Merhabalar.
Hepinize koronasız ve sağlıklı günler dileyerek mektubuma başlamak istiyorum. "Temizlik imandandır" şeklinde bir söylem vardır ve bu söylemi hemen hemen hiç duymayanız yoktur.
 
Kendi kendime bu sabah düşündüm ve koronanın hayatımıza bulaştığı günden beri uyguladığımız hijyen ve temizlik uygulamalarımıza bakınca, demek ki temizlik imandan değil, koronadamış diye düşünmekten kendimi alıkoyamadım. 

Kendimi övmek için değil, yaratılıştan bende değişik bir el temizliği alışkanlığı var. Büyüklerimin bana söylediğine göre, küçükken ellerim yağ olur diye ekmek tutmazmışım. Kendimi bildim bileli ne iş yaparsam yapayım ellerimi sık sık yıkarım, sadece bu yıkama süresi belki 20 ya da 30 saniye kadar değildi. 

Konuyu şuraya bağlamak istiyorum. Aslında koronanın olmadığı normal sağlıklı günlerimizde bile beden ve çevre temizliğimize aynı ihtimamı göstermemiz gerekir. Toplu taşıma aracını kullandıktan sonra olsun, umumun kullandığı ve insan elinin dokunduğu tüm düzeylere dokunduktan sonra mutlaka el temizliğine özen göstermemiz gerekir. Bugün belki korona var; yarın bizleri ne sürprizlerin beklediğini bilemeyiz; ama her zaman hijyen ve temizlik kurallarına uymakta önce kendi sağlığımız ve sonra toplum sağlığı açısından fayda vardır diye düşünüyorum.

Hepinize koronasız sağlıklı günler dilerim. Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.