Merhabalar.

Biraz da astroloji alanında paylaşım yapalım mı, ne dersiniz? Bu yılın ilk güneş tutulması 8 Nisan'da (yani benim doğum günümde) meydana gelecek. Tutulma Koç burcunun 19'ncu derecesinde Şiron ile birlikte olacak ve Türkiye'den maalesef gözlemlenemeyecek. Bu tutulmanın en güçlü etkilerini ilk bir aylık süreçte hissedeceğiz. Fakat etkisi azalarak toplam üç ay devam edecek. Önce bu tutulmanın Dünya için etkilerine bir göz atalım mı, ne dersiniz?

Tutulma Koç burcunda (yani benim burcumda) olacağı için; yangınlar, aktif volkanlar, siyasi liderlerin fütursuzca ve bencilce çıkışları, sansasyonlar, yeni enerji türleri, enerji kaynakları, güneş enerjisi, askerler, savaş, rekabete ve mücadeleye dayalı ortamların oluşması, sporcular, kahramanlık yapanlar, itfaiyeciler ön plandadır. 

Bu tutulma Dünya genelinde yeni projelerin, girişimlerin başlamasına işaret edebilir. Dünya liderleri ve hükümetler tarafından alınan önemli kararlar ve liderlikle ilgili değişiklikler gündeme gelebilir. 

Uluslararası çatışmaların veya askeri gerilimlerin artması mümkün. Diplomasi yerine güç kullanımına yönelik eğilimler artabilir. Toplumsal aktivizm ve protesto hareketlerine şahit olabiliriz. İnsanlar haklarını ve özgürlüklerini savunmak için daha cesur eylemler yapabilirler. 

Tutulma zamanında yangınların artması, yanardağların yeniden harekete geçmesi gibi etkiler de olabilir. Yeni enerji kaynakları, güneş enerjisinin kullanımı, enerjiyi verimli ve doğru kullanmakla ilgili uyarılar, enerji krizleri söz konusu olabilir. Kazalar da meydana gelebilir. Özellikle tutulmanın yöneticisi Mars'ın Balık

burcunda olması nedeniyle deniz, gemi kazaları yaşanabilir.

Önce Şiron ile ilgili bir bilgi verelim. Şiron, Satürn ile Üranüs arasında bir geçiş gezegenidir. Mitolojide Şiron sentordur; yani yarı insan, yarı at görünümlü bir yaratıktır. Satürn'ün gayrimeşru çocuğudur; annesi de onu istememiş ilk yarasını da böylece almıştır. Şiron ölümsüzlüğe sahip tek sentordur. Bacağına isabet eden bir ok ile yaralanır ve şifacı olmasına rağmen kendi yarasını iyileştiremez.

İşin içinde Şiron olduğundan bu süreçte sağlık sistemi ve tıbbi uygulamalarda önemli gelişmeler ortaya çıkabilir. Yeni ilaçlar tıbbi deneylerin sonuç vermesi, sağlık alanında önemli ilkler, yeni metotlar gündeme gelebilir. Aynı zamanda intihar vakaları, patlamalar, saldırı haberleriyle sık karşılaşabiliriz. 

19 derece, Koç burcunun 2'nci dekanıdır. Bu dekanın anlamı yöneticilerin hapsedilmesi, ölmesi, meyve veren ağaçların çürümesi, toprakta yetişen bitkilerin çürümesi demektir. 

İşte durum böyle. Bu yılın ilk güneş tutulmasının nelere gebe olduğunu okudunuz. Bazı olaylara hazırlıklı olmakta fayda var. Bakalım takip edelim, astroloji ne kadar doğru söylüyor. 

Selam ve saygılarımla. 

Kaynak: Dinçer Güner-Hürriyet Gazetesi