Merhabalar.

Paylaşmak denilince hepimizin aklına önce,  insanın elinde bulunanlar ile fazlalıklarının ihtiyaç sahiplerine verilmesi  şeklinde gelir. Oysa paylaşmanın kapsama alanı o kadar çok büyüktür ki, paylaşmak uçsuz bucaksız bir kavramdır. Maddiyatın dışında saygı, sevgi, sevinç, kıvanç, adalet, yaşam, hak ve hukuk da paylaşılmalı. Paylaşmayı bilen, yaşamayı da biliyor demektir. Paylaşmayı bilmeyen, yaşamayı da bilmiyor demektir. 

Paylaşmak seni mutlu ediyorsa, yaşamak da seni mutlu ediyor demektir. Tüm dinlerin amacı nedir? İnsanı, dünya ve ahiret mutluluğuna ulaştırmaktır. O halde aldığın değil, verdiğin ve paylaştığın senindir. Paylaşacağın her şey, paylaştıkça çoğalır ve bereketlenir. Cimrilik yaptığın ne varsa, onun da bereketi kaçar ve azalır. 

Acı, keder, tasa, kaygı ve üzüntülerimizin de üzerimizdeki yükünü hafifletmek babından eş ve dostlarımızla paylaşmalıyız.  

Tüm bu açıklamalara göre, şu üç günlük dünyada kazançlı çıkmak istiyorsak, neyimiz varsa paylaşalım;  azalır da bize yetmez korkusuyla paylaşmaktan çekinmeyelim. Bu dünya herkese yeter...

Selam ve saygılarımla.