astrolojik düzlemde Dolunay’ın meydana gelmesini şu şekilde tarif edebiliriz: Ay ve Güneş zıt burçların alanına girer ve Güneş ışınları Ay’ı tam olarak aydınlatır. Dolunay, tüm çabalarınızın karşılığını alacağınız ve çalışmalarınızın meyvelerini toplayabileceğiniz anlara ön ayak olur. Projeler sonuç verir, bazı dönemler kapanır ve her şey final halini alır. Bu anlamda Dolunay, hayatımızda sadeleşmeye gitmemiz için yeni yollar açar ve kapanmayan meseleleri kapatır. Ay’ın çekim alanı, bahsetmiş olduğumuz gibi içsel ve duygusal konulara etki eder. Bu dönemde gergin, üzgün ya da kızgın olmamızın normal olduğunu da hatırlatmak gerekir. Burç fark etmeksizin gerçekleşen bu etkiler bir yana, Dolunay’ın tarihine en yakın doğum tarihine sahip olanlar Dolunay’dan en çok etkilenenler olur.

Selam ve saygılarımla.