Yorumlarımız

Merhabalar.

Karşılıklı paylaşımlarımızı okuyup yorumlar yazarak, hem paylaşımlarımıza katkı ve destek sağlıyoruz, hem de paylaşımlarımızı taçlandırıyoruz. Ne var ki, son zamanlarda yazdığımız yorumlarımızda kayıplar görülmektedir. Söz konusu kayıplarının sebebi ise, Blogger'in yeni yapılandırma çalışmalarına bağlanmaktadır. 

Sorunu çözüp çözmeyeceğini bilmemekle birlikte yorum kayıplarının önüne geçebilmek için, blog sayfamda yorum denetleme ayarını "Hiçbir Zaman"  seçeneğine alarak yorumların doğrudan yayına girmesini sağladım. 

Blogger aynı zamanda gadget-widget (eklenti) yazılımlarında da değişiklik yaparak güya biz bloggerler için daha kullanışlı hale getirdiğini sanıyor. Ancak takipçiler, etiketlerblog listesi, metin gibi eklentilerin kullanılabilirliğini adeta yok ettiği için eski halini arar hale geldik. Çünkü eski halleriyle bu eklentiler daha kullanışlıydı ve çok da memnunduk. 

Söz konusu aksaklıkları eskiden Blogger'e daha kolay ulaştırabiliyordum. Emin olun ben şimdi bu aksaklıkların Blogger'e nasıl ulaştırılacağını bilmiyorum. Bilenler varsa, ortak sorunumuz olan bu aksaklıkların giderilmesi için Blogger'e ulaştırmasını, ya da nasıl ulaştırıldığını bir yorum marifetiyle burada paylaşmalarını istirham edeceğim. 

Selam ve saygılarımla.

Yorum Gönder

47 Yorumlar

  1. Merhabalar,
    Ben yorum kaybına denk gelmedim ama yorumların bazıları çok geç düşüyor. Mesela bana mail geliyor yorumla ilgili ama blogu açıp onaylayacağım o an gözükmüyor, saatler sonra görünüyor. Bir an önce çözülür umarım. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Duygu Emanet, Hoş Geldiniz.

      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.

      Ben yorum kayıpları yaşadım. Emek vererek yazdığım yorumların yerine ulaşmadığını görünce haliyle üzülüyorum. İnşAllah en kısa zamanda çözülür.

      Eklentilerle ilgili hiç sorun yaşamadınız mı? Widget, Gadgetlerle ilgili sorunlar da var. Yazımda bahsettiğim tüm eklentiler eskilerinden çok daha kötü, ben hiç iyi bir tarafını görmedim. Bu konudaki düşünce ve fikirlerinizi de almak isterdim.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
    2. Emek verdiğiniz yorumların ulaşmaması kötü gerçekten. İnşallah düzelir sorun. Ben çok eklenti kullanmadığım için galiba dikkatimi çeken bir sorun olmadı. Çok eskileri bilmiyorum zaten, ocaktan itibaren blog kullanmaya başladım. Selam ve saygılarımla.

      Sil
    3. Merhabalar Duygu Emanet.
      Eklentiler ile ilgili verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Sağolun.
      Selam ve saygı ile.

      Sil
    4. Düzeltme yapayım. Daha önce bir kişi bana yaptığı yorumun gözükmediğini söylemişti. Onu unutmuşum, sonradan hatırladım. Sorunun kısa sürede çözülmesini temenni ediyorum. Saygılarımla.

      Sil
  2. Merhaba Recep Bey,

    Ben herhangi bir problem yaşamayanlardanım. Eskiden SUPPORT GOOGLE isimli resmi siteye yazarak çözüm bulunurdu ama şu an ki durumu bilemiyorum.. Mutlu haftasonları, saygılar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar SzgnBsl, Hoş Geldiniz.
      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
      Yorum kayıpları ile ilgili sorun yaşamadığınıza sevindim. Support Google'yi bir denerim. Tekrar teşekkür ederim sağolun.
      Selam ve saygı ile.

