Merhabalar.

Oksijen gazetesi 54 cm. uzunluğunda ve 34 cm. genişliğinde içeriği dergi formatında hazırlanmış, Türkiye'nin tek hafta sonu gazetesidir. Arkalı önlü 44 sayfadan ibarett olup, satış fiyatı 30,00 TL.sıdır. Oksijen'de magazin haberleri bulamazsınız. Haftanın içinden seçilen önemli haberlerle birlikte daha çok eğitici ve bilgilendirici haber ve konulara ağırlık verilmiş. Ana gazete sayfalarını, yorum(10), moda(1), sağlık(4), ekonomi(6), gayrimenkul(2), gündem(6), mavi dünya(1), politika(1), teknoloji(1), görüş(2), iklim(1), moda(1), spor(3), tarım(1) sayfa olmak üzere bu başlıklar altında önemli konu ve haberelere ayırmış.

Ek olarak verilen "O2" başlıklı ikinci gazete de aynı boyutlarda olup, arkalı önlü 32 sayfadan ibarettir. Şehir, yaşam, tiyatro, müzik, moda, dekorasyon, yemek, seyahat, hediye, güzellik, gündem, sürdürülebilirlik, eğlence, tarih, sanat, kitap, sinema, 6 sayfa (ekran) televizyon kanalları ile ilgili bilgi ve haberlere ayrılmış ve son sayfasında da bulmacası var.  

Ana gazetede yer verilen reklam alanını hesapladığım da  44 sayfalık gazetenin 10 tam sayfasının reklama ayrılmış olduğunu gördüm. Televizyon kanalları ile gazetelerin gelirlerinin büyük bir kısmını reklamlardan elde ettiği hepimizin malumudur.

Gazetenin ön sayfasında önemli haberler ile eğitici ve bilgilendirici haber başlıklarının kısa alıntılarına yer vererek devamının da hangi sayfada olduğu not düşülmüş. Ön sayfayı çevirdikten sonra gazetenin hemen "yorum" başlıklı ikinci sayfasında özetle: "Benden size kesin bir bilgi, istediğiniz kadar yayabilirsiniz: Sevilme ihtiyacımızı karşılamamızın bir tek yolu var; sen de birisini seveceksin! Birisine ihtiyacı olan sevgiyi vermelisin ki o da senden bunu esirgemesin."Mehmet Y. Yılmaz'ın "Sevilmeden sevmeyi becerebilir misiniz? başlıklı yazısına yer verilmiş. 

Gazete içerisinden dikkatimi çeken bir başka başlık ise Neo Skola CEO & Kurucu Ortaklarından Özgür Kızılelma'nın "Türkiye Polimatlarla Değişecek" başlıklı yorumdur. Yine yorum bölümünden Selçuk Şirin'in kaleme aldığı "Zorbalık Bir Sistem Meselesidir" başlıklı yazısında zorbalığı tarif ederek zorbalığın üç farklı şekilde tezahürünü açıklamış. 

Her konu başlığından bir haber ya da gündem maddesine yer verecek olursam, bu yazının tadı kaçar. Bu bağlamda Oksijen gazetesi ile ilgili yeteri kadar açıklamaya yer verdiğimi sanıyorum. Merak edenlerin hafta sonlarında en yakın bir gazete bayine giderek gazete raflarına göz atmalarını öneririm. 

Selem ve saygılarımla.