ABD merkezli danışmanlık şirketi Gallup, Oxford Üniversitesi Wellbeing Araştırma Merkezi ve Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı tarafından yayımlanan Dünya Mutluluk Raporu'nda gençlerin günden güne mutsuzlaştıkları ifade edildi. Mutluluk sıralaması, kişi başına düşen milli gelir, sosyal destek, sağlıklı yaşam beklentisi, özgürlük ve yolsuzluk gibi kriterlere dayanıyor.

Finlandiya Birinci

İngiltere, Avrupa, ABD ve Avustralya'daki 15-24 arası gençleri baz alarak hazırlanan raporda en mutlu gençlerin Finlandiya'da olduğu, ardından Danimarka, İzlanda, Norveç ve İsveç yer aldı. 

Afganistan, Taliban'ın 2020'de yönetime gelmesinin ardından 143 ülke arasında en alt sıralarda kaldı. Türkiye ise mutluluk sıralamasında 98. sırada bulunuyor. Rapor, gençlerin yaşlılara göre daha mutsuz olduğunu gösteriyor. 

Sizin de gördüğünüz gibi bu mutluluk raporunda ülkemiz 148 ülke arasında 98. sırada yer almıştır. 

Böyle bir haberi okuyunca hemen moralimiz bozuluyor ve diyoruz ki; bizim ülke  ve millet olarak Finlandiya'dan ne eksiğimiz var da gençlerimizi Finlandiya gençleri kadar mutlu edemiyoruz? 

Gençlerimizin mutluluk seviyesini, dünyanın en mutlu gençleri seviyesine çıkarabilmek için eksiklerimiz nelerdir ve ne yapılması gerekir? Hiç düşündünüz mü?

Selam ve Saygılarımla.