      Sil
  3. blog yorum kaybına hiç rastlamadım şimdiye dek. ama blogger her zaman yardım ediyor sorunları çözmemize. blogger destek, google support, blogger yardım forumu gibi adresler var, yazıyorsunuz, cevap veriyorlar, şimdiye dek birçok arkadaşımız bu adreslerden yardım aldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Deeptone, Hoş Geldiniz.
      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
      Bu zamana kadar yorum kaybına uğramamış olmanız sevindirici bir durum. Yorumda paylaşmış olduğunuz adresleri ziyaret ederek hem yorum kaybı, hem de eklentilerle ilgili görüşlerimi ileterek onlardan yardım talep edeceğim. Bana yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.
      Selam ve saygı ile.

      Sil
  4. Ben ve bazı blogger arkadaşım yaşadı bunu ama neyle bağlantılı bunu çözemedim. Ben açıkçası bundan sonra yazdığım yorumu gönder tuşuna tıklamadan önce kopyasını alıyorum sağ tıkla, sonra gönder tuşuna basıyorum. Olur da kaybolursa sağ tıkla yeniden yapıştır yapıyorum artık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Momentos, Goş Geldiniz.
      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
      Kaybolan yorumlarla ile ilgili uyguladığınız taktik çok güzel. Yazdığımız yorumlarımızın kazaya uğramaması için alınacak çok güzel bir tedbir.
      Paylaşıma yaptığınız katkı ve destek için ayrıca teşekkür ederim. Sağolun.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  5. 2008 yılından bu yana blog yazarlığı yapıyorum.. Eksik etmediğiniz desteğinize çok teşekkür ediyorum. Seçtiğiniz konularla, güzel yazılarınıza fırsat buldukça yorumlamaya çalışıyorum. Yapılan her yorum yazara heyecan verdiği için elbette çok önemli bir değer ve destektir. Dolayısıyla tüm yazar arkadaşlara bu anlamda desteğin artması dileğiyle... saygıyla esen kalınız Recep Bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Tülay Gürdal, Hoş Geldiniz.
      Blog sayfama yaptığınız ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
      Paylaşıma katkı ve destek sağlayan o güzel yorumunuza tekrar teşekkür ederim.
      Evet siz de çok eski blşogculardansınız. Bundan böyle blog çalışmalarınızda başarılar dilerim. Bloglarınıza katkı ve destek sağlayanınız çok olsun inşAllah.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  6. Merhabalar,
    Bana gelip de yazdığı yorumun kaybolduğunu söyleyen hiç olmadı Recep Bey. Bildiğim, gördüğüm kadarıyla benim diğer bloglara yazdığım yorumlar da kaybolmamış. Çok eskiden bir-iki kez yaşamıştım böyle bir sorun. Başka da olmadı.
    Benim yıllardır yaşadığım en büyük sorun yazılarımın okuma paneline geç düşmesi idi. Yalnız son dönem epeyce blogger bu sorunu yaşamaya başladı. Okuma paneline düşmemiş bir yazı bir bakıyorsunuz az sonra ''8 saat önce'' yayınlanmış görünüyor. Örneğin sizin bu yazınız öyle oldu. Çok sonra farkettim. Ben bu sorunumu 3-4 yıl önce Blogger'a bir ileti yazarak anlatmıştım. Geri dönüş olmadı maalesef. Demek ki çözümü yok. Blog listesi gadget'ı aynen sizin anlattığınız şekilde sorunlu
    Farkettiğim bir şey varsa mevcut sorunları rayına oturtma, düzeltme çabasındalar. İnşallah her şey yoluna girer de rahat ederiz. Selam ve saygılarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Zeugma, Hoş Geldiniz.
      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.

      Yorum kaybı yaşamadığınıza ve takibinizde bulunan blogcu arkadaşlarınızdan da böyle bir şikayet gelmediğine çok sevindim. Belki de bu benim yaşadığım milyonda bir olabilecek bir hataydı o da bana denk gelmiş olabilir.

      Yazıların okuma paneli geç düşmesi derken, kumanda panelindeki okuma listesini kastettiniz galiba. Ben de okuma listesine çok girer bakarım. Ben bu konuya hiç dikkat etmemiştim. Ben de bu durumu bir takibe alayım bakalım aynı şeyi bende yakalayabilecek miyim?

      Blog listesi gadgetinin eski hali çok iyiydi. Takip ettiğim tüm blogları seç diyordun. otomatik olarak bu eklentiye hepsi ekleniyordu. Şimdi ise, her bir takip ettiğiniz blogcuyu URL adresi ile tek tek ilave etmek zorunda kalıyorsunuz.

      Keza Takipçiler eklentisi de öyle değil mi? İlk defa sayfamızı ziyaret edip takipçiler listesine üye olan bir blogcunun blog sayfasına ulaşmanız imkansız. Tutmuşlar üye olan blogcunun takip ettiği blogcuların listesini gösteriyor. Beni ne ilgilendirir; ben, beni takibe alan üyenin blog sayfasına nasıl ulaşırım, bana onun blog sayfasının url adresi üzerinden sayfasına ulaşacağım linkini versene. Eğer, yeni üye hasbel kader bir yazınızı okuyup yorum bırakırsa, yorum penceresindeki link adresinden sayfasına ulaşabiliyorsun, yoksa bu mümkün değil. İşte ben bu nedenle kendi sayfamın takipçisi oluyorum ki, izlemeye aldığım blogcular bana dönmek istediklerinde kolayca dönsünler diye.
      Her şeyin yoluna girmesi ile ilgili temenninize katılıyor, katkı ve desteğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum.
      Selam ve saygılarımla

      Sil
    2. Merhaba,
      Evet, söylediklerinizde çok haklısınız. Takipçi gadgeti eskiden çok kullanışlıydı. Yeni gelen takipçinin profil resmine tıkladığımızda önce kendi blogu/blogları, onun altında takip ettiği diğer bloglar sıralanmış olurdu. Eğer yorum yazmadıysa yeni gelen takipçinin blogunu ara ki bulasın.
      Blog listesi gadgeti de aynen öyle. Kendi blogumda bir denemek istedim, çok sinir bozucu. Seçtiğiniz kutucuklar onay alıyor ama sonuç bambaşka bir şey olarak bloga geliyor.
      Takipçiler eklentinizde kendinizi de takibe almanız çok iyi olmuş. Yeni yazı yayınladığınız zaman okuma listesine düşüp düşmediğini oradan takip edebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum epeydir ve hiçbir zaman yayınladığım an oraya düşmüyor yazı:(
      Bloggerın hepimiz için geçerli olan bu zorluklarının yanı sıra kişiye, temaya göre değişebilen ilave sıkıntılar da olabiliyor. sizinki yorumların yayınlanmaması idi en son, benim de bugün başıma yeni bir şey geldi. Yazılarımda kullandığım yazı stili değişmiş. Hiçbir zaman kullanmadığım minicik bir yazı stili haline girmiş onca yazı:(( Ne kadar can sıkıcı. Bakalım kendiliğinden düzelecek mi? Bakalım sırada hangi sıkıntı var.
      Durumlar böyle Recep Bey. Umarım hepsi birden düzelir. Yapacak bir şey yok şimdilik.
      Selamlar, saygılar.
      Durumlar böyle,

      Sil
  7. Merhabalar Zeugma Hoş Geldiniz.
    Detaylı açıklamalar içeren değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. İnşAllah Blogger yetkilileri eklentiler için duruma bir el atar da aksaklıkları düzeltirler. Her gün değişik bir sürprizle karşılaşıyoruz. Hayırlısı bakalım. Blog sayfanızda paylaşım metinlerinizin yazı büyüklüğünün değişmiş olması da çok ilginç. Acaba kullandığınız temadan mı kaynaklanıyor? Biliyorsunuz kullanılan temanın HTML kodları devreye giriyor ve orada belirlenen yazı fontları biçim renk ve büyüklükleri kodlara göre şekil alıyor. İnşAllah ciddi bir sıkıntı yoktur.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  8. Artık çok az giriyorum Blogger'a o yüzden pek farkında değilim ama Blogger, çok eskiden daha iyiydi format olarak. İzleyiciler kısmı bende bir ara aylarca gözükmedi, kayboldu sonra kendiliğinden geri geldi, düzeldi. Şu an düzelmiş mesela ama tekrar gidebilir:) yani tuhaf olmuş. Yorum kayıpları bana da oldu bir, iki kez, yorum yazan söylemezse farkında olmuyorum tabii ki. Çünkü yorum bana ulaşmıyor. Kısaca pek kullanışlı bir formatı yok maalesef.
    Selamlar, saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Bücürükveben, Hoş Geldiniz.
      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.

      Blog sayfanızı ve paylaşımlarınızı her zaman beğendiğim ve takdir ettiğim bir blogcusunuz. Blogger'e neden çok az girdiğinizi biliyorum ve bu konuda size hak veriyorum. Evet, Blogger eklentileri dahil kumanda paneliyle eskiden çok daha iyiyidi. Biz blogcular olarak çok memnunduk. Ancak, Blogger kendi kendine hep bir şeyler yaptı ve sonunda eklentiler dahil kumanda panelinin içine etti.

      Sizin blog sayfanızda takipçiler eklentisinin kaybolmasına bir anlam veremedim. Bizler böyle bir sıkıntı yaşadığımızı hatırlamıyoruz galiba. Ancak Blogger takipçiler eklentisinin içeriğini, yani sizin deyimizle formatını bozdu.

      Şu aralar internet hizmetiyle ilgili de bölge bölge Türk Telekom'un çalışmaları oluyor. Mesela ben kaç gündür internetle ilgili sıkıntılar yaşıyordum. Bugün tekrar düzeltildi. İnternet hizmetinde bağlantı kablolarını fiber yapmışlar bir de ne derece doğru bilmiyorum ama ADSL sinyalini VDSL sinyaline dönüştüreceklermiş. Bu yenilikler benim internet hizmetini aldığım Kaman ilçesine aittir.

      Paylaşıma yaptığınız katkı ve destekten dolayı ayrıca teşekkür eder; kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Selam ve saygılarımla.

      Sil
  9. Uzun yorumlarımda 5-6 kez kayıplar yaşadım ve gerçekten çok üzüldüm. Bir öğrencim kopyala- yapıştır yöntemini önerdi. Blogun işleyişinden mi, bilgisayarımdan mı kaynaklandı bilmiyorum.
    Böyle konulara değinmek çok yararlı. Teşekkürler.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Makbule Abalı, Hoş Geldiniz.
      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyaret ve değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

      Evet siz de yorumlarını kaybeden blogcu kervanına dahil olmuşsunuz. Evet hem paylaşımlarımızı, hem de yorumlarımızı bir editör penceresinde hazırlayıp, son kontrolleri yaptıktan sonra kopyala yapıştır yönetmiyle blog sayfamıza dahil ettiğimiz takdirde, yaşanan kayıpları tekrar telafi etme imkanımız oluyor. Ben bir çok zaman bu yöntemi kullanıyordum. Ama çoğu zaman, hemen yorum penceresine yorumları yazıyor ve yayınla komut linkine tıklayarak yorumları gönderirken yaşanan aksilikler karşısında aynı yorumu tekrar yazmak çok zor oluyor. Yorumu yazarken de okuduğunuz paylaşımdan o an aldığınız ilham ile yazıyorsunuz. Aynı yorumu birebir yeniden yazmayı ben beceremiyorum.

      Yorum kayıpları bilgisayarınızdan olamaz. Çoğu zaman internet bağlantıları ile Blogger'in kullandığımız kumanda panelindeki işleyişten kaynaklanıyor. Sürekli yenileme çalışmaları yapıyorlar. Her yenileme çalışmasında da proğramın iyi işleyen bir tarafının (affedersiniz) içine ediyorlar.
      Paylaşıma yaptığınız katkı ve destekten ötürü çok teşekkür ederim. Selam ve saygılarımla.

      Sil
  10. Altun Bey merhaba, yazılarınızı ve yorumlarınızı okuyorum. Size dair şunu merak ediyorum: Nasıl bunca sene blog yazmaya devam edebildiniz? Bu kadar uzun yorumlar yapmaya nasıl oluyor da vakit ayırabiliyorsunuz? Bu işi yalnız hobi için mi yapıyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Mustafa Özbek, Hoş Geldiniz.
      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.

      Blog yazmaya 2007 yılında Blogcu.com'da başladım. Okumayı ve yazmayı seviyorum. Yazmayı da okumaktan daha çok seviyorum. Emekliyim. Hiç boş da durmuyorum. Akraba eş ve dostların bağ bahçe işlerine yardıma da giderim. Ancak, tüm bu meşgaleye rağmen boş vakit bulabiliyorum. Her dakikamı çok iyi değerlendiriyorum. Uyumaya vaktim kalmıyor. Günde 4-5 saat uyku bana yetiyor. Kısacası ben de bilmiyorum ama, yazmayı seviyorum. Evet bu işi sadece hobi için yapıyorum. Ben profesyonel değilim. Bu aralar ilham alamıyorum ve bu nedenle şiir de yazamıyorum.

      Beni dikkatle takip ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Sağolun. Selam ve saygılarımla.

      Sil
  11. Sanırım bir kaç kez bu sorunu bende yaşadım. Çok fazla blogları gezemiyorum vaktim olmadığı için bilgisayardan kaynaklı olduğunu düşünüyordum hep..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Esra Kafkaslı, Hoş Geldiniz.
      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
      Bu tür sorunların kaynağı bilgisayarınız değil, olamaz zaten. Mutlaka ya internet bağlantı, ya da Blogger yazılımından kaynaklıdır.
      Elbette Blogger blogcu sayfalarında gezmek vakit alan bir uğraştır. Herkesin kendine göre hayatını idame ettirebilmek için gerekli uğraşları oluyor. Size kolaylıklar dilerim.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  12. Merhaba Recep bey..
    Sanırım sizin yaşadığınız sorun blog yazarlarından ileri geliyor bana da bu yönde bir yorum yazmıştınız yorumum yayınlanmadı acaba ulaşmadı mı diye,ben yorumları geç yayına alan biriyim çünkü cevapsız kalmalarından yana değilim ama siz böyle deyince o gün bekleyen tüm yorumları yayına almıştım ki sizin gibi yorum yapan arkadaşlar yorumlarını merak edip endişelenmesinler..
    Kolaylıklar dilerim saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Kiremithanem, Hoş Geldiniz.
      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.

      Yayına giremeyen yorumlar konusunda ileri sürdüğünüz sorunun blog yazarlarından müütevellit olduğu düşünceniz de alternatifler arasındadır. Ancak, yorum kaybı konusundan şikayetçi olan birkaç blogcu arkadaşım da oldu.

      İnşAllah yorum kaybı yaşayan arkadaşlarımın yorumları onaylanır ve yayına girer. Ancak, benim gerçekten yazıp gönderip de ulaşamadığım bir yorumum var.
      İnşAllah Blogger'in sisteminden kaynaklanan bir sorun değildir. Sorun tek bizlerde olsun. Biz, bizlerin arasındaki sorunları bir türlü çözeriz. Ancak, Blogger'in sisteminden kaynaklanan bir durumsa, bu sorunun çözümü bayağı bir zaman alır kanaatindeyim.

      Açıklamalarınız, katkınız ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Selam ve saygılarımla.

      Sil
  13. Merhaba Recep Bey,
    Yazdığınız gibi bloğda sıkıntı var.
    Umarım düzeltirler.
    Selam ve saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Hüseyin Güzel, Hoş Geldiniz.
      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.

      Siz de Blogger'de bir sıkıntı olduğunu düşündüğünüze göre, yorum sorununda bir gerçeklik payı var demektir. Sizin de temenni ettiğiniz gibi, inşAllah en kısa zamanda düzeltirler.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  14. uzun zamndır yeni açtım bloğu bakalım bakalım neler olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Bir Başka Gezgin, Hoş Geldiniz.
      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
      Blog sayfanızın kapalı kaldığı süre içinde neler oldu neler, bir bilseniz diyesim geliyor ama, kayda değer hiç bir şey olduğunu sanmıyorum. Yine de siz kendiniz araştırınız.
      Blog sayfama yaptığınız katkı ve desteğe çok teşekkür ederim.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  15. Buna açıkcası hiç dikkat etmemiştim. Blogger alt yapısı kaderine terk edilmiş gibi. Umarım gecici bir durumdur. Ben yorumu denetime tabi tutanlardanım. Çünkü bazen çok sevimsiz reklam yapan yorumlar geliyor. Blogumun bunlarda dolup taşmasını istemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Bir Tutam Karınca, Hoş Geldiniz.
      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.

      Söz konusu yorumlarla ilgili sorunu, her blogcu arkadaşımızın yaşadığını sanmıyorum. Ayrıca yaşayanlardan da herkesin farkında olduğunu sanmıyorum. Nedenine gelince: Her blogcu arkadaşımız yazıp yayınlanmak üzere gönderdiği yorumun yerine ulaşıp ulaşmadığını, tekrar aynı sayfa ve aynı paylaşıma yönelerek kontrol etmesi gerekmektedir, bunu da her blogcu arkadaşımız yapamadığı için, yorum kayıplarından haberdar olamıyor.

      Yorumların denetlenmesi konusuna gelince, siz doğrusunu yapıyorsunuz. Yorumların her zaman denetime tabi tutulması gerekir. Kendini bilmez biri gelir abuk sabuk bir şeyler karalar ve yayınlanmak üzere gönderdiğin de sizin bu yorumdan haberdar oluncaya kadar, söz konusu yorumu okuyanlar olacaktır.

      Benim yorum denetleme ayarında yorumların doğrudan denetimsiz bir şekilde geçici yayına almamın sebebi, bahsi geçen yorum sorununu takip etmek içindir. Gerekli test ve incelemelerden sonra ben de tekrar yorumları denetime tabi tutacağım.

      Paylaşıma yaptığınız katkı ve destek için ayrıca teşekkür eder, sağlıklı ve hayırlı günler dilerim.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  16. Bazen gönderirken kayboluyor haklısınız. Ne yazık ki bloggera yazıp destek almak çok zor, geri dönüş yapmıyorlar. Ancak gelen yorumları hep kontrol ediyorum zira bloga zarar verecek link ekliyorlar. Kontrolden gecince bunları engelleyebiliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Derya, Hoş Geldiniz.
      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.

      Dediğiniz gibi Blogger'e ulaşmak ve destek almak mümkün değil. Widget, Gadeget dediğimiz eklentilerden Takipçiler eklentisindeki eksikliği ne kadar dile getirdik. Ne oldu? Hiçbier şey olmadı. Söz konusu sorunu çözmedeiler ve çözmeyecekler de. Yorum kayıplarımız için de herkes yazıp gönderdiği yorumları takip edecek.

      Yorumları denetime tabi tutmak, elbette en doğru yol. Bazı blogcu arkadaşlarımın sayfalarında karşılaşıyorum da yazdığım yorum denetime tabi olmadan doğrudan doğruya yayına giriyor.

      Paylaşıma değerli yorumunuzla yapmış olduğunuz katkı ve destek için ayrıca teşekkür ederim.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  17. WordPress kullandığım için bu sorunlardan uzağım. Blogger platformunu sadece sizleri okumak için kullanıyorum. Umarım sorunlarınıza en kısa zamanda çözüm bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Adamkarga Hoş Geldiniz.
      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.

      Wordpress'in ücretsiz blog hizmetini ben de uzun bir dönem kullanmıştım. Wordpress'in blog sayfası için ideal bir platform olduğunu hep söylerler. İnşAllah yorum kayıplarımız ile ilgili sorunumuza en kısa zamanda bir çözüm buluruz.

      Paylaşıma değerli yorumunuzla yaptığınız katkı ve destek için ayrıca teşekkür ederim.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  18. Ben bir sorun yaşamadım ama sizin için bir baktım. Geri bildirim göndermek çok da zor değil Recep Bey.
    Blogger ana sayfaya giriyoruz, sağ üstte soru işaretli bir sekme var, üstüne geldiğinizde Yardım ve Geri Bildirim yazıyor. Buraya tıkladığımızda Geri Bildirim Gönderin sekmesi çıkıyor. Burayı doldurarak geri bildirim gönderebilirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar GeCe(Gkhn) Hoş Geldiniz.
      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
      Paylaşıma değerli yorumunuzla yaptığınız katkı ve destek için ayrıca teşekkür ederim. Geri bildirim olayını biliyorum. Hatırlattığınız için tekrar teşekkür ederim. Ancak çok daha önceden yine kumanda paneli içinden yazarak belge ya da fotoğraf ekleyerek sorunları bildirdiğimiz bir yöntem daha vardı, ben bu şekilde başvurunun yapılıp yapılmadığını, daha doğrusu aynı yöntemin devam edip etmediğini merak ediyordum.

      Elbette sizin beni aydınlatıp hatırlattığınız soru işaret simgeli linke tıklanarak geri bildirim gönderilme olayı için size minnettarım.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  19. Blog kayıplarınız sitenin yeni temasıyla ilgili olabilir,bilemicem tam,blogger yenilikler yapıp duruyor ve çok sıkıntı yaratıyor..Gaggetlerde değişmiş,metin ekleme gagetinde link eklenemiyo mesela,eskisinde vardı link ekleme özelliği..Çok şey yanlış gidiyor,emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar Ertuğrul Yıldırım, Hoş Geldiniz.
    Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
    Efendim blog kaybı yoktur. Siz yanlış anlamışsınız. Paylaşılan bloglara yapılan yorumlarda kayıplar oluşuyor. Örneğin: Sizin şu anda gönderdiğiniz bu yorum bana ulaşmamış oluyor...

    Bu tamamen Blogger'in yenilik çalışmaları esnasında oluşan bir hata diye düşünülüyor. Ben de kesin bir şey tespit edemedim. Eklentilerin bir çoğu yenilendi ve eski hallleri gibi çalışmıyorlar. Yapılan yeniliklerin de hiç birinin bize faydası yok. Ben de işin içinden çıkamadım.
    Katkı ve desteğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  21. Merhabalar,
    ben de takip listemle ilgili sorun yaşıyorum. Yeni yazanlar listede güncellenmiyor. Ben tıklayıp bakarsam görüyorum. Bir de o listeye blogları manuel mi eklemeliyim her defasında? izlemeye aldıklarım eklenmiyor. Neden acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Mrs Crumplebottom, Hoş Geldiniz.
      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
      Blogger'in Takip Listesi eklentisi yenilendiği için eskisi gibi çalışmıyor. Bizler de aynı sorunu yaşıyoruz. Sayfanızdaki takip listesi eklentisine takip ettiğiniz blog adreslerini (manuel olarak) bir kez kaydettikten sonra işlem tamamdır. Ben de takip listeme takip ettiğim blogları manuel olarak girmek zorunda kaldım. Sayısı da sınırlıdır. Eklentinin altında görülecek blog listesi için seçenekler var. Tümünü gör derseniz manuel olarak eklediğiniz tüm bloglar listelenir. Sayısını tercih ederseniz, tercih ettiğiniz sayı kadarı görülür. Ancak, takip ettiğiniz tüm bloggerlerin yeni yazdıkları yazıları buraya düşer.

      Tüm bu yaptığınız işlemlere rağmen, takip ettiğiniz bloggerlerin listesi ve güncel yazıları burada görünmüyor ise, kullandığınız tema ile ilgili bir sorun da olabilir. Bir de Blogger'in kendi temalarından birini kullanmanızı öneririm.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  22. Benim de yazılarım okuma listesine çok geç düşüyor, eskiden hemen düşerdi şimdi saatler sonra görünmeye başlıyor. Ama bildirim yapacak yer bulamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Handan Hoş Geldiniz.
      Ziyaretinize ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim. Bildirim yapılacak yer konusunda benim de fazla bir bilgim yoktur. Ancak kumanda panelinden GERİ BİLDİRİM komut sekmeleri ile bilgi yönlendirmek mümkün oluyor. Ancak, dikkate aldıklarını sanmıyorum.
      Blogger şu son zamanlarda kumanda paneli ve eklerinde sürekli yenilikler yapıyor. Yaptıkları yenilikler, hiç işe yaramadığı gibi eski durumunu da arıyoruz.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  23. Yorumları onaya almadım bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Sanat Penceresinden, Hoş Geldiniz.
      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.

      Paylaşıma yapmış olduğunuz destek ve katkıdan dolayı ayrıca teşekkür ederim.

      Her blogcuda görülmedi bu yorum kayıpları. Benim yazıp gönderdiğim yorum, karşıdaki alıcı blogcuya ulaşmamış. O blogcuyla devreye girdiğim için bu aksaklığı tespit ettik. Bazı arkadaşlarımız çekindiği için olsa gerek, karşıya gönderdiği ve göremediği yorumdan bahsetmeyince yorum kaybı olup olmadığı ortaya çıkmıyor.

      Herhalde bu geçici bir durumdu, o da tam bana denk gelince konuya el atmıştık. Belki de onaysız doğrudan yayına giren yorumlarla ilgili hiç sorun çıkmamış da olabilir.

      Bu zaten tamamen teknik bir konu olduğu için, biz ancak somut verilerin kontrolü esnasında bu tür aksaklıkları görebiliyoruz.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil

*YORUMLARINIZ HEMEN YAYINLANIR*